Bencze: A romák elleni támadások addig folytatódnak, míg az elkövetők le nem buknak

A Magyar Nemzet kérdéseire nem válaszoltak az illetékesek

Inforadio.hu, Hírszerző

A rendőrök szerint ezúttal két fegyverből két ember lőtt a házban lakókra. A házba úgy jutottak be, hogy berúgták az ajtót (képek: Blikk)

A romák elleni támadások elkövetői a magyar demokráciát is támadják, nem csak a romákat – mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány, miután roma vezetőket tájékoztatott az ügyről. Hozzátette: semmi oka feltételezni, hogy a tettesek nem követnek el újabb támadást.

A romák elleni támadások addig folytatódnak, míg elkövetőik le nem buknak – mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány, azt követően, hogy a miniszterelnök után roma vezetőket is tájékoztatott az ügyről.

“Semmi okom nincs feltételezni, hogy befejezték ezt a szennyes munkát, a sorozatügyeknek az a filozófiája, hogy addig csinálja, amíg le nem bukik” – mondta az országos rendőrfőkapitány, aki ugyanakkor bízik abban, hogy ez nagyon gyorsan be fog következni.

Emlékeztetőül: a tavaly július óta tartó romák elleni bűncselekmény-sorozatnak eddig ötvenöt sértettje van, közülük hatan életüket vesztették. Legutóbb hétfőre virradóra Kislétán egy 45 éves roma nőt lőttek agyon, 13 éves gyermekét pedig életveszélyesen megsebesítették.

Bencze József elmondta, hogy az utolsó gyilkosságnál használt fegyver az elsődleges fegyverszakértői vélemény szerint olyan puskából származik, amilyet két korábbi támadásnál is használtak.

A főkapitány szavai szerint az elkövetők nagyon komoly akarategységben dolgoztak egy ideig. Addig amíg be nem következett a nagycsécsi első halálos eset, amikor a molotov-koktélos támadásra az ablak redőnyén kinéző két testvérpárt az ablakra leadott lövés kivégezte.

A meggyilkolt édesanya

A rendőrsét a 100 millió forinton túl más jogi lehetőséget is felkínál a nyomravezetőnek, például a vádalku vagy a védett tanú intézményét.

A rendőrség intézkedéseiről a főkapitány elmondta, hogy az eddigi 100 fős nyomozócsoportot kibővítette egy 20 fős elemző csoporttal, amely a támadások helyszínein illetve környezetükben gyűjtött nyomokat elemzi. Emellett ki fogják bővíteni a romák által lakott, tehát veszélyeztetett településeket óvó “védőhálót”.

Bencze József hangsúlyozta: ez egy presztízs ügy a rendőrségnek, azért is, mert híre túlnőtte az országhatárokat. Mint mondta: az elkövetők nem csak a romákat, hanem a magyar demokráciát is támadják.

Forrás: Inforadio.hu

Sörét a 13 éves kislányban

Hibáztak a romák támadói – interjú Korinek László kriminológussal

Minden egyes elkövetett gyilkossággal közelebb kerül a rendőrség a romák elleni gyilkosságsorozat tetteseihez, ráadásul az elkövetők követtek már el hibákat, és egy komoly nyom már a nyomozók rendelkezésére áll – mondta a Hírszerzőnek Korinek László kriminológus, akadémikus. A Pécsi Tudományegyetem tanárát arról is kérdeztük, milyen külföldi segítséget vehet igénybe a rendőrség, és hogy lehet-e bármit is tenni egyelőre a további tragédiák megakadályozására.

Ön szerint hogy kezeli a rendőrség ezt a bűncselekmény-sorozatot? Mit jelent, hogy száz ember dolgozik a felderítésen?

Ez nagyon sok. Az, hogy a magyar rendőrség legjobb embereit, pláne szabadságolási időben erre összpontosítják, ez nagy teljesítmény szerintem. Nem emlékszem, hogy valaha is volt ekkora állomány egy ügyön. Vagyis a rendőrség nagyon komolyan veszi az ügyet.

Mekkora az esély arra, hogy sikerül kézre keríteni a gyilkosokat?

