Összetartozunk – második alkalommal rendezik meg a Székely-Magyar Utánpótlás Tornát Csíkszeredán

Csepel.hu

Tegnap délelőtt kezdetét vette a második alkalommal megszervezett Székely-Magyar utánpótlás torna, amelynek az FK Csíkszereda a házigazdája. Az Erőss Zsolt Aréna melletti ünnepélyes megnyitón 22 csapat vett részt.

A tizenkét székelyföldi és tíz anyaországi együttes két korosztályban mérkőzik meg, köztük a Csepel Utánpótlás SE. A tegnapi első mérkőzésen a kerületünk csapata 3:2-es győzelmet aratott Marosvásárhely ellen a 2005/2006-os korosztályban.

„Sokan azt gondolják, magyar foci – volt; mi azt szeretnénk hinni: lesz” – fogalmazott megnyitóbeszédében a 2. Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgó Torna fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere ugyanakkor köszöntőjében elmondta, tavaly rendezték meg először a Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgó Tornát. „Büszkén állíthatom, hogy ezzel nem kevesebb volt a célunk, mint a sport és a labdarúgás segítségével hagyományt teremteni. Olyan rendszeres találkozási alkalmat hívtunk életre, ahol székelyföldi és anyaországi gyermekek ismerhetik meg tágabb hazájukat, közös múltunkat és magyarságunkat. Közös nyelvünk, kultúránk, hagyományaink és hitünk kiváló táptalaja annak, hogy megtanuljuk: a jelenben élve tudunk példát mutatni a jövő nemzedékének”.

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület 2015 nyarán alakult a csepeli önkormányzat támogatásával. Jelenleg közel 500-an sportolnak az egyesület edzésein, amiből 71 fő igazolt játékos. A kerület focistái kiemelkedő sikereket érnek el bajnokságokban, nemzetközi és hazai tornákon egyaránt.

 

A fiatal focisták a tornán két korosztályban képviselik Csepelt:

2005–2006-os korosztály: Molnár Szabolcs, Pully Róbert, Nagy Zétény, Borbély Bence Csaba, Esmat Zeki, Koncz Máté Bence, Budai János Balázs, Esmat Weli, Árva Bence, Harmati Balázs, Béres Alex Botond, Bíró Zoltán

 

2003–2004-es korosztály: Molnár Levente, Leveleki György Mátyás, Pully Zoltán, Kékesi Gábor, Horváth Zolta, Beri Balázs Ádám, Abdul Kader Adel, Márics Milán Kristóf Béla, Szén Ádám, Jász Gergő Koppány, Orosz Bálint

 

Edzők: Fazekas Attila, Hódi Benjámin, Horváth Miklós, Horváth Zoltán

 

A rangadót Tusnádfürdő Önkormányzata, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata, Budapest Főváros XVIII. Kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata közösen szervezte, társszervező Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, házigazda pedig az FK Csíkszereda.

 

Képek: Csepel Utánpótlás Sportegyesület

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !