Társadalmi egyeztetés a 179-es autóbusszal kapcsolatosan

BKK, Mr.Gabee, Csepel.info

A csepeli Szabadkikötő Magyarország egyik legnagyobb forgalmú kikötője és áruátrakó pontja, számos cég működik ott. A térség közösségi közlekedési kiszolgálását a 179-es autóbusz és a H7-es HÉV biztosítja. A 179-es autóbuszvonalon 2017. június közepe óta csak új, klimatizált, alacsonypadlós autóbuszok közlekednek.

A BKK a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. megkeresése alapján, velük együttműködve alakította ki a terület közösségi közlekedési kapcsolatának fejlesztési tervét, melynek célja a terület megközelíthetőségének javítása. Ehhez forgalomtechnikai módosítások szükségesek, melyek elkészülte után lehetőség nyílik a 179-es busz útvonalának megváltoztatására.

A tervezett változás

A tervezet szerint a 179-es autóbusz teljes üzemidőben Csepel, Szent Imre tér felé a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. területére behajtva, a Szikratávíró utcán át közlekedik és megáll az ott létesített új megállóban. Ezáltal a jelenleginél kényelmesebb és gyorsabb eljutást biztosít a Szabadkikötő belső részei felé igyekvők részére, miközben a járat további útvonala és megállási rendje nem módosul. A forgalomtechnikai kialakítás csak a Szent Imre tér felé közlekedő járatok részére teszi lehetővé az útvonal-módosítást, így a Közvágóhíd felé az útvonal nem változik.

A társadalmi egyeztetésről bővebben a http://www.bkk.hu/tarsadalmi-egyeztetes-179-es-autobusz/ oldalon olvashatnak.

 

6 hozzászólás “Társadalmi egyeztetés a 179-es autóbusszal kapcsolatosan” bejegyzésre

  1. Riegel István szerint:

    Tiszteletem! Egy kérdésem lenne:-Miért nem közlekedik a 179-es a Néligetig? Sok embernek megkönnyítené az utazást! Köszönöm!

  2. Seres Sándor szerint:

    Ha nem is a népligetig, de az első elérhető metró megállóig, a Gyermekkórháznál nagyszerűen vissza is fordulhatna, az egész 4-5 km többlet. Ezzel Csepelről közvetlenül elérhető a metró, több kórház, és sok közintézmény!
    Kérek mindenkit lépjünk fel közösen hogy ezt a csepeliek megkapják!

  3. none szerint:

    A HÉV megállót viszont, nyugodtan megszüntethetnék ezután, tök feleslegs azért a néha fel le szálló egy-egy emberért.

  4. barvagarbalarka szerint:

    Seres Sándor:
    Most is elérhető közvetlenül a metró a 151-essel vagy a 148-assal.

  5. barvagarbalarka szerint:

    Amúgy ezzel az erővel a 23-as busz is mehetne a Corvinig, sok erzsébeti életét megkönnyítené. Valószínűleg oka van, amiért nem megy el addig.

  6. dwadaw szerint:

    sose értettem, h miért nem megy ki a Borárosig a busz? ennyire fosik a bélkávé, hogy akkor tömegesen hagynák ott az emberek a büdös és zajos hévet? főleg hogy ha még meg is sűrítenék… pláne h ezen nem tudnak a cigányok bliccelni 😀

Itt lehet hozzászólni !