Én bizakodó vagyok. A sorozatgyilkosokat többnyire megtalálják. Ritka az, ahol nem eredményes a felderítés.

Lehet bármilyen példát említeni külföldről, ami legalább hasonló ehhez a gyilkosságsorozathoz?

Nem tudok ilyet. Néhány éve az Egyesült Államokban volt egy gyilkosságsorozat, a két elkövető Washington államban lőtt le embereket, de ott nem volt politikai motiváció. A mostani esetnek bizonyára rasszista motivációja van.

Megtörtént már a profilalkotás. Mit lehet tudni az elkövetőkről?

A profilalkotás sosincs teljesen kész. Az elkövetők nyilván tehetősebbek, és elég okos emberek lehetnek. De minden egyes újabb gyilkosság finomítja a profilt. Ők is követnek el hibákat, és minden plusz cselekménnyel közelebb kerül hozzájuk a rendőrség.

Korinek László (balra): pillanatnyilag nem sokat tehet a rendőrség a potenciális áldozatok védelméért (Fotó: MTI)

Lehet tehát tudni, hogy milyen konkrét hibákat követtek el az eddigiek során?

Lehet, de ezt nem árulhatom el. Van egy elég biztos nyom. Nem a konkrét elkövetőkkel kapcsolatban, de ha valaki bekerül a rendőrség látókörébe, akkor ez alapján meg tudják mondani, hogy az illetőnek köze van-e a gyilkosságokhoz, vagy sem. Ez tudom, hogy így elég homályos, de mindenképpen egy lényeges pontról beszélünk, amit a rendőrség már be tudott azonosítani.

Mekkora lehet nagyságrendileg az a kör, amiből a rendőrségnek merítenie kell?

Mint mondtam, ezek nem buta emberek, és bizonyos dolgokat kétségtelenül profi szinten csinálnak. Ez több százezres halmaz lehet, a 20-50 év közötti magyar férfilakosság is szóba kerülhet akár. Vagyis nagyon nagy az a halmaz, ahol a rendőrségnek és a nemzetbiztonságnak merítenie kell.

A nemzetbiztonsági szolgálatok hogy tudnak hozzájárulni a nyomozáshoz?

Ők azt a titkos nyomozást végzik, amely a törvény szerint a feladatuk.

Felmerült külföldi segítségkérés is. Mi jöhet szóba konkrétan?

Ez a nyomozás elsősorban profilalkotási munka, azzal megnehezítve esetünkben, hogy az elkövetők nem adtak jelet magukról. A sorozatgyilkosok általában úgy buknak le, hogy hagynak maguk után ilyet. Olyan országok rendőrségének a segítsége jöhet szóba, ahol a sorozatgyilkosság sokkal gyakoribb. Ebben nagyon jó az Egyesült Államok, és Németország például. A Bundeskriminalamt például nagyon jó profilalkotási részleggel rendelkezik, amelynek a vezetőjét történetesen magam is ismerem.

A rasszizmuson túl lehet bármilyen motivációról beszélni?

Tippek vannak, de erről se szeretnék beszélni. Valószínűleg nem elmebetegek az elkövetők. Józan, megfontolt, de szélsőséges gondolkodású személyek lehetnek.

Mit tudna a rendőrség a jelenlegi helyzetben, a jelenlegi létszámmal tenni azért, hogy megakadályozza a további gyilkosságokat?

Sajnos semmit. Ha ránézünk a térképre, az ország északkeleti területén történtek ezek a gyilkosságok, amely terület legalább egyharmada inkább cigányok által lakott terület. Minden cigány ember mellé nem lehet rendőrt állítani. Várni kell, hogy hibázzon a másik oldal.

Most szó van települési őrség felállításáról, a körzeti megbízotti rendszer megerősítéséről. Ez hosszabb távon javíthat a helyzeten?

Inkább csak a potenciális áldozatok szubjektív biztonságérzetén. Azt el lehet érni ezzel, hogy több mozgás lesz egy településen éjszaka, de ezzel együtt a pánikhangulat is erősödhet.

Márciusban jelent meg a Rekviem egy rendőrségért című cikkük Finszter Gézával. Ebben azt írták, a folyamatos politikai nyomás, az eredménykényszer, és a politika részéről érkező megrendelések hátráltatják leginkább a rendőrség eredményes munkáját. A kislétai gyilkosság után kialakult légkör, az, hogy előbb a miniszter, majd a kormányfő is magához rendeli a rendőri vezetőket, mennyire befolyásolhatja a munkát a gyilkosságsorozat felderítésében?

Ennek természetesen inkább politikai üzenete van. Ezzel nyomatékosítják a kormány tagjai, hogy megengedhetetlennek tartják a történteket, de magában a nyomozásban nyilván nem segít túl sokat. A rendőrök tudatában vannak, hogy ez a gyilkosságsorozat mennyire rombolja az ország reputációját, és a testület presztízsét is, így teszik a dolgukat, amiről beszéltünk, az a politikai koreográfia része.

Önök az említett cikkben azt mondják, az egy lakosra jutó rendőrök száma Európában az egyik legmagasabb idehaza. Más részről mindig azt halljuk, hogy nem elég erős a rendőri jelenlét, és óriási társadalmi igény van a “több rendőrre az utcákon”. Ön hogy oldaná fel ezt az ellenmondást?

Úgy, hogy a közbiztonsági rendőrséget az önkormányzatok szintjére kell helyezni: ne a központból döntsék el, hogy hol járőrözzenek a rendőrök, hanem a helyben élők. A bűnügyi rendőrséget rég az ügyészség alá kellett volna rendelni, a készenléti rendőrséget pedig egy régi típusú, hagyományos belügyminisztérium alá. Ez lenne a politikától való leválasztás, amit nagyon lényegesnek tartok.

Nyilván nagyon nehéz ezt megbecsülni, de mégis mennyi idő alatt bukhatnak le a tettesek?

Vannak a magyar rendőrségnek deficitjei. Nincs meg Kádár János koponyája. Nem tudjuk, ki lőtt rá a Teve utcai rendőrpalotára, ami elég felháborító bűncselekmény volt. De ha továbbmegyek: lassan negyven éve nincs meg a Hungária körúti kettős gyilkosság tettese, vagy máig nem tudjuk, ki volt Farkas Helga elrablója. Tudomásul kell venni, hogy az összes bűncselekményt nem lehet száz százalékosan felderíteni. Hasfelmetsző Jack sem lett meg. A túlnyomó többség azért meg szokott kerülni, így valószínűleg ennek a gyilkosságsorozatnak az elkövetői is bíróság elé állnak majd szerintem.

Forrás: Hírszerző

Romagyilkosságok: kérdések a puskáról és az indítékról

Tíz, a cigányok ellen elkövetett gyilkosságokkal kapcsolatos kérdéssel kereste meg az MNO a Nemzeti Nyomozó Irodát. Többek között kíváncsiak voltunk arra, hogy elkészül-e a tettesek profilja, vizsgálják-e a bosszút, mint lehetséges motívumot. Megkérdeztük azt is, hogy tulajdonítanak-e jelentőséget annak, hogy sok esetben a tettesek a helyszínen hagyták a töltényhüvelyeket. Kérdéseinkre az NNI szóvivője most nem kívánt válaszolni, viszont felhívta a figyelmet az iroda által kiadott közleményekre.

Az MNO tíz kérdéséből végül egyre, az FBI kötelékébe tartozó profilalkotók érkezésére utal a NNI által szerdán délelőtt kiadott második közlemény. (A kedden, késő délután a rendőrség honlapján megjelent első tájékoztatás jobbára közismert tényekről beszél.) Több kérdést is feltettünk a gyilkosok által használt fegyverekről. A sajtóhírekben, rendőrségi forrásokra hivatkozva folyamatosan sörétes vadászpuskákról beszélnek. Megkérdeztük, hogy a hagyományos dupla csövű, vagy az úgynevezett „pump action” szerkezetű fegyvereket használnak-e az elkövetők. Ez utóbbiakból 8-10 lövést is le lehet adni viszonylag rövid idő alatt, de itt az újratöltés során a töltényűrből messzire repül a töltényhüvely. Ez magyarázatot adhat arra, hogy a gyilkosságoknál szinte minden esetben találtak hüvelyeket a helyszíneken. Az ilyen rendszerű fegyverek viszont forrásaink szerint inkább a fegyveres testületeknél, őrző-védő szolgálatoknál vannak használatban, a vadászok általában a régimódi, dupla csövű verziót kedvelik.

Kérdeét tettünk fel a gyilkosok által használt sörétek méretére vonatkozóan is. Már csak azért is, mert 2008. november 3-án, Nagycsécsen az ablakon, sőt állítólag a redőnyön is átlőve okoztak halálos sérülést két felnőttnek. Szakértőnk szerint ezt „madársöréttel” szinte lehetetlen lett volna „megoldani”, viszont a kislétai 13 éves lány nyakában, a sajtóban megjelent röntgen-felvételek szerint, ilyen apró sörétek voltak. Ismét csak sajtóhírekre alapozva annak megerősítését is kértük, hogy 2009. április 22-én, Tiszalökön a munkába induló férfit egy maroklőfegyverrel lőtték agyon. Az NNI ezt sem kívánta megerősíteni, mint ahogyan az ebből az információból adódó, a nyolc ügy egységes kezelésének indokaira vonatkozó kérdésünkre sem reagáltak. Pedig felvetődhet, hogy Tiszalökön és vélhetően 2008. december 15-én Alsózsolcán sem sörétes fegyverből lőttek.

Nem válaszoltak az indítékokat firtató kérdéseinkre sem, pedig több esetben is (Tatárszentgyörgy, Kisléta) szerelemféltésről is beszámolt az információk híján találgatásokba bocsátkozó sajtó. Ugyanígy az esetleges uzsora-szálra vonatkozó kérdésünkre sem érkezett válasz, pedig ez is felmerült több eset kapcsán is. Végül azt is megkérdeztük, hogy a bosszút, mint indítékot vizsgálják-e. A bűnügyi nyilvántartást végignézve keresnek-e olyan eseteket, amikor bizonyítottan cigány elkövető okozott súlyos sérelmet valakinek, például ölte meg közeli hozzátartozóját. A kedden kora délután elküldött kérdésre végül azokból a szerdai sajtóértesülésekből kaptunk választ, amelyek arról szólnak, hogy 1300 ilyen esetet gyűjtöttek ki és néztek végig.

Mivel írásban elküldött kérdéseinkre hiába vártunk választ, telefon kerestük meg Csécsi Somát, a NNI szóvivőjét, aki csak annyit mondott, hogy ezekre a kérdésekre most nem kívánnak tájékoztatást adni. Csécsi ezután arról beszélt, hogy egy folyamatban lévő nyomozás esetén számos nyomozati cselekmény történik. A nyomozás sikere érdekében viszont ezekről nem tudnak tájékoztatni. A szóvivő elmondta még, hogy ő „megérti a tájékoztatni vágyó újságírókat”, de a két közleményen túl más részlettel nem tud szolgálni.

Forrás: Mno.hu

54 hozzászólás “Bencze: A romák elleni támadások addig folytatódnak, míg az elkövetők le nem buknak” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Vasököllel kell lecsapni a bűnözőkre.

  2. Csepel-sziget szerint:

    Talán a megfelelően alkalmazott SÜN! alakzatban sikerül kézre keríteni a tettest.

  3. miska72 szerint:

    🙂 🙂 🙂 🙂

  4. miska72 szerint:

    Nem tudnak ezek elkapni senkit!
    BALF@SZOK!

    Ha valaaki el nem kapja őket, soha mnem buknak le!
    De az NEM rendőrlesz!

  5. ifjútitán szerint:

    Szerintem a felajánlott 100Millió Ft-nak megvan már a helye. Lehet, hogy magánnyomozásba kellene kezdeni? 😉

  6. Prendick szerint:

    Kiváncsi lennék, hogy arra a vizsgált 1300 (!!!) “bizonyítottan cigány elkövető” által elkövetett “súlyos sérelemmel” járó bűncselekményre feldobtak-e összesen százmilliót, mint erre a nyolcra? Vagy esetleg nyomoztak-e hasonló intenzitással?

    Azért ez az 1300:8 arány kemény. Biztosan azt jelenti, hogy a rasszista magyarok túlzásba vitték a reagálást. Különben nem lenne ilyen hisztérikus a rendőrség. Nem értem. Lehet, hogy az előírt arány 10000:1?
    Mert akkor értem a problémát. Csak szeretném tudni, hogy ki írta elő ezeket az arányokat.

  7. hugi szerint:

    Prendick, te melyik csatornából csusszantál elõ? Bûzlesz a mocsoktól, ami a fejedben van.

    Amúgy csak annyi megjegyzésem van, hogy Amerikában ilyenkor inkább nyilvánosságra hozzák, amit az elkövetõkrõl tudnak. Így kapták el Unabombert vagy a járókelõkre átalakított kocsiból lövöldözõ két feketét.

  8. miska72 szerint:

    szerintem e mogott is a QRMÁYN áll!
    Vagy Draskivics! 😉
    Ez egy ELIT ALAKULAT!

  9. miska72 szerint:

    Drazsé riogat terroristákkal! 🙂 🙂 🙂

  10. Gordon szerint:

    A bűnözőknek börtönben a helyük, ez ilyen egyszerű. Az ostoba jobbikos xarkavarást meg be kellene fejezni.

  11. bolemann lajos szerint:

    “A Magyar Nemzet kérdéseire nem válaszoltak az illetékesek”
    Ezt kiemelni elég sunyi húzás, ráadásul így nem is igaz.
    Egyébként az MNO cikke aljas sugalmazások gyűjteménye.

  12. munkásököl szerint:

    Gordon, te olyan vagy, mint az a gyerek, akinek jól a fejébe verték az iskolában, hogy 3+2=5, de számolni nem tanították meg. Így fogalma sincs, hogy mennyi 4*8, vagy hogy bonyolultabb műveletek is léteznek a világon annál, mint amit ő képes felfogni. Csak szajkózza rendültelenül, hogy mennyi 3+2, amikor a környezetében élők már régen deriválnak. S ha kezébe akad egy absztaktabb matematikai kérdéseket feszegető könyv, mely uram bocsá sejtéseket, bizonyítatlan tételeket is tartalmaz, gondolkodásra, s ezáltal megoldások keresésére sarkallva az olvasót, akkor azt szennyirodalomnak kiáltja ki.

    Egyszerű egy fazon vagy te, hallod…

  13. miska72 szerint:

    Gordon, akor a QRMÁNYNAK a börtönben a helye. 😉

  14. Prendick szerint:

    Az 1300:8-as arány a legsötétebb fidesznyiknek is gyújthatna némi fényt a fejében. De tán túl sokat kívánok. 🙂

  15. munkásököl szerint:

    Sokat, kívánsz, Prendick. Egyszerűbb hinni a Magyarok Nyulaiban… 😉

  16. Prendick szerint:

    Meg kellett érnem, hogy Drazsé lett a fideszesek igazmondó szentje. Bármit mond nekik, az faktum. Eddig ez csak Orbán esetében volt így. Trónkövetelő? 🙂

  17. Manitu szerint:

    Prendick, a 1300:8-as arány pontosan olyan hazug, sunyi és alávaló, mint amilyen Klub Rádió vagy a 168 Óra stílusa. Ha Gyurcsányt kellene eljátszani egy színdarabban, én rád szavaznék.

  18. Prendick szerint:

    Oda van írva a cikkbe. Ahhoz, hogy kinyomozhassanak nyolc esetet, átnyálaztak 1300-at az ellenoldalról.
    Az már csak külön poén, hogy minden tagadás ellenére mégis van etnikai alapú nyilvántartása a rendőrségnek. /Hülyék is lennének, ha nem lenne./

    Az is elgondolkodtató, hogy vajon az elmúlt negyed évszázadból össze tudnának-e szedni 1300 “súlyos sérelemmel” járó bűncselekményt, amit nem cigányok követtek el? Alig hiszem. Pedig ez az 1300 nem huszonöt év alatt jött össze. Max 1-2 éves történetek lehetnek, ez elég világosan kiolvasható a cikkből.

    Egyszer majd kiderül az összes és gyanús, hogy nem 1300:8 lesz az arány, hanem pl. 200000 vs. párszáz. Talán akkor a pudingfejű széplelkek is magukhoz térnek. Addig nem. 😉

  19. Manitu szerint:

    Oda van írva a cikkbe, hogy 1300 cigányok által elkövetett bűncselekményre mindössze 8 nem cigányok által elkövetett jut? Nincs. Ilyesmi, de még hasonló sem hangzott el. Hazug vagy, mint Fletó atyád. És mindezt olyan esethez hozod, ahol egy édesanyát lőttek agyon ezek az állatok, és egy 13 éves kislányt sebesítettek meg ilyen rettenetesen, hogy egész életére elcsúfították az arcát. Bezzeg a 14 éves H. Nórit nagyon sajnáltad, mert ott a hozzád hasonlók azt találták ki, hogy cigányok voltak az elkövetők…

    Hánynom kell tőled.

  20. Gordon szerint:

    Manitunak igaza van. Undorító az a fajta kettős mérce amit a bűnpártoló (szkínhed bandis, zsiráfos) jobbik művel. Csak azért mennek tüntetni a bűnözés ellen, mert szerintük abban az esetben cigány az elkövető. Ha nem cigány, akkor nem érdekli őket a kérdés. Ezt nevezem én xarkavarásnak. Ocsmány egy dolog az biztos. Persze egykori szövetségesüket (miép) is meglopták. Mit várhatunk így a bűnözőkkel megtűzdelt jobbiktól?

  21. Gordon szerint:

    miska! Pontosítsunk: minden bűnözőnek (joegerősen elítéltnek) börtönben a helye. Ez a lényeg és a fő szabály, amit be kell tartani.

    A jogerős bírósági ítéletek pedig minden érintettre egyaránt kötelezőek. Így a balóné gárdára is.

  22. Attila szerint:

    Munkásököl!

    Szerintem inkább kapott egy hármas és egy kettest, plusz jel nélkül. Azt tudja, hogy ebből valahogy öt lesz, de hogy?

  23. munkásököl szerint:

    Manitu!

    Egyelőre azt rohadtul nem tudni, hogy kik azok az állatok. Azt viszont most végre beismerték a yardok, hogy a közelmúltból van 1300 olyan aktájuk, ahol magukat cigánynak vallók súlyos bűncselekményeket követtek el. És ebben nincsenek benne a “Szidtad az anyámat? Nem. Mi, akkó tán én hazudok?” típusú kötekedések, verekedések, kisebb rablások, lopások, és a “két népes család szólalkozott össze, 3 sérültet kórházban ápolnak” (a mi adónkból) típusú szokásos cigány ramazurik. De nem, nincs cigánybűnözés, nincs cigánybűnözés, megmondta a tanár néni, izé az RTL Klub is, meg a többi tévé, újság, tehát nincs. Leírom ötszázszor, mint az iskolában régen, hogy szünetben nem cigizek többet a vécében.

    Nincs cigánybűnözés, nincs cigánybűnözés, nincs cig… ööö… egy c*** ellopta a ceruzámat.

    Hidd el, egy szélsőjobboldalineonácigárdistafasisztarasszistajobbikosnak sem érdeke, hogy becsületes, dolgozó embereket gyilkoljanak meg, akár cigányok azok, akár nem. Sőt, mi örülünk a legjobban, ha egy cigányt dolgozni látunk, nem mértéktelenül szaporodni, segélyeket és uzsorakölcsönöket hajigálva a játékgépekbe.

  24. Prendick szerint:

    Hát tudunk 1300 erőszakos cigány bűnesetről és 8 olyanról, ahol a politikusok szerint nem cigányok voltak az elkövetők.
    Ezt lehet magyarázni, csak nem érdemes.

