Nyáron sem maradtunk érmek nélkül

Csepel öttusa, Csepel.info, Mr. Gabee

A tikkasztó hőségben sem állt meg az élet a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület háza táján. Sportolóinkon nem fogott ki az embert próbáló hőmérséklet, ugyanis újabb medálokkal gazdagították a klub éremkollekcióját.

Július 22-23-án Svájcban nyílt öttusa bajnokságot rendeztek, ahol két csepeli junior korú versenyzőnk is részt vett. Nevesül Brázda Gábor és Pataki Balázs, akik ezen a versenyen már a hazai bajnokságokra történő felkészülésük jegyében indultak el, s teljesítményükkel pedig kiemelkedtek a mezőnyből. Az első versenynapon akciódús vívásuknak és figyelemre méltó úszóeredményüknek köszönhetően a másnap lebonyolításra került kombinált számot már az élmezőnyből folytathatták. A számot sikerült a taktikai elvárásoknak megfelelően teljesíteniük, ami a végeredményben is megmutatkozott: összesítésben Brázda Gábor az I., míg Pataki Balázs a harmadik helyen végzett a nemzetközi mezőnyben, a dobogó második fokára pedig ugyancsak magyar versenyzőtársuk állhatott fel. Gábor és Balázs munkáját a helyszínen egykori kiváló válogatott öttusázónk, Dobi Lajos segítette.

Július 29. és augusztus 1-je között Székesfehérvár adott otthont a két- és háromtusa Országos Bajnokságot, ahonnan sikerült érmet és jó helyezéseket is elcsípnünk. Kéttusában U14-es lányok mezőnyében Varga Bianka az előkelő IV. helyez szerezte meg, míg ugyanebben a korcsoportban a fiúknál Páczai Dávid magabiztos győzelmet aratott, s a Temesvári Gergő, Szalai Zalán, Páczai Dávid összeállítású csapat ugyancsak nem talált legyőzőre. A fiúk váltó versenyében a Temesvári Gergő-Szalai Zalán kettős a második lett, a mix válóban viszont a Varga Bianka-Páczai Dávid duó senkit nem engedett maga elé, s így övék lett az aranyérem. Hétfőn az U15-ös fiúknál Páczai Dávid IV. lett, a záró napon kedden pedig junior váltóban a Pataki Balázs – Brázda Gábor alkotta páros végzett az élen, így minden napra esett egy-egy szép csepeli eredmény a koronázó városban. Természetesen nagy gratuláció jár az összes többi sportolónknak is, akik részt vettek a versenyen. Köszönet a szülőknek a biztatásért, edzőinknek pedig a felkészítésért. Mindenkinek jó pihenést, a nyár hátralevő részére, hogy aztán szeptembertől újult erővel kezdhessük meg a közös munkát a következő MK fordulóra és az ELIT bajnokságra.

Fontos információ még, hogy Székesfehérváron augusztus 8-a és 14-e közt rendezik meg a Junior Öttusa Világbajnokságot, ahol csütörtökön kezdi meg versenyét klubunk sportolója Simon Sarolta, akinek az összes magyar versenyzővel együtt szurkolhatunk majd!

Csepel Öttusa Média

Itt lehet hozzászólni !