Elítélték a förtelmes csepeli pedofil tanárt – Megszólalt az iskola is!

Szabó Szabolcs hagyná, hogy újra “taníthasson”

Blikk, Csepel.info

2014-ben került nyilvánosságra az ügy, amely az egész országot felháborította. A vád szerint válogatottan aljas eszközökkel élt vissza a hátrányos helyzetű gyerekek bizalmával egy tanár, B. Tamás Csepelen.

 Csak 18 éven felülieknek szóló tartalmat közlünk az alábbiakban!

A bíróság most első fokon – nem jogerősen – tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte őt szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt. A vád szerint a férfi 2005 októbere és 2009 áprilisa közötti időszakban a rá bízott 12. és 18. életévüket be nem töltött személyek sérelmére folytatólagosan szexuális erőszak bűntettét, valamint egyéb szexuális bűncselekményeket követett el, a rábízott gyerekeket bántalmazta, megalázta.

A csepeli Burattino általános iskola tornatanárát az ügy kirobbanásakor szexuális erőszakkal gyanúsították meg, több tucat kisfiút ronthatott meg. A korábbi tárgyalásokon elhangzott tanúvallomásokból a legenyhébb, ami kiderült, hogy maszturbálni tanította a gyerekeket, közben maga is „besegített”, de volt egy olyan vallomás is, amely még a sokat látott bíróságot is megrázta. Egy 13 éves fiú vallomása:

„Lekapcsolta a villanyt, és mondta, hogy maradjak, különben pofán ver. Erősen magához húzott… Amikor a nemi szervéhez ért a szám, öklendezni kezdtem, majdnem elhánytam magam. Aztán hanyatt fektetett, és ő csinálta nekem 2-3 percig, én meg sírtam. Ezután mondta, hogy takarodj fel a picsába. Azért küldött fel, mert nem állt fel. Azt is megígérte, ha betöltöm a tizennégyet, akkor meg fog dugni″.

A vádirat szerint a férfi  az autójában, a saját anyja lakásában, a gyerekotthonban, az intézet eldugott helyiségeiben és iskolai kirándulásokon vette rá az akkor 8-12 éves gyerekeket a szexre. Egy vallomás szerint egy teremben kötözött le egy gyereket, majd miután kifeszítette a száját, egy másikkal orálisan megerőszakoltatta.

Az iskola most, hogy a férfit első fokon elítélték, a következő közleményt adta ki:

Négy éve várja iskolánk vezetősége és minden dolgozója 27 éves fennállásunk legnehezebb időszakának végét, az ítélethirdetést az iskola volt dolgozója, B. Tamás ügyében.

2014 februárja óta sok mindent újra kellett gondolnunk, és a történtekre úgy reagálnunk, hogy a ránk bízott, nehéz sorsú gyerekek minél kevésbé sérüljenek.

A gyermekbántalmazásban érintett növendékeinket legjobb tudásunk szerint, hozzáértő, tapasztalt szakemberek és alapítványok segítségével igyekeztünk rehabilitálni. A sebek még nem gyógyultak be, elfelejteni nem tudjuk, nem is akarjuk a történteket. A szakszerű segítségnek, a sokszínű diákéletnek, élménynek köszönhetően az érintettek jobban vannak. Valamennyi kollegánk minden energiájával azon volt és van, hogy jelentősen enyhüljenek a trauma hatásai – írta közleményében Mezei Katalin, az iskola igazgatója.

Szabó Szabolcs hagyná, hogy újra “taníthasson”

A közelmúltban volt az a szavazás, ahol a Csepel és Soroksár lakosságát “képviselő” Szabó Szabolcs (Együtt), valamint Szabó Tímea (Párbeszéd) és Szelényi Zsuzsanna független képviselők nem szavazták meg a pedofil bűnözők nevelési tevékenységtől való örökös eltiltását tartalmazó törvénymódosítást.

Szabó Szabolcsnak nincs gyereke, és láthatóan a csepeli, soroksári gyerekeket sem félti. Különben őket és szüleiket képviselve – ami a dolga lenne – biztosan igennel szavazott volna arra, hogy eltiltsák a pedofilokat a gyermekek felügyeletétől.

Az Országgyűlésben jelen lévő 187 képviselőből egyébként minden fideszes, KDNP-s, jobbikos, MSZP-s, LMP-s valamint a függetlenek közül Fodor Gábor, Kész Zoltán és Kónya Péter képviselők igennel voksoltak a jogszabály módosítására. Csak az Együtt-Párbeszéd két politikusa és a már tőlük is független Szelényi Zsuzsanna nem támogatták azt – számolt be az esetről a Figyelő.

Forrás: Blikk, Csepel.info

Egy hozzászólás “Elítélték a förtelmes csepeli pedofil tanárt – Megszólalt az iskola is!” bejegyzésre

  1. Czakó Zoltán szerint:

    En szeretnek majd nyilatkozni az iskoláról

Itt lehet hozzászólni !