Hazudott a 24.hu

Csepel.hu

Nem önszántából, de elismerte a 24.hu, hogy hazugságot állított Németh Szilárd országgyűlési képviselőről, a Fidesz alelnökéről. Az egyik legolvasottabb magyarországi “fake news” oldal helyreigazítást tett közzé, melyet itt olvashatnak el

A kormányellenes propagandát terjesztő “fake news” lapok nem a hitelességre, hanem a mindenáron való kritikára helyezik a hangsúlyt. Információikat a balliberális vagy szélsőjobboldali pártoktól szerzik, ellenőrizni pedig nem szokták.

Ezért olyan gyakori, hogy az Index, a 444 vagy a Hvg kénytelenek helyreigazítást közölni. Így történt ez most a 24.hu esetében is, amely azt állította egy csepeli szobrászról, hogy Németh Szilárd rokona. Ezzel azt akarták sugallni, hogy a szobrász nem az alkotásainak köszönhetően örvend megbecsülésnek, hanem csak a rokoni kapcsolat miatt. A 24.hu által szerzett fals információ egyébként a csepeli szocialistáktól származik, akik először azt állították, hogy a szobrász Sárosi Németh Szilárd húga, majd azt, hogy unokanővére. Amikor kiderült, hogy Sárosi keresztneve Tibor, első állításukat némiképp átírva már azt állították, hogy a csepeli képviselő férfi rokona.

24.hu cikkét Molnár Zoltán írta, aki – elég találóan – nem is újságíróként, hanem “bértollnok”-ként határozza meg magát. A lap hazugságait több más fake news oldal is átvette, amelyeket most az önkormányzat szintén helyreigazításra kötelezi.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Hazudott a 24.hu” bejegyzésre

  1. csak úgy ... szerint:

    Nem kéne már tovább ragozni!

    Ha röviden leírnák, hogy került kapcsolatba NSz-szel Csepelen, már 2010 előtt is a művész, akkor talán mindenki lehiggadna.

  2. csak úgy ... szerint:

    “A valóság ezzel szemben az, hogy a Ptk. értelmében Németh Szilárd és Sárosi Tibor nem rokonok.”

    Segítek, például – hozzátartozó?

    A 2014. március 15-én hatályba lépő új Polgári törvénykönyv értelmező rendelkezései szerint[2] …
    hozzátartozó: a közeli hozzátartozó, az élettárs, az egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Hozz%C3%A1tartoz%C3%B3

    A Magyar néprajzi lexikon szerint a rokonság fogalma sokkal tágabb.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Rokons%C3%A1g

  3. Ábel Attila szerint:

    Csak úgy: szánalmas próbálkozás a 24.hu-tól, hogy belemennek egy másik sejtetésbe, de a lényeg már így is megvan: elismerték, hogy hazudtak. Amúgy nem hozzátartozó, és nem rokon. Persze az olyanoknak, akik csak hazudni tudnak, tök mindegy.

Itt lehet hozzászólni !