Június 16-ától a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek a tömegközlekedési járatok

BKK

2017. június 16-ától (keddtől) – az oktatási intézményekben életbe lépő nyári szünet kezdetétől – a fővárosi tömegközlekedési járatok a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek. A megállókban kihelyezett, illetve a BKK honlapján is elérhető menetrendi táblákon ettől a naptól – a külön nyári menetrenddel is rendelkező járatok esetében – a világoskék csíkozással jelölt indulásokat kell figyelni.

Amelyik járatnak nincs nyári tanszüneti menetrendje, azon a vonalon továbbra is a már megszokott követési idővel közlekednek a járatok. A tanítási szünetben érvényes menetrend általában a hétköznap reggeli és a délutáni csúcsidei indulásokat érinti, amelyek igazodnak az év ezen időszakában jellemzően csökkenő utasforgalomhoz. A járatok hétvégi követése alapvetően nyáron sem változik.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felhívja a figyelmet arra, hogy webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen, vagy a letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

A tanítási szünetben érvényes menetrend 2017. augusztus 31-éig lesz érvényben.

Budapesti Közlekedési Központ

3 hozzászólás “Június 16-ától a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek a tömegközlekedési járatok” bejegyzésre

  1. Fekete Gábor szerint:

    Ez 2015-ös bejegyzés. Idén már 2017-et írunk 🙂

  2. VP szerint:

    2017. június 16-ától (keddtől)

    Nálam 16. nem kedd, hanem péntek, vagyis holnap.

  3. VP szerint:

    És ez is elég érdekes:

    A tanítási szünetben érvényes menetrend 2015. augusztus 31-éig lesz érvényben.

    Budapest, 2015. június 11.

    Úgyhogy valóban a 2015-ös anyag lett csak bemásolva, aktualizálás nélkül.

Itt lehet hozzászólni !