Péntektől még olcsóbban tankolhatunk

Autonavigator, Mr.Gabee, Csepel.info

9 forinttal csökken szerdán a benzin ára

Míg szerdán a gázolaj kapta a nagyobb ármérséklést, pénteken azonos mértékben csökken tovább a benzin és a gázolaj ára.

Miután e hét szerdán a benzin literenkénti ára 3, a dízelé 5 forinttal került lejjebb, pénteken mindkettő 4 forintos ármérséklést kap − értesült a Holtankoljak.hu. A hét utolsó munkanapjától a 95-ös így 359, míg a gázolaj 356 forintos átlagáron lesz tankolható.

Bár a korábbi hetek folyamatos áremelése után kedvező hír az árak lefelé mozgása, péntektől is drágábban tankolhatunk majd, mint a hónap elején. Olcsóbban ugyanakkor, mint egy hónappal ezelőtt, hiszen április 1-jétől a korábbi szintjére ment vissza az üzemanyagokra rakódó jövedéki adó − köszönhetően annak, hogy a nyersolaj hordónkénti ára az előző negyedév átlagában 50 dollár fölött járt.

Ha az egykori, 2012-ben, 450 forintos literár körül adódott hazai árcsúcsokhoz viszonyítunk, pláne kedvezőbben tankolhatunk, ám nem árt tudni, hogy az egyes töltőállomások árai között akár literenkénti 50 forintos árkülönbségek is adódhatnak, így nem csupán az időszakos, hanem az egyes helyek közötti áreltérésekre is erősen ajánlott figyelni, ha csökkenteni kívánjuk a tankoláskor fizetendő összeget.

Itt lehet hozzászólni !