Bálint gazda tanácsa: ültessünk tiszafát! – Megrendezték az első kerti- és szobanövény miniexpót

Csepel.hu

dsc_4773

Tavasszal időszerű kertápolási tanácsokat, növény- és sövényültetési tippeket kaptak a látogatók az első ingyenes kerti- és szobanövény miniexpón április utolsó napján. A Csepeli Szurkolói Arénában a kiállítók szobanövényekkel, virágokkal, kerti kisgépekkel, díszes kaspókkal, csíra kóstolóval mutatkoztak be. Bálint gazda hasznos kertgondozási munkákról tartott előadást.

Az egészséges zöldségfogyasztást és a vitamindús táplálkozást népszerűsítették dalaikkal a színpadon fellépő popcsapat tagjai. Koncertjükön többek között paradicsom, paprika és sárgarépa jelmezben énekeltek a gyerekeknek. Őket a kézműves foglalkozáson fűfej készítéssel, az öko-játszótéren fajátékokkal várták a szervezők, amíg a szülők a standoknál vásároltak és előadásokat hallgattak. A kvíz kérdéseket helyesen kitöltők egynyári növényt kaptak ajándékba a Csepeli Városgazda Zrt. felajánlásával.

A rendezvényen szó esett a kül- és beltéri komposztálás hasznosságáról, az erdőben, cserjésekben és parkokban előforduló mogyorós pele bemutatásáról, valamint jelentkezhettek még az érdeklődők a tavalyi komposztprogramból megmaradt ládákért és a legszebb konyhakertért is pályázhattak.

Néhányan személyesen kértek kertgondozási ötleteket Bálint gazdától, aki előadásában a következőket tanácsolta: lehetőleg olyan növényeket és sövényeket ültessünk kertünkben, amelyek a Kárpát-medence klímájának a legjobban megfelelnek. A tuják helyett az örökzöld sövényeket részesítsük előnyben, ültethetünk például tiszafát, amely árnyékos helyen is jól növekszik és ősszel szép piros bogyók fejlődnek rajta. Lakókörnyezetünkben minél több virágot ültessünk, gyönyörű gyepszőnyeg terítse be kertünk, ahol minden talpalatnyi földön teremjen valamilyen szép és hasznos növény – javasolta a csepeli kertbarátoknak Bálint György.

AZS

Fotó: Somfai Sándor

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Bálint gazda tanácsa: ültessünk tiszafát! – Megrendezték az első kerti- és szobanövény miniexpót” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    Családdal mentünk.
    Nagy csalódás volt az egész!!!!

Itt lehet hozzászólni !