Játékos vetélkedőn jártak a nagycsoportos ovisok

Csepel.hu

tbe_1755

A csepeli nagycsoportos óvodások csütörtökön délelőtt a Rákóczi kertben töltötték szabadidejüket az önkormányzat által rendezett Napra-forgók játékos vetélkedőn. 24 kerületi óvoda, 10 fős gyermekekből álló csapattal képviseltette magát a rendezvényen, ahol többek között szó esett a balesetvédelemről, a sebkötözésről, a fogmosás fontosságáról, és azt is ki lehetett próbálni, hogyan vezet egy vakvezető kutya.

A vetélkedőn Morovik Attila alpolgármester köszöntötte a gyerekeket, akik már nagy izgalommal várták, hogy a különböző feladatokban bizonyíthassák rátermettségüket, ügyességüket.

Az alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: óvodás korban fel lehet készülni arra, hogy mi a teendő a háztartási- vagy horzsolásos baleseteknél.

A nagycsoportosok a vetélkedőn ajándékcsomagot és emléklapot kaptak Hierholczné Faragó Tündétől, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda vezetőjétől és Morovik Attila alpolgármestertől.

Hat állomáson várták az óvodásokat a szervező Humán Szolgáltatások Igazgatósága dolgozói, a védőnők, a Csepeli Mentőalapítvány, a gyermekfogászat és a rendőrség munkatárai. Az elméleti és gyakorlati feladatok sikeres végrehajtásához adott biztatást Nagyné Kovács Tímea, a HSZI mb. intézményvezetője, a rendezvény főszervezője.

A babaszállítást gyakorolták a csepeli mentősöktől a kicsik, majd belülről megtekinthették az esetkocsit. A zöldségek-gyümölcsök felismerésében a védőnők segítettek, míg a biciklis ügyességi sorversenynél a rendőrség munkatársai terelgettek. A helyszíneken való körbejárás közben virágot, békát és pillangót lehetett készíteni a kézműves foglalkozáson.

Mindegyik állomáson hasznos ismeretekre tettek szert az ovisok, a játékos feladatokat örömmel oldották meg. A szakemberektől még azt is megtudták, milyen a helyes viselkedés a játszótéren.

A vetélkedőre minden óvoda előzőleg az egészséges táplálkozással kapcsolatos rajzokat készített, a színes alkotásokat az önkormányzat munkatársai értékelték. A díjazott Aprajafalva, Repkény és a Tündérkert Tagóvodáknak a HSZI munkatársai által sütött répatortával kedveskedtek a szervezők.

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !