Gyermeknapi rendezvények

Minimatine.hu, BKK, Csepel.info, Mr. Gabee,

 

Az előttünk álló hétvégén kerül megrendezésre a Gyereknap.

Ebből az alkalomból összeállítottuk a tervezett rendezvényeket eseményeket, melyek szombaton és vasárnap kerül megrendezésre.

Nosztalgia – és közlekedés:

Nyáron rendszeres nosztalgiajáratokat indítanak hétvégenként! Utazzatok végig a világ 10 legszebb villamosvonalának egyikén, a Duna-parti 2-es vonalon (szombatonként, menetrend itt). Vegyetek részt egy izgalmas hajóúton az 1885-ös Hófehérkével (szombatonként, menetrend itt), ahol megnézhetitek Budapest különleges hídjait is a dunai hajósok szemszögéből. Szülőknek pedig a Termál villamost (vasárnaponként, menetrend itt) ajánljuk, lazítást a Rudas és a Király Fürdőben a Szent Lukács vagy a Szent Gellért Gyógyfürdőben. Nosztalgia vonaljegy felnőtteknek 500 Ft, gyerekeknek 300 Ft. Emellett május 28-án nyílt napot tartanak a Szépilona kocsiszínben, a programok ingyenesen látogathatóak, illetve május 28-29-én 90%kedvezménnyel utazhatnak (30 Ft-ért) a gyerekek a városligeti gumikerekű kisvonaton. A programok részletek itt találjátok.

Gyereknapi rendezvények:

  • Csepeli központi program
  • A Vasúttörténeti Park május utolsó hétvégéjén két napos gyermekprogram sorozattal kedveskedik a kicsik számára. Szombaton a Közlekedésbiztonsági Nap keretein belül többek között kipróbálhatják magukat a mini Kresz Park pályáin, részt vehetnek egy vagonban berendezett interaktív kiállításon, megismerhetik a holttér veszélyeit egy kamionsofőr nézőpontjából. Vasárnap is változatos programok várják a legkisebbeket: ugrálóvár, zöldségszobrászkodás, arcfestés, UV védelmi játék és számos további játékos kikapcsolódás formájában. A hangulat mindkét napon garantált lesz, szombaton 11 órától Halász Judit, vasárnap 15 órától pedig az Alma Zenekar szórakoztatja a résztvevőket. A 14 év alattiak szombaton és vasárnap is ingyenesen vehetnek részt a programokon!
  • A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Budapest Főváros Önkormányzatával közösen már 1990 óta, rendezi meg a kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A programra idén május 28-29-én kerül sor. Ingyenes!
  • A Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája hatalmasra nő gyermeknap alkalmából. Zenék, mesék három színpadon; bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni ezt a napot. Ingyenes!
  • Gyereknap alkalmából, május 29-én vasárnap minden gyerek 50%-os kedvezménnyel válthat belépőt a Tarzan™Parkba! Részletes beszámolónkat itt olvashatjátok.
  • Rengeteg kisgyermek álma válhat valóra a hétvégén, hiszen a katasztrófavédelem idén is megnyitja a tűzoltószertárak kapuit a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából, immár harmadik alkalommal. Ezúttal az ország 283 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket és minden érdeklődőt. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják az érdeklődő közönséget. Részletek itt, teljes lista hamarosan. Nekünk tavaly ez volt a legjobb programunk, biztosan idén is ellátogatunk majd valamelyik helyszínre. A részletes listát, hogy melyik tűzoltószertár lesz nyitva, itt találjátok. Ingyenes!
  • Május 29-én vasárnap ismét színes gyermeknapi programokkal várnak benneteket a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásánál. 11 órától fellép Kovácsovics Fruzsina, 13:30-tól az Apacuka. Ezen a napon a 14. év alatti gyerekek díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasúton!

Itt lehet hozzászólni !