Az időseket köszöntötték Csepelen

Csepel.hu

A közelmúltbeli Idősek Napja alkalmából köszöntötték Csepelen az időseket a Családsegítő Közösségi Házban október 3-án. A Humán Szolgáltatások Igazgatósága szervezésében rendezett ünnepségen a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói adtak műsort.

A rendezvényen részt vett Morovik Attila alpolgármester, Pintér Józsefné önkormányzati képviselő és Rátkainé Takács Anikó, a HSZI intézményvezető-helyettese.

A HSZI képviseletében Nagyné Kovács Tímea mb. intézményvezető köszöntötte a megjelenteket és egyben megköszönte az idősek ellátásában dolgozók áldozatos munkáját. Ezután Noé László önkormányzati képviselő, idősügyi tanácsnok szólt a kerület idős lakóihoz. Elmondta: az önkormányzat egyre több támogatást ad az időseknek. Az államilag kötelező ellátáson felül működik például a Csepeli Nyugdíjas Ház, amelynek éves látogatottsága nagyobb, mint a kerület nyugdíjasainak száma – hangsúlyozta.

Az idősügyi tanácsnok többek között kitért arra, hogy az önkormányzat anyagilag támogatja a művelődési házakban működő nyugdíjas klubokat, meghatározott időszakban ingyenes strandbelépőt biztosít a Csepeli Strandfürdőbe, valamint a kikapcsolódást nyújtó dunai hajókiránduláson túl a közelmúltban hozzájárult a Sóbarlang terápia igénybevételéhez is.

A köszöntő beszédek után a diákok énekes-táncos műsorszámokkal kedveskedtek az időseknek. Verseltek, fuvoláztak, furulyáztak és néptáncot adtak elő. Nagy sikert aratott esernyős táncbemutatójuk.

Ezt követően Aranyos Ervin „Ahogy a madarak” című versét Kelemen Józsefné szavalta el.

Az ünnepi program zenés-táncos délutánnal zárult.

 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !