“Szép volt lányok!” – Ezért a mondatért büntetik meg a tanárt

Mandiner

A bűnös

A tanár a „Szép volt, lányok” mondattal méltatott egy csapat diákot. Csakhogy a társaságban egy “transzfiú” is volt.

Sutcliffe elmondta: véletlenül csúszott ki a száján a mondat, és ugyan – keresztény hitéből fakadóan – nem gondolja azt, hogy az ember megválaszthatja a nemét, ezen nézetét nem kívánta ráerőltetni diákjaira, kerülte a genderspecifikus névmások használatát, és keresztnevén hivatkozott a transznemű gyerekre.

Sutcliffe bocsánatot kért a transzfiútól, azonban nem véli úgy, hogy „esztelen” lett volna lánynak hívni valakit, aki lányként született. A Stonewall nevű melegjogi csoport szerint a „tanulókat meg kell védeni”, még ha tanáraik eltérő nézeteket is vallanak a szexualitásról és a genderről.

Szintén a BBC számol be arról, hogy anglikán egyház eközben brosúrát adott ki az iskolai erőszakoskodással kapcsolatban, mely külön kitér a homofób és transzfób támadásokra. A canterbury-i érsek, Justin Welby szerint a szexuális orentáció nem lehet ok erőszakoskodására, hozzátéve: számottevő haladást értek el az ügyben, mióta az első ilyen brosúrát 2014-ben megjelentették. Az egyház szerint az óvodai és általános iskolai időszak különösképpen az identitások „kreatív felfedezésének” ideje, ezért arra buzdítja az oktatási intézményeket, hogy engedjék, hogy fiúk és lányok egyaránt magukra aggathassanak tiarát, bukósisakot, szuperhős-köpenyt bármiféle megjegyzés nélkül.

Forrás: Mandiner

Itt lehet hozzászólni !