Nagyszerű eredményeket értek el a Csepeli DAC atlétái

Csepel.hu

Kánikulai melegben került hétvégén megrendezésre az év egyéni pályabajnokságainak zárásaként, a serdülők és újoncok országos bajnokságára. Az Ikarus BSE sportcentrumában, a két korcsoportban 64 versenyszámban dőlt el az érmek és helyezések sorsa.

A legtöbb első helyet, hetet, a VEDAC szerzett, három egyesület nyert négy aranyérmet (DSC-SI, ARAK Up. Akadémia, Budaörsi DSE), három aranyérmet nyert az MVSI, a Dobó SE, az IKARUS BSE, és az UTE. Hat szakosztály nyer két bajnoki címet, s büszkeségünkre, a Csepeli DAC csapata is.

A nagy melegben, a két napos versenyen részt vett minden induló helyt állt, s sok színvonalas küzdelmet láthattunk. A Csepeli DAC atlétái sorra múlták felül eddigi legjobb eredményeiket, s állítottak fel újabb egyéni csúcsokat, mely eredmények nem csak érmeket jelentettek, hanem nagyon értékes helyezéseket is.

Jellemző a verseny nagy népszerűségére, hogy például az újonc lányoknál 62 jelentkező volt a távolugrásban, de más versenyszámokban is nagyon magas volt a részvétel.

 

Csapatunk tagjainak részletes eredményei:

Első helyezést ért el az újonc lányok 80 m gátfutásában, Botos Katalin Ilona (12,74 mp), és az újonc fiú 300 m síkfutásban, Tóth Domonkos (39,53 mp).

Második helyezést ért el a serdülő fiú 1500 m akadályfutásban Horváth Zsolt,  (4.45.60 p),

Harmadik helyezést ért el az újonc fiú 80 m gátfutásban Tari Tibor György (12,83) és az újonc fiú gerelyhajításban Raffay Csanád (40,50 m).

Negyedik helyezettek lettek az újonc fiú 80 m síkfutásban Tóth Domonkos (9,95 mp), újonc fiú távolugrásban Bárkányi-Lenkei Dániel (5,26 m), újonc fiú helyből ötös ugrásban Bazsó Levente (12,94 m), újonc fiú diszkoszvetésben Raffay Csanád (36,55 m).

Ötödik helyezést ért el az újonc fiú 80 m síkfutásban Pesti Máté (10,00 mp)

Hatodik helyezett lett a serdülő leány távolugrásban Ivancsó Adrienn Mónika (5,07m), az újonc fiú 600 m síkfutásban Debrődi Zoltán (4.43.56 p), újonc fiú 80 m gátfutásban Pesti Máté (13,05 mp), újonc fiú 1000 m akadályfutásban Tari Tibor (3.14.96 p), újonc leány 2000 m síkfutásban Varga Bianka (7.09.45 p).

Hetedik helyezést ért el újonc fiú 80 m síkfutásban Bárkányi-Lenkei Dániel (10,16 mp), újonc leány 80 m síkfutásban Botos Katalin Ilona (10,78 mp), újonc leány 1000 m akadályfutásban Tóth Karolina (3.51.90 p).

Nyolcadik helyen végeztek: serdülő fiú 800 m síkfutásban Horváth Zsolt (2.08.86 p), serdülő leány 100 m síkfutásban Ivancsó Adrienn Mónika (12,88 mp), újonc fiú távolugrásban Bazsó Levente (4,97 m), újonc fiú súlylökésben Raffay Csanád (11,00 m), újonc leány helyből ötös ugrásban Hegyes Zsanett (11,80 m).

Szintén tisztességesen helytálltak további versenyzőink is, a serdülő fiúknál Bakó Martin Attila, Kincses Ádám Levente, Nagy Péter Máté, Horváth Róbert, Fülöp Áron, a serdülő lányok között Szabó Izabella Anna, Wéber Csenge Fanni.

Az újonc fiúk között megállta a helyét Domokos Benedek, az újonc lányok között pedig Romhányi Réka.

A serdülő versenyzők 2002-es és 2003-as, míg az újonc versenyzők 2004-es születésűek.

 

Az eredmények most is azt mutatták, hogy újra van létjogosultsága Csepelen az atlétikának. Érdemes támogatni a fiatal tehetségeinket, hogy megint jegyezhessék nemzetközi szinten is a csepeli atlétákat, hogy lehessen újra európa bajnokunk, világcsúcstartónk, minél többen lehessenek olimpikonok, helyezettek, sőt,majdan bajnokok is.

Köszönet a sportolókon túl a fáradságot nem ismerő edzőiknek (Damm József, Vizsoli Mária, Füredi Zsuzsa, Fehér Gábor, Babinyecz-Tusai Brigitta, Tari Tibor), akik a sikerek kovácsai.

