23rd Hungarian Kickboxing World Cup

Csepel.hu

A tavaly először Budapestre került, és hatalmas sikerű Hungarian Kickboxing World Cup megrendezése után az volt a kérdés, túl lehet e szárnyalni a 2016-os sikereket?

Idén minden rekord megdőlt, hiszen a tavalyihoz képest 500-al több nevezés érkezett, ami hatalmas szám!  35 ország 250 klubjának 2700 nevezésével startolt a 4 napos Világkupa, amivel sportág második legnépesebb és legrangosabb versenye lett a kontinensen.

A WAKO (a Kick-box sport Világszervezete) egy év során mindössze 4 nagy versenyt minősít „A” kategóriás besorolásban, köztük a budapestit is. Európán kívüli országokból is szép számmal érkeztek harcosok Budapestre, Brazília, az USA vagy Izrael mellett olyan egzotikus országokból is mint Guatemala vagy éppen Mauritius.

A szervezők mindent megtettek a 4 napos Világkupa gördülékeny lebonyolításáért, amiben hatalmas segítség volt Akadémiánk szülői munkaközössége! Az ideutazó versenyzők, versenybírók, vagy éppen hozzátartozóik véleménye alapján elmondható, hogy mindenki nagy megelégedéssel, elismeréssel és szeretettel beszélt a Világkupáról!

A tavalyi év tapasztalatai sokban segítették a Világkupa szervezőbizottságának tagjait (Galambos Péter a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, Király István, Jároszkievicz Krisztián, Mórádi Zsolt, Juhász Gábor), akik az emelkedett részvevői létszám miatt két helyszínre tették a küzdelmeket. A MOM sportközpont adott helyet a tatamis szabályrendszerek küzdelmeinek 10 tatamin, a mindössze 150 méterre fekvő Kongresszusi Központ pedig a ringes szabályrendszerek küzdelmeinek 3 ringben, valamint a zenés formagyakorlatoknak. A Novotel szálloda és a MOM bevásárlóközpont szomszédsága jelentős logisztikai előnyt biztosított a Világkupának.

Az esemény fővédnökei voltak: Schmitt Pál volt Köztársasági Elnök, a Nemzet Sportolója, Szabó Tünde az EMMI Sportért felelős államtitkára, Tarlós István Főpolgármester, Dr. Mészáros János a MOB Alelnöke, Borislav Pelevic a WAKO (Kick-box Világszövetség) elnöke, valamint Roy Baker a WAKO Europe elnöke.

Pénteken kora délután startolt a verseny, ahol hagyományosan a csapatküzdelmek, a veteránok küzdelmei és a kezdő, avagy színes öves kategóriák zajlottak.

Király István Mesteredző és Jároszkievicz Krisztián mester ezúttal is átadta az edzői instrukciók jogkörét a felnőtt világbajnoki és edzői gárdának, akik mindhárom nap maradéktalanul teljesítették a rájuk szabottakat. A felnőtt csapatunk sorozatban sokadszorra védte meg a legjobb csapatnak szóló címet, a döntőben az olasz Aikya Team csapatát verték.

Szombaton a MOM sportközpontban végig a pointfighting szabályrendszer küzdelmei folytak. A rutinosabb, világot látott és kipróbált utánpótláskorúak mellett szép számmal léptek tatamira az életük első nemzetközi versenyén indulók is. Mindenki kiadott magából mindent, szépen gyűltek az eredmények és a nap végére szinte csak mosolygós arcok voltak a csarnokban.

Este 8 órától a Kongresszusi központban tolongott mindenki, hiszen az esti gálára mindenki kíváncsi volt! A 3 tatamis és 3 ringes döntő küzdelmei egyben az M4 felvett televíziós műsorának programja is volt, amit vasárnap nézhettek meg az érdeklődők. Mindhárom tatamis küzdelem a pointfighting szabályrendszer szerint zajlott, és mindhárom döntőben KirályTeam-es versenyző volt – név szerint: Veres Roland, Veres Richárd és Nagy Henrietta – érdekelt, akik mind meg is nyerték a küzdelmüket.

A Gála keretén belül történt meg a nagy hír hivatalossá tétele Borislav Pelevic úrtól, a WAKO Elnökétől. Azaz a brazíliai Világbajnokság szervezők általi lemondása után, a sportág történetében először rendeznek Világbajnokságot egy helyen, november 4-12 között Budapesten, mind a 3 tatamis, a 3 ringes és a zenés formagyakorlatok szabályrendszereinek!

Vasárnap már a másik két tatamis szakág, a light-contact és kick-light küzdelmeivel telt a nap. Kivétel nélkül mindenki hozta a formáját és menetelt a dobogóig, vagy annak tetejéig.

Igazán bíztató volt a csepeli Halker-KirályTeam minden versenyzőjének látni a küzdelmeit és az eredményeit, hiszen júniusban az utánpótlás OB-n és a light, kick-light OB-n dől el a válogatottság a szeptemberi Skopje-ban rendezendő utánpótlás EB-re és a novemberi budapesti felnőtt Világbajnokságra!

Király István mesteredző tanítványai a megnyert 19 arany, 14 ezüst és 33 bronzéremmel magasan az éremtábla élén végeztek!

Gratulálunk!

Részletes eredményekért, illetve galériánkért kattintson ide: Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !