Újabb részletek: így hálózta be feltételezett gyilkosa a csepeli nagymamát

BLIKK, Mr.Gabee, Csepel.info

K. Lászlónak a bűntett után nyoma veszett, ám végül feladta magát / Fotó: Grnák László

Csepel — Szeptemberben ismét meghosszabbították az előzetes letartóztatását K. Lászlónak, akit azzal vádolnak, hogy májusban brutálisan meggyilkolta, majd kirabolta az egyedül élő özvegyasszonyt, P. Rozáliát (†57).

A férfi május óta van előzetesben, akkor azt mondta a rendőröknek, hogy nem ő gyilkolta meg az asszonyt, bár azt nem tagadta, hogy ismerték egymást, sőt azt állította, hogy szexuális kapcsolat is volt köztük. A férfit napokig keresték a gyilkosság után, de László végül feladta magát.

P. Rozáliát brutális kegyetlenséggel ölte meg és rabolta ki gyilkosa

– Bár azt elismeri, hogy ismerték egymást, és azt is, hogy találkoztak, továbbra is tagadja, hogy ő követte volna el a gyilkosságot – mondta el a Blikknek a férfi ügyvédje, dr. Rostás Sándor. A védő elárulta, hogy a férfi a körülményekhez képest jól viseli a helyzetet, nyugodt. Úgy tudni, hogy családja és ismerősei hisznek László ártatlanságában, és látogatják is a férfit az előzetesben:

– Laci sosem volt agresszív, nem hiszem el, hogy ő tette volna, és úgy tudom, ezzel így vannak a családtagjai és a barátai is, senki nem hitte el, hogy Laci ilyen szörnyűséget csinált – vélekedett a férfi egyik ismerőse.

Mint azt a Blikk is megírta, az egyedül élő nagymamát családtagjai találták meg Völgy utcai lakásában májusban, az asszony torkát elvágták. A gyilkossággal K. Lászlót gyanúsították, a férfi a körözés elrendelése után feladta magát, de azt állította, nem ő gyilkolt.

A csepeli panelházban napokig dolgoztak a helyszínelők / Fotó: RAS-archívum

Azt azonban már akkor megerősítette: járt az asszonynál, ugyanis ő és az özvegyként élő Rozália a közösségi oldalon ismerkedett meg egymással. Bár kiderült, hogy a férfit korábban kétrendbeli szexuális erőszak miatt már elítélték egyszer, László akkor megerőszakolt és kirabolt egy nőt. A férfi apja korábban a Velvetnek azt mondta, hogy a fiának sziklaszilárd alibije is van, ugyanis állításuk szerint bizonyítani tudják, hogy a gyilkosság időpontjában László már a barátnőjével bulizott.

20 év a tét

Gyilkosság alapese­téért öttől tizenöt évig tartó szabadságvesztést kaphat. Ha azonban már nyereségvágyból elkövetett emberölés a vád, akkor a büntetési tétel tíztől húsz évig terjedhet. Súlyosbító körülménynek számíthat a büntetett előélet is.

2 hozzászólás “Újabb részletek: így hálózta be feltételezett gyilkosa a csepeli nagymamát” bejegyzésre

  1. IRÉNE szerint:

    Már volt elítélve szexuális erőszak miatt , a vérében van ! kevés büntetést kapott korábban . NEM tanult belőle.

    ÉN BIZTOS NEM ENGEDNÉM szabadon soha
    hány embernek kell még szenvedni , vagy meghalni ?
    hogy végleg kivonják a földi életből !!
    EZ egy gátlástalan embertelen –embernek nem nevezhető féreg !!!
    a legsúlyosabb büntetést jár neki.
    a halott nagymamát soha nem kapja vissza a családja , de más ártatlan ember NE LEHESSEN ÁLDOZAT. Kívánom soha ne legyen szabad !!

  2. Melcsi szerint:

    Elnézést, de az írás melyik mondata a válasz a cikk címére?

Itt lehet hozzászólni !