Magyar határ: drónokat vetettek be az embercsempészek

Origo

Fegyvert fogtak a migránsok a magyar határőrökre

A magyar határrendészeti rendszer megfelelő biztonságot nyújt az embercsempészek felderítő módszerei és újabb határsértési próbálkozásai ellen – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Bakondi György arra a felvetésre, hogy

az embercsempészek drónnal figyelik a magyar-szerb határszakaszon a határőrök mozgását, hogy az éppen őrizetlen szakaszon átvihessék a migránsokat,

azt mondta: a határrendészeti rendszer mindkét kerítésnél azonnal érzékeli elektronikus felderítő eszközökkel – kamerákkal, hőkamerákkal, az okoskerítés jelző funkciójával -, ha megbontják azt, és a határőrök a helyszínre sietnek. Az ilyen kísérletek ellen tehát a magyar határrendészeti rendszer megfelelő biztonságot nyújt – jelentette ki.

Az egyes uniós tagállamok bevándorlással kapcsolatos hozzáállásának változásait a belbiztonsági főtanácsadó úgy kommentálta: Magyarország – ahelyett, hogy olyasmit is megszavazna, amit aztán nem tervez végrehajtani – mindig megmondja, ha valamivel nem ért egyet. „Szerintem ez a magyar lakosság szándékával teljes mértékben összhangban van” – fogalmazott Bakondi György.

Forrás: Origo

Egy hozzászólás “Magyar határ: drónokat vetettek be az embercsempészek” bejegyzésre

  1. Kopasz Jány szerint:

    Miért mindig ezt a török-szír határkerítést teszitek be illusztrációnak? Amit persze alá is szoktak írni, a kép illusztráció!

Itt lehet hozzászólni !