Csalás miatt őrizetbe vették az MSZP-s Czeglédy Csabát

Pesti Srácok

Csalás gyanúja miatt vette őrizetbe a csongrádi NAV bűnügyi igazgatósága az MSZP-nek és a DK-nak is jogi képviseletet adó Czeglédy Csaba baloldali politikust, ügyvédet – értesült a PestiSrácok.hu. A hírt egyelőre a hatóságok nem erősítették meg, viszont az egyébként mindig készségesen portálunk rendelkezésére álló politikust két napja nem érjük el. Tegnap még kicsöngött a telefonja, ma már – valószínűleg az őrizetbe vétel miatt – ki van kapcsolva.

A PestiSrácok.hu úgy értesült, hogy a Csongrád Megyei NAV Bűnügyi Igazgatósának nyomozói öt helyszínen – Szombathely, Sümeg, Budapest, Csabrendek – tartottak házkutatást és hat embert őrizetbe vettek, majd költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A gyanú szerint a tettesek Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet működése során követhették el a csalást, amelyről a PestiSrácok.hu már korábban cikket írt.

A lap úgy tudja, hogy Czeglédy szombathelyi irodáját tegnap ügyész jelenlétében feltörték, majd házkutatás tartottak, rendőrök jelenlétében. Ekkor a baloldali politikust a rendőrök még nem tudták elérni, később azonban megtalálták és társaival együtt  a szegedi NAV épületébe vitték kihallgatásra, ahol kora délután óta őrizetében vették őket. Arról is értesültünk, hogy az illetékes ügyészség mind a hat gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartoztatást, amelyről a Szegedi Járásbíróság csütörtökön dönt.  Azt egyenlőre nem tudjuk, hogy Czeglédy tett-e vallomást, amint új információk birtokában leszünk, cikkünket frissítjük.

Forrás: Pesti Srácok

Itt lehet hozzászólni !