Új tornaszobában sportolhatnak az ovisok

Csepel.hu

A Zsongás Tagóvoda új tornaszobájában a Szitakötő csoport óvodásai énekes és táncos műsorral kedveskedtek a vendégeknek szeptember 14-én. Az új padlóburkolatot kapott helyiségben a gyerekek testedzését szolgálják a bordásfalak, zsámolyok, ugrószekrények, padok. A korábban raktárnak használt szoba 17 millió forintos beruházását a csepeli önkormányzat támogatta.

Egy intézmény életében, amelynek fő profilja a mozgásfejlesztés, különösen nagy öröm az új tornaszoba – mondta el az átadáson Repkáné Ragó Zsuzsanna intézményvezető.

Közös az örömünk, hogy együtt lehetünk ebben a megújult tornaszobában – hangsúlyozta Borbély Lénárd polgármester az átadón. Gratulált a gyerekeknek szépen előadott műsorukhoz, visszautalt a 2014-ben itt elindult Csepeli Gyermeksziget Programra. Elmondta azt is, hogy 2019-ig az összes csepeli óvodákat felújítják. Ezután a csepeli önkormányzat ajándékát, labdákat és két futóbiciklit adott át az ovisoknak.

Morovik Attila alpolgármester beszédében választási ígéreteire emlékeztetett, amelyben ez a kezdeményezés szerepel és meg is valósult. A szakmai célok megvalósításához elengedhetetlen egy tornaszoba megléte – emelte ki.

Az intézményvezető megköszönte a városvezetőknek a segítségét a kivitelezési munkákért, amelynek keretében az udvaron megvalósult az elavult játszótéri burkolat cseréje, a beton medence feltöltése és felületének burkolása, a korrodált védőtetők cseréje. A tornaszoba belső munkáinál az építészeti, építészgépészeti és elektromos vezetékeket visszabontották. A kivitelezéssel egyidejűleg kiváltották az épület ázását okozó vízvezetéket és javították a csapadékvizet elvezető csővezetéket is. A lebonyolítási munkálatokat a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. munkatársai végezték.

Az óvoda melletti Aprók kertje bölcsődében is hamarosan befejeződnek a felújítási munkálatok.

 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

2 hozzászólás “Új tornaszobában sportolhatnak az ovisok” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    Legalább nekik nem a betonjárdán kell futni,mint a “Szárcsásoknak”….
    Íme a mindennapi tornaóra!Kedves Balogh miniszter úr!!

  2. Szárcsás szerint:

    Mi is a Szárcsa körül futottuk a nyolcast. Megmaradtunk…

Itt lehet hozzászólni !