Csokigyár Csepelen: prémium termékeket készítenek

Híradó, Csepel.info

csokigyar-csepelen

Az 1805-ben Damaszkuszban alapított Ghraoui csokodádé-manufaktúrának ez az első külföldi beruházása. 25 millió Eurót fektettek be, jövőre Hatvanban megnyitják a második gyárukat. A Csepel.info úgy tudja, hogy Csepelen oktatóközpontot is létrehoznak: Hatvanban lesz a gyártóközpont, itt kisebb mennyiségben fognak csokoládét gyártani.

A sikeres próbaüzem után megkezdte az üzemszerű termelést Csepelen a szíriai Ghraoui-csokoládégyár. A kétezer négyzetméteres üzemben most 62-en dolgoznak, a termelés felfutásával azonban a létszám várhatóan szeptemberre eléri a száz főt. A gyárban kétszáz éves recept alapján, a legszigorúbb titoktartási és biztonsági előírások mellett készítik a csokoládét. A termelésben az automata gépsorok mellett továbbra is jelen van a kézi munka.

A cég várhatóan jövőre megnyitja a 12 ezer négyzetméteres hatvani gyárát is, ami további 560 embernek ad majd munkát. Évente ezer tonna, prémium kategóriás csokoládét állítanak majd elő. Ennek 95 százalékát exportálják, mintegy 200 millió Euró értékben.

Forrás: Híradó.hu

2 hozzászólás “Csokigyár Csepelen: prémium termékeket készítenek” bejegyzésre

  1. […] után megkezdte az üzemszerű termelést Csepelen a szíriai Ghraoui-csokoládégyár, írja a csepel.info. A szíriai cég magyar nyelvű honlapján kiderül, a prémium kategóriás csokoládékat […]

  2. Viniczai Kornél szerint:

    Karácsonykor tiltani fogják a karácsonyfa állítást?

Itt lehet hozzászólni !