Üzemanyagdrágulást hoz a november

Autonavigator, Csepel.info, Mr. Gabee

Hiába ünnepnap november elseje, avagy Mindenszentek és Halottak napja, a MOL aznap növeli a benzin és a gázolaj árát is.

Jó ideje nem változtak már az üzemanyagárak, legutoljára két héttel ezelőtt és akkor is csak a gázolaj ára csökkent egy keveset, most szerdán azonban − a Holtankoljak.hu információi szerint − a benzin és a gázolaj egységes, literenkénti 4 forintos többletet kap.

November elsejétől így a 95-ös benzinért átlagosan 351, míg a gázolajért 362 forintot kell majd fizetnünk. Drágábban tankolhatunk tehát, mint egy vagy két évvel ezelőtt, de valamivel olcsóbban, mint három évvel korábban. A 2012-es, 450 forintos árcsúcshoz képest pedig még a drágább gázolaj esetén is csaknem 90 forintos az előnyünk. Legalábbis átlagár szerint.

Továbbra is igaz ugyanis, hogy az egyes töltőállomások között igen jelentős, akár literenkénti 30-40 forintos, az egyes üzemanyagfajtákat különböző mértékben érintő árkülönbségek adódhatnak. Így aztán tankolás kapcsán nem is elsősorban arra érdemes figyelni, hogy azt mikor, hanem sokkalta inkább arra, hogy hol tesszük.

Itt lehet hozzászólni !