Na ki mellé állt a csepeli MSZP a párton belüli polgárháborúban?

Csepel.info

Kormányváltás helyett egyelőre csak egy párton belüli viszályt sikerült Botka Lászlónak generálnia az MSZP-nek. A 168 Óra című újságban Botka leárulózta a fővárosi Molnár Zsoltot, aki ezt nem hagyta szó nélkül. A középpontban természetesen most is Gyurcsány áll. 

Botka László – úgy tűnik – nem csak Rákosi Mátyás egyik kampányát utánozta le, hanem a párton belüli ellenségkeresést is. Noha sikeresnek tartja miniszterelnök-jelöltsége első hónapjait, a közvélemény-kutatók ezt valahogy nem tudják kimutatni.

Botka a 168 Órának adott interjújában állította azt, hogy Molnár Zsolt, a párt elnökségi tagja áruló. Azt is hozzátette hogy a „Fidesz jól fizetett haszonélvezői és beépített emberei” ott vannak az MSZP-ben. Molnár erre azt  válaszolta, hogy az játszik a Fidesz kezére, aki a baloldalon belüli polgárháborút szítja, és megszavaztatná a pártot arról, hogy a tagok melyikükkel értenek egyet. A két politikus közötti kibékíthetetlen ellentét oka egyébként – micsoda véletlen – Gyurcsány Ferenc személye és megítélése.

 A csepeli MSZP viszont a két politikus közül csak Molnár Zsoltnak a véleményét jelentette meg a Facebook-oldalán.

A csepeli pártvezetők gyakran változtatják a hűségnyilatkozataikat. Ebben az is szerepet játszhat, hogy a jelenlegi országos pártvezetés Csepelt cserehelyként kezeli, vagyis biztosan nem MSZP-s fog itt indulni a választásokon közös balliberális jelöltként. Legalábbis addig nem, ameddig Botka Lászlónak hívják a miniszterelnök-jelöltet.

Csepel egyébként 2006-ban még erősebben volt szoci kerület, mint Angyalföld. XIII. kerületi társaikkal szemben azonban az itteni szocialisták nem újítottak fel és nem építettek, fejlesztettek jóformán semmit. Ezt a pénzt inkább szőröstül-bőröstül lenyúlták. A 2010 előtti utolsó években azonban már nem tudtak megegyezni azon, hogy ki mennyit lopjon. Így egyre inkább ismertté váltak a helyi pártszervezeten belüli sikkasztások, amelyek közül az egyik gyilkosságba torkollt. Jellemző módon azt az embert lőtték agyon, aki a törvénytiszteletet próbálta érvényesíteni a csepeli MSZP frakcióban.

Csepel.info

2 hozzászólás “Na ki mellé állt a csepeli MSZP a párton belüli polgárháborúban?” bejegyzésre

  1. Zoltán szerint:

    Angyalföldön nem volt az MSZP-hez köthető gyilkosság, Csepelen viszont igen.
    És a csepeliek nem felejtenek ….

  2. Nagyapó szerint:

    Nem az MSZP-n belüli viszály a fő probléma. Ilyenek már voltak – Rajk, Vályi ügyek – , hanem az ideológiai alapok. A magyar társadalom is eljutott a nyugati társadalmak azon szintjére, hogy nem hisznek a pártoknak. Egyedül a kormányzó pártok, a Fidesz-KDNP tartja még magát, a Fidesz jó gazdasága, a KDNP erkölcsisége miatt. Viszont nincs alternatíva. Az ellenzéki pártok nem tudnak felmutatni más utat. Minden tevékenységük a kormány támadásában merül ki, ami nem lenne gond, ha nem a hazugságözönben, valamint alpári támadásokban merülne ki. A magyar többség nem szereti a bunkóságot. Csepel fejlődését nehéz tagadni, így marad a polgármester románozása – az Arany János év tükrében- (hol született Arany???)!!
    Érdemes megnézni a csepeli önkori szavazásait, az ellenzék ritkán szavaz meg pozitív, Csepel fejlődését szolgáló előterjesztést, legfeljebb tartózkodnak, ami a nemmel azonos.
    Ezért van a nagy-tömegű tartózkodás.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !