Csepelen itthon vagyunk! – Mini vidámpark, arcfestés, vattacukor, sör-virsli verseny a retro majálison

Csepel.hu

tbe_2248

Május elsején hamar megtelt szórakozni, kikapcsolódni vágyókkal a Királyerdei Művelődési Ház udvara. A gyerekek élvezték a legjobban a munka ünnepét, kígyóztak a sorok az arcfestésnél, a vattacukrosnál, a kisvonatnál, körhintánál, ugrálónál és a lufibohócnál. Idén ünnepélyesen elhelyezték az épülő Királyerdei Tájház alapkövét a májusfa tövében.

A régi majálisok hangulatát idézték fel a Csepeli városkép szervezői a kerületi önkormányzat támogatta rendezvényen, amikor még a sült kolbász, vattacukor, hideg sör és a vidámpark volt az igazi sláger. Kapunyitáskor kicsik és nagyok tódultak be a művelődési ház udvarára, egész nap hömpölygött a tömeg, lángossal, sörrel, kürtöskaláccsal, lufival a kézben sétáltak a családok.

A színpadon retro slágerekkel indult a majális a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar műsorában. Ungvárról érkeztek a helyszínre a királykék színű ruhában pompázó Akcent mazsorettegyüttes tagjai, látványos produkciójukat az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola fúvószenekar kísérte. Ezután tapssal köszönte meg a közönség az ukrán Veszelka néptánctársulat fellépését is.

A kicsik remekül szórakoztak a horgászos meseelőadáson, nagyokat derültek Ricsi bohóc buliján, sokan megsimogatták a nyuszikat, kecskéket és a bárányokat az állatbemutatón. Néhányan megmosolyogták a „Nem létező tárgyak tárlata” mulatságos vándorkiállítást, mobiltelefonokkal örökítették meg a lópikula fogalmát, kíváncsian nézték milyen lehet az idő vasfoga, az írói véna és mit takar a mézesmadzag.

Lerakták a Királyerdei Tájház alapkövét

Idén ünnepélyes pillanata volt a majálisnak, amikor Borbély Lénárd polgármester lerakta az épülő Királyerdei Tájház alapkövét, jelképesen egy vályogtéglát helyezett a földbe. A csepeli önkormányzat támogatásával egy közel hatvan négyzetméteres tájház építését tervezik a művelődési ház udvarán, amely a jövő generációjának a kerület történelmi múltjáról tanúskodik – tájékoztatta oldalunkat Molnár Krisztián intézményvezető.

Sör-virsli verseny

Egy igazi retro nem múlhat el sör és virsli nélkül. Három korsó sört és három pár virslit kellett elfogyasztaniuk a versenyre jelentkezőknek. Öt bátor vállalkozó kedvű férfit bíztatott a közönség, hamar ürült a poharakból a „folyékony kenyér” és kisvártatva apadtak a virslik. A versenyt Vass Zoltán nyerte, ajándékcsomagot kapott még a dobogós helyre jutott Hegyi György és Nagy Zsolt Sándor.

Délután kabarén szórakoztak, estétől élőzenével és Abba slágerekkel partiztak a csepeli majálisozók.

Antal Zsuzsa

Fotó: Gubis Mariann és Tóth Beáta

Teljes galériánkat megtekintheti IDE kattintva.

 

3 hozzászólás “Csepelen itthon vagyunk! – Mini vidámpark, arcfestés, vattacukor, sör-virsli verseny a retro majálison” bejegyzésre

  1. Egy család szerint:

    Kár, hogy nem reklámozták hogy lesznek megint körhinták stb. így nem mentünk el a művelődési házhoz, helyette a városligetbe kényszerültünk elmenni és ott szűkre húzott játékidővel és sok lemondással sikerült majdnem 10ezer forintot ott hagyni.
    Pedig szívesebben mentünk volna a csepelire, a Szent Imre téren már voltunk régebben.

  2. admin szerint:

    Még éppen elviselhető volt a sokaság, de úgy tudjuk, hogy a zsúfoltság elkerülése érdekében a jövőben a Daru dombnál lesznek az ilyen rendezvények.

  3. borsodivilagos szerint:

    Az ukránok voltak az utóbbi évek egyik legszínvonalasabb fellépői. A gyerekműsor egynek jó volt. Bár láttam már tőlük jobbat is…. De gondolom az drágább lett volna….
    Zenekarok rendben.

    Építő jelleggel írnék kritikát is (Ábel Attila hátha megfogadja vagy továbbítja. Előre bocsájtom, hogy nem kedvelem egyik pártot sem. Tehát ezzel támadni nem ér. 🙂 )

    – Elhiszem, hogy a konferanszé igaz pártkatona (Mi is civilben?), de nemhogy fejlődne, egyre romlik a teljesítménye. Igazából totális csőd. Nincs egy párthű magyar tanár valahol?

    – A fellépők kapnak étel kupont. Megérdemlik. Nem volna egyszerűbb, számukra kupon helyett egy belső helyiségben megteríteni és odakészíteni az ételt? Kevesebb sorban állás és ők is jobban érzik magukat,

    – Ki volt az a nagyokos, aki a tájházat az udvarra akarja építeni? A hülyeség nem ismer határokat. Csökkenteni a meglévő kis, szabad területet? Szemben, a lebontott ház területe, nem önkormányzati tulajdon?

    – Az alapkő letétel inkább kínos volt, mint marketing szempontból elfogadható valami.

    De fel a fejjel, összességében egész jó volt. Persze, lehet még javítani…. 🙂

Itt lehet hozzászólni !