Bajnokveréssel búcsúztunk az idénytől

Csepel FC, Mr.Gabee, Csepel.info

A Csepel FC felnőtt labdarúgócsapata feltette az i-re a pontot: a már biztos bajnok ETO FC Győrt 3:1-re legyőzve a 9. helyen zárta a 2016-2017-es NB III-as bajnoki szezont. Csepelen minden szurkoló boldogan távozott a Béke térről.

A Csepel FC vezetősége a korábbi évekhez haosnlóan ismét a felnőtt csapat utolsó bajnoki mérkőzésére időzítette a korosztályos csapatok évzáróját , így a Béke téri sporttelep már 13 órakor benépesült gyerekekkel és hozzátartozókkal, hogy egy közös sütögetéssel, főzéssel, szülő-gyerek focival foglalja keretbe a 2016-2017-es bajnoki szezont. A kiváló hangulatú rendezvényt, ahol több százan voltak jelen a 18 órakor kezdődő felnőtt bajnoki mérkőzés követte, amit több ünnepélyes ceremónia is övezett. Először a 2006/2007-es bajnokságban BLSZ I-ben bajnoki címet szerzett csapatot köszöntötte a vezetőség egy-egy díszes emlékplakettel a találkozó előtt, és az U19-es bajnokságban bronzérmet szerző csepeli csapat is átvehette a jól megérdemelt érmeit, így igazán kiváló hangulatban kezdődött a szép számú hazai és vendégszurkoló előtt a találkozó.

A mérkőzés legfontosabb részletei dióhéjban:

Az első félidő elején javarészt meddő mezőnyjáték folyt a pályán, nagyobb ziccer egyik kapu előtt sem alakult ki, fél óra játékot követően viszont Juhász Gergelynek kellett bravúrral közbeavatkoznia egymás után kétszer is , amivel góltól mentette meg a csapatot és erre rátéve még egy lapáttal a lefújást megelőzően megítélt büntetőt is bravúrral hárította a tiszta feketében védő csepeli hálóőr.

A szünetben csupaszív játékosunkat, Teplán Jánost köszöntötték, aki az Év labdarúgója címet nyerte el ebben a szezonban és a Csepel FC összes korosztályának legjobbjai is díjazásban részesültek, klubunk vezetőségének jóvoltából.

A  második félidő elején talán kicsit elaludtunk, mert egy támadás végén Kulcsár Kornél volt eredényes (0:1)
Az 56. percben egy  kontra végén Somodi centerezett középre kiválóan és az érkező Fisli  higgadtan helyezett Gyurákovics Erik kapujába  (1:1)

A  60. percben Tóth Csaba jobbról laposan célozza meg és találja telibe a hosszú sarkot (2-1)
73. per:  Somodi baloldali szöglete Tóth Csabát találta üresen a hosszú oldalon, aki levette a labdát, majd a kapuba bombázta azt (3:1)
A lefújást megelőzően még Somodi Ádám juttatta a hálóba a labdát, de sajnos (erősen véleményes) lesállás miatt érvénytelenítették a találatot.

A mérkőzés végén mindenki ünnepelt, a győriek a bajnokcsapatukat, a mieink pedig a kiváló győzelmet, amivel méltóképpen zárták a mai rendezvényt és a magunk mögött hagyott néha igencsak nehéz időszakot. A program zárásaként csapatunk sorfalat állt a levonuló győri bajnokcsapatnak, akik az MLSZ munkatársától vették át az aranyérmet és Haraszkó Sándor csapatkapitányunktól a Csepel FC erre az alkalomra szánt ajándékát.

Amint lezajlott a ceremónia, a győriek a vendég, míg a mieink a saját szektoruk előtt kezdtek önfeledt ünneplésbe, ami valódi futballfiesztát teremtett a sokat látott Béki téri stadionban, a lehető legméltóbb módon lezárva a bajnoki pontvadászatot.

Itt lehet hozzászólni !