Orbán Viktor miniszterelnök úr levele a nagyszalontaiakhoz

Németh Szilárd Facebook oldala

A képen Török László a hajdúváros polgármestere a miniszterelnök köszöntőjével az Arany János Líceum új épületszárnyának bejáratánál.

Hajrá Magyarok! Hajrá Nagyszalonta! Hajrá Török és Csapata!

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Tanárok! Kedves Növendékek!

Minden nemzet, minden közösség olyan, akár a tölgyfa. A szemünk előtt évszázados törzse és lombkoronája látszik, de erejét a földbe kapaszkodó gyökereiből nyeri.

Mi, magyarok, büszkén gondolhatunk őseinkre, akik tetteikkel és alkotásaikkal mindig arra törekedtek, hogy egyre gyarapítsák értékeinket. Sokat köszönhetünk Arany Jánosnak, aki műveiben nemcsak nemzeti múltunk dicsőséges korszakait elevenítette fel, hanem emberségre és kitartásra is ösztönzött.

Önök nemcsak eredetiben olvassák, hanem újra és újra élettel töltik meg a szalontai nótárius gondolatait. Köszönjük, hogy értékőrző munkájukkal Magyarország kulturális életét teszik teljesebbé, mindennapi helytállásukkal pedig példát adnak valamennyiünknek.

Örömmel fogadtam kedves meghívásukat, melyben megírták, hogy az Arany János jubileum évében Nagyszalontára várnak, de egyéb kötelezettségeim miatt sajnos most csak lélekben ünnepelhetek együtt Önökkel. Engedjék meg, hogy az új iskolaépület és szórványkollégium átadásához ezúton gratuláljak, a tanároknak és a növendékeknek sikeres évkezdést, az ünnepséghez pedig mindannyiuknak örömteli és felemelő pillanatokat kívánjak.

Isten tartsa meg Nagyszalonta városát és lakóit!

Budapest, 2017. szeptember 6.

Tisztelettel:
Orbán Viktor

Forrás: Facebook

Itt lehet hozzászólni !