Harmadik születésnapját ünnepelte a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház

Csepel.hu

Pontosan három éve – az Idősek Világnapján – nyitotta meg kapuit a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház. Az évforduló alkalmából jó hangulatú zenés-táncos mulatságot rendeztek, melynek a Királyerdei Művelődési Ház adott otthont.

A már hagyományosnak számító születésnapi rendezvényre sokan voltak kíváncsiak. A programot ezúttal is a Csepeli Városkép Kft. szervezte az önkormányzat támogatásával. Az ünnepségen részt vett Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Ábel Attila alpolgármester is.

Németh Szilárd köszöntőjében kiemelte: fontos célkitűzésnek tekinti a kerületi idősek megbecsülését, helyzetük javítását. Régebben kevés nyugdíjas klub működött Csepelen, többségük zártkörű volt, vagy politikai rendezvényekhez kötődött. Bár az egyházak működtettek kisebb-nagyobb klubokat, de ott sem jelentek meg ilyen szép számmal az idősek, mint itt, a harmadik évfordulón. A politikus örömét fejezte ki, hogy évente 20-23 ezer idős ember veszi igénybe a klub programjait. Ugyanakkor elismerően szólt mindazokról, akik ilyen gondoskodással, odaadással működtetik az intézményt. Végezetül Borbély Lénárd polgármester idősekért végzett munkáját méltatta. A politikus ünnepi beszédét Albert Schweitzer gondolatával zárta „A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota. Az akarat, a képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon.”Az ünnep fénypontjaként idén sem maradhatott el a születésnapi torta. A három szál gyertyát jelképező tűzijátékot Babics Sarolta intézmény vezető, Pintér József Gáborné családügyi tanácsnok és Noé László idősügyi tanácsnok gyújtotta meg.

 

Három év – töretlenül népszerű programokkal

Sokan már a kezdetek óta klubtagok, örömmel vesznek részt a foglalkozásokon. Barátságok és szerelmek is szövődtek már az intézmény falai között. A gazdag és színes programoknak köszönhetően pedig igazi közösség kovácsolódott az évek során – mondja Babics Sarolta a Nyugdíjas Ház vezetője. Majd kiemelte: a torna és a hastánc a legnépszerűbb programok, de az angol tanfolyam is igen kedvelt. Három kezdő és egy haladó angol csoport indult, a lemorzsolódás pedig elenyésző. Ugyanakkor nagyon sikeresek az ismeretterjesztő úti beszámolók, a kvízjátékok, és az irodalmi műsorok is. A szombati össztánchoz is szívesen csatlakoznak az idősek. „Az emberek vágynak a társaságra az időskori magány depresszióssá és beteggé tesz, amíg élünk szükségünk van szeretetteljes emberi kapcsolatokra” – fogalmaz Babics Sarolta.

 

Színes előadások, zene és tánc

A kedélyes hangulatú születésnapi rendezvényről a torta, a finom ételek és italok mellett a tartalmas előadások sem hiányozhattak. A programok sorát az idei kerületi nyugdíjas táncversenyéről készült filmösszeállítás nyitotta. A délután folyamán Orbán Boglárka és P. Kozma Anikó művésztanárok közreműködésével keringő bemutatót tartottak, majd népszerű operett slágereket hallgathattak meg a résztvevők. A műsor díszvendégeként Turi Lajos lépett színpadra, aki örökzöld slágereket gyűjtött csokorba Ezt követően Setét Andrásné mandolinjátéka és egzotikus hastánc-előadás szórakoztatta a közönséget. Este hazai és külföldi slágerek csendültek fel. A születésnapi rendezvényt végül az elmaradhatatlan táncmulatság zárta.

 

Potondi Eszter

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !