Egy éve Szilágyi Sándor r. alezredes Csepel új rendőrkapitánya

Csepel.info, Mr.Gabee

2016. május 1-én Bucsek Gábor r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya a kapitányság vezetésével 2016. május 1-jei hatállyal Szilágyi Sándor r. alezredest bízta meg.

Szilágyi Sándort a csepeli önkormányzat 2013-ban Csepel Szolgálatáért Díjjal tüntette ki, 2015-ben pedig Tarlós István főpolgármestertől átvehette a Dr. Barna Sándor Emlékérem – A Főváros Közbiztonságáért Díjat.

5 hozzászólás “Egy éve Szilágyi Sándor r. alezredes Csepel új rendőrkapitánya” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    Hogyan készül a kerület vezetése a közelgő lomtalanításra és a vele járó jogtalan állapotokra?
    Történt-e egyeztetés a rendvédelmi hatóságokkal, rendszeres közúti ellenőrzések lesznek, főképpen a lomis járművek kiszűrésére, műszaki állapotuk ellenőrzésére? A bűncselekményt, szabálysértést megvalósító személyek – különös tekintettel a hulladéktörvény módosítására, mely szerint a kihelyezett “lom” az fkf tulajdona, tehát lopás valósul meg annak eltulajdonításakor -gépjárműveit a jogszabályokban leírt módon (szabs.tv.,btk,be etc.) lefoglalják-e? A Nav értesítve van-e, hogy az “állítólagos” ajándékozási és egyéb cetlis szerződéseket ellenőrizze, a napokat, éjjeleket utcán töltőktől az idegenforgalmi adót behajtják-e? Továbbá az önkormányzati rendelet által tilalmazott közterületen való “életvitelt” megakadályozzák-e?
    etc.. a lomtalanítás tarthatatlan állapotairól közmeghallgatást miért nem vállal fel – egyik önkormányzati ciklus sem?

  2. kerdezo szerint:

    Egyszerűbb sorosozni, azzal a sok itteni szart el lehet mismásolni

  3. Nagyapó szerint:

    A liberálisok kellemesen cigányoznak meg a sorosféle “civilek” seggét nyalják, pedig egyszerűbb lenne, ha nem raknák ki a lomot, hanem elszállítanák a hulladék udvarokba!
    kerdezo boldog lenne, ha újra ellepnék a Keletit, meg a II.János Pál pápa teret a migránsok, milyen jól lehetne szidni a kormányt!
    Ja és mit szólnak a cikkhez? Olvasták?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. névkötelező szerint:

    Semmit. Ki nem szarja le, hogy mióta rendőrkapitány a rendőrkapitány? Kurva nagy jubileum 1 év :)))

  5. Letiltatni szerint:

    Csepel az elmúlt hónapokban a betörések melegágyává vált, módszeresen rablóbandák túrják fel az állampolgárok otthonait.

    A közösségi oldalora naponta kerül fel újabb panasz a közbiztonság állapotáról.

    “Tisztelt Csoporttagok!
    Szeretném felhívni mindenki figyelmét. A kertvárosban sorozatos betőrések vannak. Vasárnap hozzám is megpróbáltak bejönni. Ablakaimat és az erkélyajtómat feszítővel megrongálták. Szerencsémre nem jutottak be a riasztónak köszönhetően. Az anyagi kár így is jelentős. Nem számít nekik a kutya sem ,riasztó sem, kamera sem, semmi. Az utcákban útfelújítás zajlik. Nem akarok senkit gyanúsítani, de 3 hete dolgoznak ezen a szakaszon és 10 nap alatt 3 házba törtek be. Kérek mindenkit figyeljenek nagyon a tulajdonokra és másokra is, ha valami gyanúsat látnak jelentsék. Remélem minél előbb elkapják a rongáló betőrőket.
    Vigyázzunk és óvjuk meg együtt az otthonainkat! Köszönöm a figyelmeteket!”

    “Nem hangulatkeltés, csak figyelemfelhívás! Még mindig nem végeztek a szomszédomnál a mai napon elkövetett betörés helyszínelésével a rendőrök :/ A körzeti megbízott elmondása szerint az utóbbi időben megnövekedett Királyerdőben a betörések száma, vélhetőleg kiszabadultak az ezzel foglalatoskodó elkövetők, és most megpróbálják behozni a lemaradást. Módszerük: kifigyelik, hogy ki milyen rendszerességgel jár el otthonról, általában hátulról másznak át a kerítésen a szomszéd felöl, a villanyórát lekapcsolják, a sufniból kerítenek valamilyen vágó/feszítő szerszámot amivel aztán felnyitják a ház ajtaját/betörik az ablakát. Nem válogatósak, bármit elvisznek amiből pénzt lehet csinálni, de általában készpénzt és ékszert/aranyat keresnek. Gyanús mozgás esetén a körzeti megbízott elérhetősége: +3620 …”

    “Sziasztok! Remélem maradhat.
    Figyelmeztetni szeretném Csepel és főleg Csillagtelep lakóit, hogy több betörés is történt a környéken. Földszint vagy negyedik emelet, teljesen mindegy! Az Hi-sec biztonsági ajtó sem akadály. Ugyanis van hozzá mesterkulcs, tehát az összes ilyen típus nyitható 1 kulccsal!!!! Semmi külsérelmi nyom az ajtón, sőt, vissza is zárnak.
    Aki teheti, legalább az egyik zárat cseltesse ki!
    Kérek mindenkit, jobban figyeljen a környezetében élőkre és főleg idősekre. Senkit ne engedjen be a házba, mert újságot, szórólapot hozott…”

    Az FKF által vállalt – törvényben szabályozott – feladat ellátást nem lehet kényelmetlenség okán áthárítani, tisztelt elvtárspártkatona, ez nem járható út.
    Az Államnak kötelezettsége a rend és közbiztonság fenntartása, helyi- járási(kerületi) szinten ennek koncentrált felelősei az önkormányzatok és a velük együttműködő rendvédelmi szervek.

    Elmondható, hogy a közelgő áldatlan állapotokra, amelyet egy “lomtalanítás” s főleg a vele érkező, ismeretlen egyedek hoznak Csepelre, a közbiztonság érzetét s állapotát tovább fogják rombolni.

Itt lehet hozzászólni !