Mi folyik itt Csepelen? – Mindenhol fejlesztések zajlanak

Csepel.info

Több napos bejárást tartottak az önkormányzatnál, hogy ellenőrizzék a folyamatban lévő csepeli fejlesztéseket. Borbély Lénárd csepeli polgármester ennek során ellenőrizte az útépítéseket, az óvodai felújításokat, az ÁMK tornacsarnokának felújítási munkálatait, a Daru domb és a Kis-Duna parti sétány fejlesztési munkálatait valamint a Csepeli Strandfürdőt is.

A polgármester a Facebook oldalán jelezte, hogy a bejárásról és a fejlesztések állásáról a Csepeli Hírmondó részletesen fog beszámolni. Ábel Attila alpolgármestertől azonban már most kaptunk bővebb információt. A Csepel.info emellett úgy tudja, hogy még pénteken döntés születhet a leromlott állapotú csepeli tüdőszűrő elköltöztetéséről és a tüdőgondozó felújításáról is.

Utak, parkok, óvodák, strand

A bejárásról Ábel Attila alpolgármester elmondta: csak az útfejlesztések esetében 400 millió forint megy ezekben a hetekben aszfalt és esővíz-elvezetés formájában a földbe. Az elmúlt években milliárdokat fordítottak erre a célra. A 2017-es nyári munkák során teljesen megújul a Daru domb környéke, tovább épül a Kis-Duna parti sétány, felépül a Szent Imre téri pavilonsor és vele egy nyilvános WC is. Szintén teljes felújítás alatt áll az AMK sportcsarnoka – ami mellett integrált, mozgássérülteknek is használható tornaparkot adtak át a közelmúltban. Folyamatos a csepeli óvodák fejlesztése és az óvodaudvarok felújítása is, melyre az elmúlt évek során szintén sok százmillió forintot tudott költeni az önkormányzat.

A Kis-Duna partjára a Daru dombnál az idősebbek korábban le sem tudtak menni, de a sétányt hamarosan kerekesszékesek is használhatják

A strandon az alpolgármester Facebook bejegyzése szerint jelenleg egy műszaki felújítás zajlik, ami bőven rá is fér. Ott Németh Szilárd polgármestersége volt a fordulat, amióta fejlesztések kezdődtek. Úgy tudjuk, hogy az elhasználódott, régi csúszdák helyén is újak fognak épülni. Ha megvalósulnak a tervezett kerékpárutas fejlesztéseik, a strand kerékpáros-barát stranddá alakulhat – emelte ki Ábel Attila.

Luxusberuházás a játszóterek felújítása, látványberuházás az óvodaudvarok rendbetétele? – 2010 előtt mindenesetre ezt gondolhatták

Az alpolgármester szerint a fejlesztéseknek nagy az ellentábora. Olyan politikus is akad, aki azt hangoztatja, hogy semmi szükség ilyen “luxusjátszóterekre, látványberuházásokra” – emeli ki.

“Na de látványberuházás-e, ha a földutak helyén aszfaltozott utak épülnek, ha a gyerekek ütött-kopott, rozsdás játékok helyett újakat használnak, és ha a nyugdíjasok lemehetnek a Kis-Duna partjára sétálni vagy éppen úszni, fürdőzni a strandra? Látványberuházás-e, ha új orvosi eszközök kerülnek a rendelőkbe, ha új mentőautót adunk át, ha kulturált körülmények között sportolhatnak – és ezzel őrizhetik meg az egészségüket – a fiatalok, ahelyett, hogy a számítógép vagy a TV előtt ülnének”

– írta a Facebook-oldalán.

Csak a jelenleg is folyamatban lévő útépítések 400 millió forintba kerülnek

Borbély Lénárd csepeli polgármester javaslatára a Daru dombnál egyébként deszkás pálya is lesz a BMX pálya mellett, a Napközis Tábor helyén pedig hamarosan ismét napközis tábor épülhet. A Rákóczi Kert felújítása szintén napirenden van, ehhez pályázaton is nyert pénzt az önkormányzat.

“Csepel 2010 októbere óta új utakon jár. Kerületünk csődhelyzetben vergődő alvóvárosból élhető, szerethető hellyé vált. Ma nem az a kérdés, mit zárjon be és adjon el már megint az önkormányzat, hanem hogy mikor mit újíthatunk fel. Ezek után aligha meglepő, hogy a lakosságszám is növekedésnek indult, amire a rendszerváltás óta nem volt példa.”

– mutatott rá végül a változások nagyságrendjére az alpolgármester.

A Csepel.info úgy tudja, hogy július 14-én, pénteken este az önkormányzat rendkívüli ülésén döntenek a rossz állapotú csepeli tüdőszűrő elköltöztetéséről és a tüdőgondozó felújításáról.

Csepel.info

12 hozzászólás “Mi folyik itt Csepelen? – Mindenhol fejlesztések zajlanak” bejegyzésre

  1. Csepelsziget überalles szerint:

    Csak tudnám hogy a sok szarházi kommunista patkány mivel töltötte a 20 évét lopkodáson meg egymás gyilkolászásán kívül.
    Hol tarthatnánk ha a munkásőr nyuggerek meg lumpenprolik nem szabadítják ránk a vörös mocskotcennyi ideig. Végre kipusztultak.

  2. Csepelsziget überalles szerint:

    Na mikor kezdik vajon a semmitekellő haszontalan podolák kutyák az óbégatást hogy ez se jó meg az se jó…

  3. Betke szerint:

    A királyerdei nyugdíjasok annak is órülnének, ha a közvéleménykutatás során nagy arányban győző bevásárlást biztosító “intézmény” megépülne! Ígéret volt, de ott egy kapavágás még nem történt! Élünk a gyanúval, hogy nem is lesz!

  4. Dzsinácska szerint:

    Jó és mi lesz a Csikó sétányon lévő iskolával? Megint bejárnak oda a suhancok mert kutya se őrzi. Miért nem tudnak egy zebrát csinálni a csikó sétány és a puli sétány közé az Erdősor utcába?

  5. strici szerint:

    sot a karacsony s.-“meki” es “meki”-sztk koze is 2-3uj gyalogatkelo is jo lenne. (erre a butasagra ne valaszoljatok)

  6. Dzsinácska szerint:

    Tudom hogy csak amiatt húztak bele, mert jönnek a választások 😛

  7. Sanya szerint:

    Ja, két és fél év múlva 🙂

    A kalózhajós játszótér is tipikus választási játszótér, az három és fél évvel készült a választások előtt 😀

  8. dzsinácska szerint:

    Azért ne hasonlítsad már a szar kalózhajót egy közintézmény felujításához vagy egy rossz út megcsinálásához. A kalózhajó csak a kisgyereknek jó mint te,azok meg nemennek szavazni!

  9. Sanya szerint:

    Akkor nézd meg tavaly mennyi óvodát újítottak fel.

  10. Dzsinácska szerint:

    Ja de a Görgely Artúr általános iskolát meg nem. Már bocs de én arra lakok és zavar, úgyhogy leszarom az óvodákat jó?

  11. admin szerint:

    Dzsinácska, a Görgey Iskolát az MSZP-s önkormányzat eladta, és magántulajdon. Az önkormányzat szeretné megszerezni, de eddig nem adták el a kerületnek.

  12. Nagyapó szerint:

    Betke! Ha valamit nem tud, ne rágalmazzon! A múltkor már megírtam – valószínűleg nem olvas, csak ír – hogy a Testületi Ülés a “158. sz. előterjesztés + cserelap” alapján döntött a Szt.István úti telek kereskedelmi célú ingatlanfejlesztés megvalósításáról.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !