Hoppá! Feloszlatják a csepeli MSZP-t?

Index, Csepel.info

botka_index_tegyunk

Az Index szerint Botka László ki akarja húzni az MSZP képviselő-jelöltjei közül azokat, akik a 2010-es kétharmados vereségbe vitték a pártot. Látszólag Mesterházy, Hiller vagy a csepeli Szenteczky János sem felelnek meg Botka feltételeinek. A Csepel.info úgy tudja, hogy a párt erős emberei közül viszont sokakat – köztük Szenteczky Jánost is – csak a helyi pártszervezet feloszlatásával lehetne háttérbe tolni.

Amikor rákérdeztek, Botka annyit mondott, hogy nem akar végigmenni a neveken. Mesterházy Attila és Hiller István pedig azt állították az Indexnek, hogy nem veszik magukra Botka kijelentését. Így már elég zűrös a látszólag még egyértelmű kijelentés.

Botka László szerint a megújulást szimbolizálná az a javaslata is, hogy az országos lista első tíz helyére olyan jelölteket kell választani, akik „megtestesítik a párt új szövetségi politikáját és programját”. De erről az Index szerint szintén nem akart neveket mondani.

Rákosi Mátyás után szabadon

Botka László programja nem csak címeiben, de számos ponton tartalmilag is nagyon hasonlít a Rákosi Mátyás által a világháború után hirdetett propagandához:

  • Vagyoni egyenlőség: „Ahhoz, hogy Magyarország leszakadó felét felzárkóztassuk, nem elég tehát az esélyegyenlőség ígérete. A viszonylagos vagyoni egyenlőségre is törekednünk kell.”
  • Megélhetési minimum: „mindenki számára, aki már ledolgozta a magáét, és akinek legális, bejelentett munkája van. A megélhetési minimum magasabb a mindenkori létminimumnál, és lehetővé teszi, hogy váratlanul felmerülő élethelyzetekkel is meg tudjanak küzdeni  magyar állampolgárok.”
  • Egyenlő állampolgárság eszméje: „Az egyenlő állampolgárságon alapuló társadalomban a péknél, a postán, vagy az orvosi váróban a miniszterelnöknek ugyanúgy ki kell várnia a sorát, mint bárki másnak.”

felelotlen-es-hazug-a-kampanyszlogen

Rákosi régi kampányszövegét frissítette fel az MSZP

  • Új közteherviselés: „A nehéz helyzetbe került emberek támogatásának megbélyegző jellegét meg kell szüntetni. Az államnak úgy kell tekintenie polgáraira, mint akik valamennyien a szolidaritáson alapuló társadalmi együttműködés nélkülözhetetlen résztvevői.”
  • Adó- és járulékrendszer átalakítása: „A progresszív adórendszer bevezetésével, a munkát terhelő adók, járulékok csökkentésével, a minimálbér megemelésével, a munkavállalói jogok helyreállításával erős középosztályt kell létrehoznunk.”
  • Állami bérplafon: „Az állami szférában a vezetői fizetések körében bevezetendő bérplafon és magánszféra számára törvényben kötelezővé tett egyeztetés a munkavállalókkal az elfogadható bérkülönbségek mértékéről egyaránt az igazságosabb állam megteremtését szolgálja.”
  • Munkaügyi jogsegélyhálózat: „Mivel a baloldali politika középpontjában a munkavállalók állnak, elsődleges célunk a munkavállalói kiszolgáltatottság csökkentése. Ennek egyik orvoslásaként a munkaügyi jogsegélyhálózat fejlesztését tűzöm ki célul.”
  • Nők és férfiak egyenlő bérezése: „Igazságtalan és megalázó az a gyakorlat, hogy ma Magyarországon egy női munkavállaló ugyanazért a munkáért negyedével kevesebb bért kap. 2018-tól az egyik legelső intézkedésünk arra kell irányuljon, hogy egyenlő munkáért mindenki egyenlő bért kapjon.”
  • A közmunkabér egyenlő lesz a minimálbérrel: „2018-tól, ha kormányra kerülünk, a közmunka javadalmazását egyenlővé tesszük a minimálbérrel. Természetesen a minimálbért is emeljük, mert mai szintje messze nem elégséges.”
  • Új Munka Törvénykönyve: „A Munka Törvénykönyvének alapos felülvizsgálatára, újraírására lesz szükség a szociális partnerekkel, azaz a szakszervezetekkel és a munkaadókkal egyeztetve. Az első lépés a helyes intézményi környezet irányába a 2018-as kormányváltás után az Országos Érdekegyeztető Tanács újraindítása lesz.”

Botka kizárná az MSZP kollaboránsait

Botka a programjába azt is beleírta, hogy kizáratná azokat, akik a Fidesszel kollaborálnak.

botka_orban

“A jövőben mindenféle együttműködés kizárt a magyar demokrácia legfőbb ellenségével, a Fidesszel. Aki ezt a szabályt nem tudja betartani, az nem méltó a pártunkhoz és nincs helye közöttünk.”

Az Index szerint Botka – aki Orbán Viktorral személyesen kötött nem is olyan régen városfejlesztései megállapodást – itt sem kívánt konkrét neveket, ügyeket említeni. De ezzel az elvvel azt akarja érzékeltetni, hogy a látszatát is el kell kerülni annak, hogy az MSZP az Orbán-féle NER része. Éppen ezért hirdet bojkottot a Fidesz médiája ellen is – állítja az Index.

Csepelen fel kellene oszlatni az MSZP-t

A Csepel.info ex-MSZP-s forrása lapunk érdeklődésére elmondta, hogy Szenteczky János csepeli pártelnök olyan szinten átalakította és a saját vazallusaival tömte tele a helyi pártszervezetet, hogy őt magát csak a szervezet feloszlatásával lehetne hátrébb tolni.

Nem csak Szeneczky problémás ember a csepeli MSZP-ben

Forrásunk szerint azonban nem kell komolyan venni Botka László kijelentéseit, ez csak egy Gyurcsánynak és a párton belüli ellenfeleinek szóló üzenet.

“Az MSZP és a DK között cicaharc folyik. Azon küzdenek, milyen arányban adja a biztos helyeken az összefogás jelöltjeit az MSZP és a DK. A többi töltelékpárt feltehetőleg ki lesz kosarazva, de ahhoz jó megállapodás kell a két nagy baloldali párt között, hogy a kicsiket le tudják nyomni”

– emelte ki forrásunk.

Forrás: Index, Csepel.info

3 hozzászólás “Hoppá! Feloszlatják a csepeli MSZP-t?” bejegyzésre

  1. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    Mint tudjuk, Botkát Soros rángatja madzagon! Soros úgy gondolhatja, hogy Szabó jobban szolgálja majd az érdekeit. Azt is tudjuk, hogy Szabó migrik ezreit akarja Csepelre hozni.

  2. Nagyapó szerint:

    Az MSZP vadonatúj programja:
    Királyok, hercegek, grófok,
    Naplopók és burzsoák,
    Reszkessetek, mert feltámad
    Az elnyomott proletár.
    .
    .
    .
    Éljenek a kommunisták,
    És a nemzetköziség!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. bagoly szerint:

    Bohócok nélkül, szart sem ér a cirkusz !

Itt lehet hozzászólni !