Vádat emelt az ügyészség a Csepelen lövöldöző rendőrrel szemben

Pesti Srácok

mast-is-fenyegetett-a-reszegen-lovoldozo

Emberölés kísérlete miatt vádat emelt az ügyészség a csepeli társasházban lövöldöző volt budapesti rendőrtiszttel szemben. A férfi tavaly decemberben szolgálaton kívül, ittas állapotban, egy rövid szóváltást követően nyitott tüzet önvédelmi fegyverével.

A férfi előbb a lépcsőház plafonjába lőtt többször, majd célzottan a sértett – a társasházkezelő cég egyik alkalmazottjának – irányába sütötte el a fegyverét, aki a tűzlépcsőház ajtaját éppen csukta be maga mögött, így ekkor már az ajtó mögött állt.

Csak a véletlennek volt köszönhető, hogy a lövedék nem találta el a férfit; az átfúródott a tűzlépcsőház ajtaján és a falban állt meg. A vádlott szabálytalanul, az átlagosnál jóval nagyobb roncsolásra képes, úgynevezett expanzív lövedéket használt. A vádlott ezt követően megpróbálta összeszedni az általa kilőtt valamennyi lövedék hüvelyét, majd felment a lakásába, a töltényhüvelyeket a WC-be dobta és lehúzta, hogy eltüntesse őket.

A rendőrtiszt – aki akkor még a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába tartozott – egy héttel korábban, ugyancsak részegen azzal fenyegetett meg szintén a társasházban dolgozókat, hogy megöli őket, ha nem hagyják abba a fúrást a pincében. Zavarta ugyanis a zaj. A Budapesti Nyomozó Ügyészség a volt rendőrrel szemben emberölés bűntett kísérlete, valamint kétrendbeli kényszerítés bűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot.

Forrás: Pesti Srácok

Itt lehet hozzászólni !