Bestfighter 2017, Rimini

Csepel.hu

A WAKO versenynaptárának utolsó „A” kategóriás Világkupája, mindig az olaszországi Riminiben megrendezésre kerülő Bestfighter.  Idén 22. alkalommal utazott el 40 ország 230 klubjának 1113 versenyzője, a napfényes Olasz tengerparti városba.

A csepeli Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia versenyzői számára már nem pontgyűjtő verseny a Bestfighter, de a hagyományos részvétel és a győzelem éhsége miatt természetesen idén is kiutazott a csapat. A felnőtt csapathoz a Németországban élő Wolf testvérek is csatlakoztak.

A pénteki versenynapon csak a csapat küzdelmek zajlottak. Immáron hatodik éve zsinórban Király István Mesteredző tanítványai uralják a Bestfighter felnőtt csapatküzdelem trónját. A döntőig vezető sima volt, nem jelentett semelyik csapat sem nehézséget. A döntőben nem meglepő módon az Olasz Team Bestfighterrel nézett farkasszemet a csapat. Végig szoros, fej-fej mellet gyűjtötték a pontokat a harcosok mindkét oldalon. A negyedik menet után az állás döntetlen volt, 1 perc hosszabbítás következett, ahol Veres Alex oroszlánként küzdve mindent megtett a győzelemért. Azonban a bírók sajnos nem így látták és mindössze kettő ponttal kikapott a csapat az olaszoktól. Ezzel megszakadt a páratlan csapatarany sorozata a KirályTeam-nek, ami valószínűleg máshogy alakult volna, ha a csapatunk erősségei közül Mórádi Zsolt, Veres Richárd és Imre Tamás éppen nem az Egyesült Államokban kalapálják az ellenfeleiket a Battle of Atlanta nevű versenyen.

A szombat az egyéni súlycsoportos pointfighting szabályrendszerű küzdelmek napja volt. Rohonczy Jenő ezúttal az edző szerepébe bújva látta el hasznos taktikai és stratégiai tanácsokkal csapattársait, akik szinte a maximumot kihozták magukból és számos első illetve második helyet nyertek.

A vasárnap pihenéssel és a tengerben fürdéssel telt a csapat számára, akik igazán megérdemelték a lazítást a 8 arany és 3 ezüstérem megnyerése után!

 

Gratulálunk!

 

Aranyérmesek:

Wolf Joshua, kadet 1 -37 kg (pointfighting)

Wolf Joshua, kadet 1 -42 kg (pointfighting)

Wolf David, kadet 2 -47 kg (pointfighting)

Veres Roland, senior -57 kg (pointfighting)

Nagy Henrietta, senior -70 kg (pointfighting)

Nagy Henrietta, senior +70 kg (pointfighting)

Jároszkievicz Krisztián, senior -89 kg (pointfighting)

Jároszkievicz Krisztián, senior +94 kg (pointfighting)

 

Ezüstérmesek:

Veres Alex, senior -69 kg (pointfighting)

Jároszkievicz Krisztián, senior -94 kg (pointfighting)

Senior pointfighting csapat (Nagy Henrietta, Jároszkievicz Krisztián, Veres Alex, Veres Roland, Rohonczy Jenő)

 

Balázs Jácint

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !