Karácsony Gergely mögé állhat be az MSZP

Mandiner, Csepel.info

A baloldal nagyot veszíthet a zuglói botrányokon

Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mögé állhatnak be a szocialisták – írja az Azonnali. Egy befolyásos szocialista politikus szerint az MSZP kész támogatni Karácsonyt, a Párbeszéd vár a bejelentésre, a Párbeszéddel együttműködő Együtt viszont nem akar egy listán szerepelni a szocialistákkal.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mögé állhatnak be a szocialisták – írja az Azonnali. Egy befolyásos szocialista politikus szerint az MSZP kész támogatni Karácsonyt, az egész csak azon múlik, hogy eldöntse, valóban miniszterelnök akar-e lenni. Egy másik prominens szocialista elmondta a lapnak: nagyon hasonlóan gondolkodnak a Párbeszéddel az ország jövőjéről és a társadalmi igazságtalanságokról. A lehetőségnek különös pikantériát ad az, hogy Karácsony Gergely és a Párbeszéd nem állt be Botka László mögé, így valamilyen szinten ők is hozzájárultak Botka bukásához.

A Párbeszéd részéről azt nyilatkozták: Karácsony biztos nem lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje, viszont lehet, hogy lesz egy „Összefogás 2.0”, amiben az MSZP, a Párbeszéd és az Együtt lenne benne, illetve egyéb baloldali pártok. „Ha bejelentkeznek, akkor az egy jó helyzet, erre nyilván reagálni fogunk” – jelezték. Egyéniben biztosan koordinálnak, a közös listáról még tárgyalnak. A Párbeszéddel együttműködni kívánó Együtt viszont elzárkózik attól, hogy közös listán induljon az MSZP-vel, a pártban nem hallottak sem az Összefogás 2.0-ról, sem arról, hogy Karácsony lenne az MSZP listavezetője.

Forrás: Mandiner

Egy hozzászólás “Karácsony Gergely mögé állhat be az MSZP” bejegyzésre

  1. robi szerint:

    A zemeszpé kapaszkodna minden szalmaszálba?
    Mit szól ehhez fletó?

Itt lehet hozzászólni !