Táborozás Tusnádfürőn

Csepel.hu

Idén sem maradt el a „Jó tanuló, jó sportoló” tábor. A csepeli, budapesti és az országos diákolimpián részt vett kerületi diákok legjobbjai a megszokott Balatonparti helyszín helyett ezúttal az erdélyi Tusnádfürdő felé vették az irányt.

A kilenc kerületi iskola (Széchenyi, Katona, Móra, Eötvös, Kölcsey, Szárcsa, Lajtha, Karácsony általános iskola és a Jedlik Ányos Gimnázium) tanulói – összesen harmincöten, három nevelőtanár kíséretében – élményekben gazdag öt napot töltöttek együtt a nyári szünet előtt.

A jó tanulmányi eredményt elért fiatalokat az iskolák kifejezetten a diákolimpiákon elért, kiemelkedő sportteljesítményük alapján javasolták a jutalomtáborba. „14 éve működik a tábor, amelynek keretében most Tusnádfürdőn tölthettünk el néhány felejthetetlen napot. Rengetek sportjátékot, szellemi vetélkedőt szerveztünk a gyerekeknek, és természetesen sok időt fordítottunk a pihenésre, kikapcsolódásra. Fontos ez, hiszen ezek a diákok egész évben keményen készülnek a különböző sportágakban” – számolt be lapunknak Jenei János táborvezető, a Széchenyi iskola testnevelő tanára, akinek ezúttal is voltak segítői: Szeberényi Tamás, a Jedlik testnevelője, és Rozmán Vivien a Kék Iskolából.

A táborozók körbejárták Csíksomlyót, elmentek a Csorba-tóhoz, Benedek Elek szülőházához, megemlékeztek a második világháború székely hősi halottairól is. Nagy élmény jelentett ugyanakkor, hogy kipróbálhatták a helyi lovas szekereket, és hogy fürdőzhettek a helyi wellness-szállodában. A gyerekek felhőtlen kikapcsolódásához hozzájárult modern, kényelmes szállásuk.

Önkormányzati támogatás:

A csepeli önkormányzat idén is komoly összeggel támogatta a tábori költségeket, a tanulók fejenként mindösszesen hatezer forintot fizettek a teljes ellátásért, amit az iskolák részben átvállaltak. A kerület a helyi diáksportot évente 5,6 millió forinttal támogatja, hozzájárulva az itt tanuló diákok testi és lelki fejlődéséhez.

Forrás: Csepeli Hírmondó

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !