Sikeres évet zár a csepeli öttusa

Csepel Öttusa, Mr.Gabee, Csepel.info

Az év vége közeledtével minden sportágban, – így az öttusában is- sort kerítenek a hagyományos évzáró rendezvényekre, ahol különféle díjak is gazdára találnak. Nagy örömünkre a Magyar Öttusa Szövetségben ez úttal is Simon Saroltát választották meg az Év Junior korú versenyzőjének, a Magyar Olimpiai Bizottság székházában pedig átvehettük a Hónap Műhelye szavazáson elnyert Közönségdíjat.

Az alábbiakban a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület sajtóközleményét olvashatják.

Sikeres évet zártunk!

Világbajnoki aranyéremmel megkoronázott, sikeres idényt zártak a magyar öttusázók – hangzott el a hazai szövetségnek (MÖSZ) a legjobbakat jutalmazó, évzáró ünnepségén, ahol Simon Sarolta ismét megkapta az Év Junior Öttusázója díjat. Egyesületünk a MOB székházában átvehette a Hónap Műhelye szavazáson elért Közönségdíjat.

A szövetség honlapjának beszámolója szerint Bretz Gyula elnök hangsúlyozta, hogy az idényben hetvenkét 1-6. helyet szereztek a magyar versenyzők a felnőtt, junior és ifi nemzetközi versenyeken, illetve a katonai világbajnokságon, ebből 43 volt dobogós helyezés.

A jövő nagy feladatai közül megemlítette 2018-as katonai és egyetemi vb-t és a Felnőtt Eb-t, valamint azt, hogy 2019-ben felnőtt és laser-run (lézerlövészetes futás) vb-nek ad otthon Magyarország.

A rendezésben méltónak kell lennünk a korábbi évek emlékezetes eseményeihez”- mondta az elnök. Bretz Gyula beszámolt arról, hogy a nemzetközi szövetség Tbilisziben rendezett kongresszusán megerősítették: a 2024-es párizsi olimpián az öttusa helye biztos, sőt, 2028-ban is, bár ez utóbbiról még nincs hivatalos értesítés.

A létesítményhelyzetről szólva sajnálattal jegyezte meg, hogy a Nemzeti Öttusaközpont kivitelezése a terület rendezetlen tulajdonviszonyai miatt késik, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a sportág türelmét kéri.

Ezt követően jutalmazták az Év öttusázója díjat elnyert versenyzőket, utánpótlás korosztályban Gulyás Michelle-t és Burcsik Barnabást, a juniorok között Simon Saroltát a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesületből és Regős Gergelyt, a felnőtteknél Földházi Zsófiát és Kasza Róbertet.

A Decathlon, a MOB és az Utanpotlassport.hu által alapított hónap műhelye díjat is átadták aznap a MOB székházában, ahol a közönségdíjat és a vele járó százezer forintos vásárlási utalványt klubunk érdemelte ki. A hónap műhelye díjat az UTE sportlövő szakosztálya kapta.

Ezúttal is sok jelölés érkezett a sportszervezetektől, a szakemberektől és a sportkedvelőktől. A szavazólapra felkerült öt műhelyt a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselői alkotta kuratórum választotta ki a jelöltek teljesítménye alapján. A helyezésekről a kuratórium és a közönség közösen döntött. A közönségszavazást első alkalommal nyerte meg a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület, amely így a 100 ezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt vehetett át.

A közönség kedvencei először lettek a csepeli öttusázók, akiket Pataki Zoltán, az egyesület elnöke képviselt. A Csepel SC felbomlása után a korábbi sikeres szakosztály nehéz helyzetbe került, és 2003-ban, önálló egyesületként kezdte újra a munkát, amelynek az első, igazán sikeres képviselője Simon Sarolta. A 19 éves versenyző az U24-es Európa-bajnokságon szerzett két arany- és egy ezüstérmével (utóbbit az egyéni viadalon nyerte) juttatta klubját a jelöltek közé. Reményeik szerint legközelebb már a szakmai díjat is sikerül elnyerniük.

Csepel Öttusa Média

Forrás: pentathlon.hu, utanpotlassport.hu

Itt lehet hozzászólni !