A csepelieké az utánpótlás szabadfogású csapatbajnoki cím

Birkozoszov, Mr.Gabee, Csepel.info

Kaposvár adott otthont az idei év utánpótlás szabadfogású csapatbajnokságának. A megmérettetésen tizennégy szakosztály képviselte magát, akik közül a Csepeli BC bizonyult a legjobbnak, miután óriási csatában 22-17 arányban legyőzte az ESMTK-t a fináléban. A dobogó harmadik fokára a Ceglédi VSE állhatott fel. 

Igazi csapatbajnoki hangulat alakult ki vasárnap Kaposváron, a kadet és a legfiatalabb junior versenyzőknek kialakított utánpótlás csapatbajnokságon. A szabadfogású viadalra tizennégy szakosztály adta le nevezését, közülük mindannyian részt is vettek a csapattalálkozón.

A mérlegelést követően a sorsolás a tavalyi bajnokság első két helyezettjének (Dorogi NC, ESMTK) kiemelésével kezdődött, majd hozzájuk lettek sorsolva a további csapatok. A későbbi két döntős meglehetősen könnyedén jutott be a fináléba. Felső ágról az ESMTK a Szegedet és a Kecskemétet múlta felül, míg az alsóról a Csepeli BC a Dél-Zselicet, a Tatabányát és a Ceglédet verte meg fölényesen.

A mindent eldöntő összecsapás volt az egyik legjobban várt csapattalálkozó a nap során. Bár az ESMTK az első két súlycsoportban nem tudott versenyzőt kiállítani, mégis izgalmassá alakult a finálé. Hatalmas szurkolás közepette zajlottak a mérkőzések, a roppant összetartó csepeliek azonban végig őrizték előnyüket, sőt.

A 100 kilogrammos mérkőzés során végleg eldőlt a bajnoki cím sorsa, hiszen az eredetileg 76 kilós szabadfogású válogatott, Korcsog Milán pontozással legyőzte a 85 kilogrammos kötöttfogású világ- és Európa-bajnok Szőke Alexet. A csepeli táborban a nehézsúlyú mérkőzés elvesztése ellenére is hatalmas ünneplés tört ki, büszkén énekelhették a “bajnokcsapat, bajnokcsapat” rigmusokat, majd közösen dobálták a magasba Korcsog Milánt.

A 22-17-es végeredmény végül úgy alakult ki, hogy a csepeliektől Korcsogon kívül még Pázmándi István, Rácz Richárd, Budai-Kovács Marcell és Nagy Péter is diadalmaskodni tudott.

A bronzérmet a kötöttfogású bajnok Ceglédi VSE érdemelte ki, miután legyőzte a Kecskeméti TE-t a harmadik helyért. A Pap Ferenc és Pap Attila irányította legénység lelkesen küzdött az egész nap folyamán, így egy-egy olyan mérkőzést is megnyert, amire sokan nem számítottak Kaposváron. Ilyen volt például Török Tamás győzelme a korábban említett kadet világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Budai-Kovács Marcell ellen, izgalmas, remek csatát láthattak az érdeklődők. A Pest megyei csapatnak a nap folyamán volt olyan versenyzője is, aki két hatalmas öt pontos dobással zárta pillanatok alatt rövidre mérkőzését, tehát összességében megérdemelten végeztek a harmadik helyen.


Bajnokcsapat: Csepeli BC (Edzők: Bánkuti Zsolt, Tóth Gábor, Gelénesi Nándor. Versenyzők:Pázmándi István, Rácz Richárd (vendégjátékos), Budai-Kovács Marcell, Tunyogi Zoltán, Nagy Zoltán, Nagy Péter, Bíró Roland (vendégjátékos), Veszeli Dániel, Korcsog Milán, Lángh Martin, Bagosi János.)
2. ESMTK
3. Ceglédi VSE
4. Kecskeméti TE
5. Tatabányai SC
6. Abonyi BC

Itt lehet hozzászólni !