Bevethetik a katonaságot a migránsokkal szemben

Pesti Srácok, Csepel.info

Már a katonaság kivezénylésétől sem riadnak vissza az osztrákok, hogy megakadályozzák az illegális migránsok átjárását Ausztria és Olaszország között. Minderről a védelmi miniszter, Hans Peret Doskozil beszélt, ezt követően pedig az olasz kormány bekérette Ausztria nagykövetét.

Mint ismert, Ausztria először felháborodott a magyar határt védő kerítés hírére. Az osztrák liberális újságírók lefasisztázták a magyar kormányt azért, mert Orbán Viktor kormányfő nem akarta, hogy terroristák és embercsempészek vegyék át a hatalmat a határon. Nem sokkal később az osztrákok bejelentették a “szárnyas kaput”: ez lett a szögesdrót-kerítés liberális neve. Most már a katonaság bevetésén gondolkoznak.

A BBC  egyenesen arról ír, hogy az osztrákok már határozottak , a katonaság kivezénylése “elkerülhetetlen, amennyiben nem enyhül a beáramlás Olaszországba.” Az olaszországi Dél-Tirol régió kormányzója viszont úgy vélekedik, hogy az osztrák kormány a határrendészet megerősítéséről csak azért beszél, hogy ezáltal kivédjék a szélsőjobboldal vádjait. Arno Kompatscher kormányzó szerint Ausztria már korábban is bejelentette, hogy jobban ellenőrzi majd a határforgalmat, de végül nem történt semmi.

Forrás: Pesti Srácok

Itt lehet hozzászólni !