Gépekkel együtt újul meg a csepeli tüdőgondozó

Csepel.hu

Az elmúlt hónapokban többször is téma volt a csepeli tüdőszűrő és tüdőgondozó kritikus és elfogadhatatlan állapota. Az épület a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában van, a vagyonkezelő a Jahn Ferenc Kórház. A tüdőszűrő berendezés olyan régi, hogy nem lehet szétszerelni, mert már senki nem tudná újra összerakni. 

A tervek szerint átköltöztetik vagy felújítják a csepeli tüdőszűrőt és tüdőgondozót, ezért nem kell már sokáig elviselni a jelenlegi körülményeket. Az új, modern tüdőszűrő gépet a Jahn Ferenc Kórház már biztosította, jelenleg a helyszín kiválasztása zajlik.

Az elmúlt években a csepeli önkormányzat számos területen támogatta a Jahn Ferenc Kórház eszközbeszerzéseit, illetve fejlesztette a csepeli rendelőintézet és az orvosi rendelők ellátását. Ilyen volt a 24 órás orvosi ügyelet és a gyermektraumatológia bevezetése vagy a királyerdei rendelő teljes felújítása is. A csepeli önkormányzat kérésére most a Jahn Ferenc Kórház biztosít egy modern tüdőszűrő berendezést a csepelieknek.

A helyszín kiválasztása viszont problémás. A jelenlegi épület nem önkormányzati tulajdon, de nem is az ellátást végző Jahn Ferenc Kórházhoz tartozik, hanem a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdona. A költségek attól is függnek, hogy a jelenlegi helyszínt át tudja-e venni az önkormányzat, érdemes-e felújítani vagy jobban megéri egy másik helyre – például az egykori Csepeli Kórház épületébe – áthelyezni.

A felújítás vagy a teljes áthelyezés költsége 150-200 millió forint között mozoghat. A teljes költségkalkuláció és a helyszín kiválasztása után, néhány hónapon belül az új tüdőszűrő berendezéssel együtt újul meg a tüdőgondozó.

Csepel.hu

15 hozzászólás “Gépekkel együtt újul meg a csepeli tüdőgondozó” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    Köszönjük!
    Már réges-régen fel kellett volna újítani.

  2. csepelifan szerint:

    Ne hülyítsék már a Csepelieket! egy Kitzinger nevű senkiházi sajtófelelős nyilatkozik a Vajna TV-nek, és mosdatja az önkormányzatot? Hol élünk? Mikor lesz itt normális EÜ ellátás???????

  3. Betke szerint:

    Mi lenne, ha Németh Szilárd nem az alapitványába tenné azt a 2milliárdot, hanem a rendelő felújítására ajánlaná fel? Vagy azt nem lehet? Kérdem én naivan? Az a gép még az első, amit oda telepítették nem tudom hány évtizede? Egyáltalán megbízható felvételeket készít még, mert hogy nem mernek hozzányúlni, mert kètséges az összerakása? XXI. század……..

  4. Betke szerint:

    Mi lenne, ha volt polgármesterünk nem az alapitványába tenné azt a 2milliárdot, hanem a rendelő felújítására ajánlaná fel? Vagy azt nem lehet? Kérdem én naivan? Az a gép még az első, amit oda telepítették nem tudom hány évtizede? Egyáltalán megbízható felvételeket készít még, mert hogy nem mernek hozzányúlni, mert kètséges az összerakása? XXI. század……..

  5. Betke szerint:

    Hát ezt nem így akartam!

  6. Balos szerint:

    Hát Betke ekkora baromságot még senki nem írt ide.

    1. a Magyar Birkózó Szövetségnek abszolút zéró köze van a tüdőszűrőhöz. Bármilyen hihetetlen, de nem a birkózók végzik a tüdőszűrést.
    2. A tüdőszűrő felújítására mint látja megvan a pénz.

  7. Nagyapó szerint:

    Igazuk van a szociknak. Felmérések szerint tragikus az ifjúság fizikai állapota, így nem stadiont kell építeni, hanem lélegeztetőgépeket venni!! Vagy mégsem?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Betke szerint:

    Balos, ha baromság, ha nem, amit írtam, még sajnos az eü. ellátást többen veszik (vennék) igénybe, mint a létesítendő sportlétesitményt! Ebben azért egyet érthetünk? A tüdőgondozó felújítására, ha van pénz, akkor hajrá, ne választási ígéret legyen! Még úgy járunk, mint a királyerdei (kisposta) mellé ígért bevásárló egység létesítésével! Ugyan is nem lett belőle semmi!
    Nagyapó ne szoruljon a lélegeztető gép használatára!

  9. genovéva szerint:

    Az utolsó mondat alapján már el is döntötték, hogy elköltöztetik a mostani, jól megközelíthető helyről (mert a felújítás biztos, hogy néhány hónapon belül nem lehet meg).

  10. kukac szerint:

    Kedveseim! A korház a legrosszabb hely, nehezen lehet megközeliteni. Már régen kellett volna ezzel a területtel foglalkozni és fejleszteni a déltepsi kh adományai helyett.

  11. bikfic szerint:

    Kedveseim! A korház a legrosszabb hely, nehezen lehet megközeliteni. Már régen kellett volna ezzel a területtel foglalkozni és fejleszteni a déltepsi kh adományai helyett.

  12. Nagyapó szerint:

    Betke! Nem kell szoci módra mindent kavarni! Ahogy a cikkben írva vagyon, a pénz megvan, a gép megvan, az elhelyezés a gond.
    Azonban, ha többen veszik igénybe a sportlétesítményeket, kevesebben lesznek betegek. Igaz?
    A Királyerdőben pedig vegye bérbe a területet és nyisson egy üzletet! Esetleg írjon a Kádár titkárságra, hogy nem veszik figyelembe a dolgozók kérését!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Betke szerint:

    Nagyapó, nem csalódtam, ilyen stílusú és tartalmú hozzászólásra számítottam! Nem kell egyik oldalhoz sem elköteleződni, hogy lássuk a fától az erdőt! Az üzlet létesítése pedig a 2010 és 2014 évek választási ígéret volt a fidesz részéről (nem kell itt Kádározni) Az viszont kezd tisztán látszani, ha nem tud érvelni, akkor jön a terelés!

  14. Nagyapó szerint:

    Betke! Mindenben igazat adok, ha megmagyarázza a “lássuk a fától az erdőt!” jelentését. Különben marhaságnak tartom amit írogat.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !