Tragédia a Gubacsi hídnál

Inforadio.hu; Index.hu

drama

Fotó: Inforadio.hu

Elsüllyedt, és a motorcsónakjába szorult egy ember a Gubacsi-híd pesti hídfőjénél. A tűzoltóknak sikerült a férfit kimenteniük.


Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádióban elmondta: a motorcsónak fordulás közben borult fel. A csónak fara a vízbe süllyedt, és csak az orra látszott ki. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a tűzoltók egy lyukat vágtak a motorcsónakon, a bent rekedt férfi ezen a résen keresztül kapott levegőt. A hajón nyolcan utaztak, közülük hat embert egy idő házaspár mentett ki csónakkal. Egy ember eltűnt.

Forrás: Inforadio.hu

A Dunába borult egy hajó Csepelnél

Egy ember meghalt, amikor beborult egy kishajó a Dunába Csepelnél, a nyolc utas közül heten élték túl, nyolcadik társuknak már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből.

Egy embert méghalt, amikor péntek délben a Gubacsi hídtól északra, a Dunába borult egy motorcsónak a fedélzetén nyolc utassal. A tűzoltók hét embert mentettek ki a vízből.

Helyszíni tudósítónknak szemtanúk arról számoltak be, hogy a hajó egy kis öbölbe próbált befordulni, ám amint befordult, azonnal földobta az orrát, a csónak hátsó fele pedig süllyedni kezdett.

A háromnegyedéig elsüllyedt kishajót hat ember idejében el tudta hagyni – mondta el a Független Hírügynökségnek Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője. Egy férfi a csónak belsejében rekedt, őt úgy mentették ki a tűzoltók, hogy a motorcsónak oldalán, az orr-résznél lyukat vágtak és azon keresztül húzták ki. A nyolcadik utas eltűnt, holttestét nem sokkal később a tűzoltóság búvárai találták meg a vízben.

Az utasok mindegyike ötven év körüli felnőtt volt, három férfi és öt nő. A partot ért hajótöröttek közül senkinek nincs súlyos sérülése, egyelőre nem tudni, hogy kórházba szállítják e őket.

Index.hu

Itt lehet hozzászólni !