Lopott gépkocsik alkatrészeit árulták Csepelen

POLICE, Csepel.info, Mr.Gabee

bilincs211

A járőrök 2015. május 18-án déli órákban Budapest XXI., Erdősor utcában megállítottak és ellenőrzés alá vontak egy tehergépkocsit. A gépjármű rakterében egy másik jármű motorját szállították. Az alkatrészből egyedi azonosító alapján megállapították, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitánysága elrendelte a motor körözését, mivel az egy korábban ellopott román honosságú gépkocsi tartozéka volt.  

A nyomozók a beszerzett információk alapján azonosították a 44 éves budapesti V. Zsoltot, akitől a gyanú szerint a motor származott. A férfinál tartott házkutatáskor a korábban eltulajdonított gépkocsi további alkatrészeit, valamint más ellopott jármű okmányait, rendszámait találták és foglalták le. A rendőrök a férfi társánál, a 46 éves budapesti T. Károlynál szintén több gépkocsi alkatrészt foglaltak le. Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértő szakvéleménye szerint összesen négy különböző jármű részeit találták meg a rendőrök.

A nyomozás adatai szerint T. Károly szerezte meg a román rendszámú gépkocsit, amelyet elvitt V. Zsolthoz, aki az alvázszámát eltávolította és szétszerelte. A két férfi közösen együttműködve adta el az alkatrészeket.A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály a férfiakkal szemben orgazdaság bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Egy hozzászólás “Lopott gépkocsik alkatrészeit árulták Csepelen” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    Majdnem két év… No comment…

Itt lehet hozzászólni !