30 éves lett a Szomszédok

Már három évtizede, hogy elindult a Magyar Televízió műsorán a kultikussá vált teleregény. Kereken 30 éves lett a Szomszédok, amely vitathatatlanul az egyik legkedveltebb, legismertebb és legnépszerűbb magyar tévésorozat volt az 1990-es években.

Az első rész próbaadását 1987. május 7-én, míg a sorozat utolsó, 331. fejezetet 1999. december 30-án tűzték műsorra a Magyar Televízióban. Amióta véget ért, a Szomszédokat többször is ismételték: január óta az M3 csatorna műsorán látható.

A Szomszédok a gazdagréti lakótelep egyik panelházában élő emberek, családok és ismerőseiknek, rokonságuknak mindennapjait, életét meséli el, apró-cseprő gondjaikat, mindennapi problémáikat, a kor jellemző helyzeteit, történéseit dolgozza fel 30 perces epizódokban. Három család története indul el. Vágásiék − fiatal tanárnő−nyomdász pár − rokonuktól, Janka nénitől költöznek új lakásba. Takácsék − nyugdíjas házaspár − házát az M0 autópálya építése miatt szanálják. Velük költözik Alma, az unokájuk is. Magenheimék − orvos−kozmetikus házaspár − sokéves albérlet és spórolás után jutnak végre rendes lakáshoz. A három család egy új lakótelepi ház egyazon emeletére költözik.

Itt lehet hozzászólni !