Országos bajnok Botos Katalin Ilona

 

Csepel.hu

11 hozzászólás “Nagyszerű eredményeket értek el a Csepeli DAC atlétái” bejegyzésre

  1. 1olvasó szerint:

    Nem volt szép, hogy így belelógni a képbe az az illető, aki nincs a dobogón… Ha képen akart lenni, akkor legalább oldalra állhatott volna, ne közvetlenül a sportolók előtt…
    Ha ez csak a sokadik, utólagos kép, akkor nem szóltam…

  2. Damm József szerint:

    Aki “belelóg” az a bajnok edzője!

  3. 1olvasó szerint:

    Akkor is bunkóságnak tartom!
    Az olimpián a ceremóniánál is odaszaladtak az edzők, hogy belelógjanak a képükbe?!

  4. Hozzászóló szerint:

    Az a bunkó, aki egy nagyszerű edzőt, egy remek Hölgyet lebunkóz. Sőt, ez már igazi furkóság.
    Láttál már minden bizonnyal győztes futballcsapatot ábrázoló fotót, nem is egyet, igaz?
    Ott bizony egy Mourinho, Guardiola, vagy akár egy Ferguson edzőfejedelem is fellelhető. De elő lehetne szedni más, vagy kevéssé népszerű sportágak fotózkodási szokásait is.

  5. 1Olvasó szerint:

    Mint írtam korábban: “Ha ez csak a sokadik, utólagos kép, akkor nem szóltam…”
    Tehát ha nem az első kép a ceremóniáról, akkor részemről rendben van…
    De ha ez lenne az egyetlen kép a ceremóniáról, akkor továbbra is bunkóságnak tartom.
    Attól, hogy vki bajnokat nevel, emberileg az életben lehet teljesen más…

  6. Hozzászóló szerint:

    Mint írtam, vannak sportágak, ahol ez szokás. A dobogósokról pedig természetesen készülnek az őket felkészítő edzők nélkül is képek. Így már magad is láthatod, hogy a bunkó csupán te vagy.

  7. Damm József szerint:

    Tisztelt 1 olvasó!
    Látható, hogy nem jársz atlétikai versenyekre, s így halvány fogalmad sincs arról, hogy az érmeket a helyezetteknek a bajnok edzője adja át, főleg korosztályos bajnokságokon. Így természetes, hogy ő is a ceremónia szereplője, s jogosan szerepel a képen.
    Ha ezt még így sem érted, akkor valóban egy sötét bunkó lehetsz!
    Maradok tisztelettel, Damm József edző, aki csak 8 tized másodperc híján maradt le, hogy szerepelhessen hasonló szituációban!

  8. 1Olvasó szerint:

    Damm József edző!
    Valóban nem ismerem a korosztályos bajnokságokat, hogy hogyan zajlik. Én általában csak 4 évente 1x megnézem az olimpiát, vagy néha a nagy nemzetközi versenyeket, és szurkolok magyaroknak. És ott nem nagyon láttam hasonlót, ezért ilyen a véleményem. (ott akik átadják az érmeket a versenyőknek ők sem lógnak így bele a képbe…)
    Tartom a véleményemet ehhez, hogy továbbra is bunkó, vagy inkább csak figyelmetlen volt az edző?!
    És az Ön véleményét is tiszteletben tartom, Ön szemében bunkó vagyok.

    (a képen az az edző mondjuk tőle kicsit jobbra állhatott volna, hogy a versenyzőnek csak a feje látszodjon a képen…)

  9. Hajrá Csepel szerint:

    Kedves Damm József!

    Gratulálok a sok remek eredményhez. Még gyerekként láttalak versenyezni téged is vagy 10 számban! Abban az időben volt vagy 8-10 fő, 80 méter felett dobó gerelyhajítónk is. Ne idegesítsd magad a sporthoz nem értő hozzászóláson, csak dolgozzatok tovább kitartóan!

  10. Hozzászóló szerint:

    Tisztelt 1olvasó!

    Itt a nyári szezon, ami egy nagyszerű alternatíva a versenyhangulat megismeréséhez. A MASZ versenynaptára tele remek programokkal, rengeteg helyszínen -akár a Balatonhoz is közel- szerveznek a korosztályos versenyzőknek megmérettetési lehetőséget. Nézőként is rád ragadhat a pályákon uralkodó versenyszellem, a tizenévesek naplóírási stílusában írott hozzászólásaidból pedig kitűnik, hogy mozgással csupán annyit foglalkozhattál, míg leírtad azt a szót, hogy sport. Tessék kimozdulni és változni, változtatni!

  11. 1Olvasó szerint:

    “Hozzászóló szerint: 2017. július 14., péntek – 08:45”

    Én hobbinként sportolok gyerekkorom óta, de nem versenyzőként, egészen még a mai napig is naponta sportolok (foci, úszás, futás, biciklizés, pinpong asztal… mikor hogy…gyerekként volt már pár alkalom, hogy dobogón álltam, sőt még a gimisként is voltam 1x a dobogón…)
    Ne tessék félre érteni a hozzászólásaimat! Ha ez így szokás a korosztályos bajnoksági ceremónián, akkor ez van. És nem az volt a “problémám”, hogy az edzőnő ott szerepelt a képen, hanem az, hogy kicsit rossz helyen állt…

Itt lehet hozzászólni !