Fizetésemelést kapnak a rendőrök

MTI, Orgo, Csepel.info,

Lecserélik a rendőrség elöregedett autóit, valamint többet költenek a határellenőrzési rendszer fejlesztésére is – emelte ki a jövő évi költségvetésből a legfontosabbakat Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kontrát Károly hangsúlyozta: a rendőrség 22 milliárd forintos többlettámogatással számolhat 2018-ban. Az összegből 5 milliárdot költenek az elhasználódott autók cseréjére, továbbá a határellenőrzési rendszert is fejlesztik, illetve a Készenléti Rendőrség új, Labanc utcai központba történő költöztetésére is jut forrás.

Az államtitkár szerint ideje lenne lecserélni a rendőrök fegyvereit is, ezért a honvédelmi tárcával már azon dolgoznak, hogy ahazavédelmi ipart újjáélesztve magyar üzemekben,magyar emberek gyártsák a fegyvereket. Újra emelnének a fizetéseken is, további 5 százalékkal.

Kontrát Károly példaként felhozta, hogy míg 2010-ben egy tízéves szolgálati viszonnyal és felsőfokú végzettségű nyomozótiszt 302 ezer forintot keresett, addig ma 438 ezer forintot. Egy ötéves szolgálati viszonnyal rendelkező, érettségizett járőrvezető 205 ezer forintot keresett, vagyis jövőre a fizetése 297 ezer lesz.

Kiemelte, míg Magyarországon rend és nyugalom uralkodik, addig Nyugat-Európában romlik a közbiztonság. Az elmúlt hat évben11 ezerrel csökkent a közterületi bűncselekmények száma,és ittas baleset is egyre ritkábban történik – jelentette ki.

Kontrát Károly hozzátette azt is, vizes vb, a Forma-1, illetve a Sziget fesztivál miatt egyre több rendőrrel lehet majd találkozni az utcákon, de a Terrorelhárítási Központ és a titkosszolgálatok emberei is készenlétben lesznek.

Jövőre összességében 107,8 milliárd forint többletforrás jut a rendőrök mellett a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalra, a katasztrófavédelemre és a büntetés-végrehajtásra is.

Itt lehet hozzászólni !