Segítség az iskolakezdéshez

Csepel.hu

A májusi testületi ülésen fogadták el a képviselők Borbély Lénárd polgármester előterjesztését, mely az iskolakezdési támogatásról szól. Az önkormányzat ezzel enyhíteni kívánja a tanévkezdéssel járó anyagi terheket. Az iskolakezdési támogatást azok a családok vehetik igénybe, ahol a gyermek 2017 szeptemberében kezdi meg általános iskolai tanulmányait: ez Csepelen több mint nyolcszáz gyereket érint.

A támogatást utalvány formájában igényelhetik, minden elsős után 15 ezer forint értékben. Az utalványra az egyik szülő vagy a törvényes képviselője jogosult. Csak egy űrlapot kell kitölteni, amely igazolja, hogy a gyermek a XXI. kerületben lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, továbbá idén megkezdi általános iskolai tanulmányait. Az, hogy hol válthatók be az utalványok, az erzsebetutalvany. hu/iskolai-erzsebetutalvany oldalon nézhetik meg az érintettek.

A támogatáshoz szükséges űrlapot a Polgármesteri Hivatal Családtámogatási Irodájának ügyfélszolgálatán (Petz Ferenc utca 1–3.) lehet igényelni és leadni július 3. és július 31., valamint augusztus 21. és szeptember 29. között ügyfélfogadási időben. A nyomtatvány kitöltése után az utalványokat is itt tudják átvenni. Kérjük, mindenképpen vigyék magukkal személyi igazolványukat és lakcímkártyájukat!

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !