Fúvószenekarok találkozója Csepelen

Csepel.hu

Harmadik alkalommal rendezték meg a Fúvószenekari Fesztivált Csepelen, a Szent Imre téri Szurkolói Arénában június 10-én. A négy meghívott zenekar, a Pesterzsébeti Lajtha László AMI Ifjúsági Fúvószenekar, a Keil Ernő Fúvószenekar (XIII. kerület), az ETÜD Fúvószenekar (XVIII. kerület), a Soroksári Fúvószenekar, valamint a házigazda Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar adtak koncertet.

A rendezvény fővédnöke Németh Szilárd országgyűlési képviselő, védnöke pedig Borbély Lénárd polgármester volt. A csepeli önkormányzat képviseletében Ábel Attila alpolgármester köszöntötte az érdeklődőket.

A kerületek vezető városi fúvószenekarai közösen adták elő Mondvay György szerzeményét, a Csepeli Fesztiválindulót Péntek János karnagy vezényletével. A szép számmal összegyűlt közönség hallgathatott még könnyűzenét, filmzenét, operettet és hagyományos koncertfúvós dalokat. A házigazda Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar klasszikus indulókon kívül filmzenei részleteket, könnyűzene- és jazz műveket játszott.

A fúvószenekari találkozó célja a közös zenélés öröme, a hagyományteremtés, az európai és a magyar fúvószenei kultúra ápolásán túl a közönség szórakoztatása – mondta el oldalunknak Péntek János.

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !