Gálaműsorral ünnepelt a 75 éves Herman Ottó Általános Iskola

Csepel.hu

gma_1884

Ma van a szülinapom című dallal köszöntötték a Herman Ottó Általános Iskola legkisebb tanulói az intézmény fennállásának 75. évfordulója alkalmából rendezett gálaműsoron a vendégeket.

Május 4-én a Királyerdei Művelődési Ház színházterme megtelt egykori és jelenlegi diákokkal, szülőkkel és nagyszülőkkel, valamint jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt Tóth János, a Dél-pesti Tankerületi Központ igazgatója, a csepeli iskolák megjelent intézményvezetői és a tankerületi központ dolgozói.

A gálaműsoron Bezzeg Judit intézményvezető köszöntőjében kiemelte: intézményünkben fontos feladatnak tartjuk a tehetségsegítő munkát, az idei tanévtől akkreditált kiváló tehetség iskola lettünk.

Ezután az egykori és jelenlegi tanulók léptek színpadra, felcsendülő muzsikájukban, táncukban, versükben megjelent az iskola szellemisége. Mesét mondtak német nyelven, görög- és indiai táncot mutattak be, matróznak öltöztek az egyik produkcióban, majd akrobatikus rock and rollal szórakoztatták a közönséget. A gálán felléptek a Csepp-Csepel Táncegyüttes tagjai, hegyközi tréfás verbunkot, karikázót és csárdást jártak. A közelgő anyák napja alkalmából az édesanyáknak, nagymamáknak, dédnagymamáknak szóltak a prózák és énekek.

A záró műsorszámban, a Macskák című musical részlet előadásában sikeresen szerepeltek a gyerekek az iskola régi tanítványának, Gazdik Dávidnak a vezetésével. A színész az alkalmat megragadva a nagyérdemű előtt köszönte meg egykori tanárának, Atanaszov Ferencnek, hogy erre a pályára segítette és örömmel emlékezett vissza a 75. jubileumba lépett iskola falai között töltött évekre.

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !