Sipos Endre festményei a közeljövőben bezáró Erdei Éva Galériában

Csepel.hu

Utolsó kiállítás nyílt meg október 28-án az Erdei Éva Galériában, ahol Sipos Endre festőművész Szent György-hegyi víziók című tárlata látható. A Magyar Festészet Napjához kapcsolt kiállítást Erdei Kvasznay Éva művészetszervező képzőművész nyitotta meg.

A kiállított tájképekre a zöldek árnyalatai jellemzők, a művész kísérletezik az anyaggal, a képzőművészeti kifejezőeszközökkel, a színhatással, különösen a kompozíció érdekli. Keresi a külső és belső táj közötti összefüggést, természetszemlélete tudatos, szilárd alapokon nyugszik – mondta el megnyitójában a művészetszervező.

Sipos Endre főként konstruktív- szürrealista képeket fest. Érdeklődési körének középpontjában a festői műalkotások szellemi létrétegeinek feltárása áll, éppen most írja erről szóló könyvét – hangzott el a megnyitón.

Ezután a festőművész egyik saját festményét ajándékozta a kiállításon közreműködő dr. Szűcs Lajos zongoraművésznek.

A kiállítás bontása és az Erdei Éva Galéria végleges bezárása december 3-án 17 órakor advent első vasárnapján gyertyagyújtást követően lesz – jelentette be Erdei Kvasznay Éva. Erre az alkalomra szeretettel vár minden kedves érdeklődő ismerőst és barátot.

A legutolsó kiállítás bejelentkezéssel mindennap megtekinthető a Kondor utca 29-ben reggel 8-tól este 8-ig.

 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !