Ma eddig két terrortámadás volt

Origo, Csepel.info

Terrortámadás történt a londoni metróban pénteken reggel. Egy fehér műanyag vödörbe rejtett házi készítésű bomba robbant, a The Sun hírportál egyik fotóján az is látszik, ahogy a vödörből kábelek lógnak ki. Délután kettőkor Theresa May kormányfő vezetésével összeül a COBRA nevű brit válságkezelési bizottság. Nem sokkal a londoni események előtt egy muszlim terrorista egy terrorellenes katonai alakulat tagjára támadt Párizsban. Szerencsére ma – legalábbis eddig – nem jártak súlyos következményekkel a támadások. 

Az illegális muszlim migrációt támogató szervezetek szerint nincs kapcsolat a migráció és a terrorizmus között. Soros György évi egymillió fekete-afrikai és ázsiai bevándorlót telepítene be Európába, akiknek az ellátását a tagállamok aztán saját költségvetésükből fizetnék.

Párizs, reggel 6:30

Párizs központjában reggel fél hét körül támadt egy késsel felfegyverzett férfi a járőröző katonára, aki pillanatok alatt lefegyverezte a támadót, így nem sérült meg senki.

A francia rendőrség közlése szerint a muszlim férfi Alahhal kapcsolatban mondott valamit, amikor a katonára vetette magát. Rádiós források szerint azt kiabálta, Dögölj meg Allahért!, majd az iszlám államról prédikált.  Hivatalos források szerint a férfiról a rendőrség semmit nem tud: nem állt megfigyelés alatt.

London, reggel 9:00 óra körül

A londoni mentőszolgálatot magyar idő szerint reggel pár perccel 9 után riasztották, hogy robbanás történt London nyugati részén az egyik metrókocsiban, a kelet-nyugati irányban közlekedő District Line metróvonalon közlekedő szerelvényen Parson’s Green nevű állomásánál.

A The Sun Facebook-posztjához csatolt fotóból kivehető, hogy egy házi készítésű bombáról van szó.

Forrás: Origo

 

Itt lehet hozzászólni !