    Még a végén kiderül, hogy ezt a nyolcat is hozzá lehet majd adni és lesz 1308 esete a nemlétező cigánybűnözésnek.
    De kínlódjatok még nyugodtan. Megértem, hogy nehéz elviselni a valóságot. A struccnak is ez a baja. 🙂

  25. munkásököl szerint:

    Attila!

    Hát igen, azt az ötöt valószínűleg otthon kapta az ellenőrző láttán 🙂

  26. Jani szerint:

    A Nemzeti Nyomozó Iroda több olyan embert is őrizetbe vett, akiknek közük lehet a romák elleni gyilkosságokhoz – állítja a Borsod Online.

    A boon.hu úgy értesült, hogy a romák ellen elkövetett gyilkos bűncselekmények ügyében több embert is őrizetbe vettek Borsod megyében. Az internetes lapnak a helyi rendőrök nem erősítették meg a hírt.

    A FN.hu is kereste az ügyben illetékes Nemzeti Nyomozó Irodát, de az információt egyelőre nem kommentálták, ahogy a borsodi rendőrség szóvivője sem kívánt az ügyről beszélni.

    A köztévé Híradója délben azt közölte, hogy a nyomozók Borsodban olyan korábban hatástalanított puskákat foglaltak le, amelyek könnyen visszaalakíthatók éles lőfegyverré.

    A romák elleni támadások elkövetőit több mint száz rendőr keresi. A hajtóvadászatba a magyar titkosszolgálat mellett az FBI is bekapcsolódott.

  27. Gordon szerint:

    Remélem eredményes elsz a hajtóvadászat. Vasököllel kell lecsapni a bünözőkre!

  28. Jani szerint:

    “könnyen visszaalakíthatók éles lőfegyverré.”

    Ergó ezekkel nem lőhettek.
    Attól tartok, hogy ráfogják verni az egészet egy két lúzerre.

    szvsz emögött a 8 eset mögött egyértelműen komolyabb dolgok állnak, mint fanatikus rasszizmus.

    Túl gyanús, hogy az összes áldozatnak volt munkája, rendezett családi viszonya és konfliktusa sem volt a nem cigány lakossággal. ÉS gyakorlatilag bérgyilkosi profizmussal ölték meg szerencsétleneket.

  29. Jani szerint:

    Az hogy meg a Slotáék elkezdtek a romairtás miatt sajnálkozni felettébb gyanús.

    Mecsjár idejébe is volt pár érdekes húzása a Szlovák titkosszolgálatnak.

  30. Prendick szerint:

    “Attól tartok, hogy ráfogják verni az egészet egy két lúzerre.”

    Majd keresnek ide is valami vöröshajú dadogós balekokat. Ahogy megszoktuk.

  31. hugi szerint:

    Prendick, ezt az arányt te találtad ki. Még Sztalin is másokkal végeztette el a statisztika-hamisítás izzadtságos munkáját. Szégyelld magad!

  32. Prendick szerint:

    Hugi, úgy kell olvasni, hogy felmész a cikkhez a képernyőn és megkisérled a betűket felidézni magadban. Ha megvan, próbálod szavakká összerakni őket és ha közben nem jutottál el a képességeid csúcsára, akkor tán a mondatok is sikerülnek.
    Még nincs vége, akkor jönnek a számok. Például az 1300-as.

    Tudom, hogy nagy neked és sokszor kell egymás mellé raknod az ujjaidat hozzá, de menni fog.
    És akkor lőn a csoda, ott a szám a cikkben. Bizony 1300 súlyos cigánybűncselekményt mazsoláztak végig a sünök a közelmúltból, hátha találnak valamit.

    És találtak. 1300 olyan esetet, “amikor bizonyítottan cigány elkövető okozott súlyos sérelmet valakinek, például ölte meg közeli hozzátartozóját”. Ezzel a számmal szemben még egy tucatnyi fordított eset sincs. Ez nagy fogás volt.
    Ezt már a büdös életben nem fogjátok letagadni, Drazsé vezéretekkel együtt. 🙂

  33. Csepel-sziget szerint:

    Normális országban egy egészséges nemzet már régen elkergette, föld alá küldte volna a deviáns bűnözői rétegeket, mint ezek a füstösök…

  34. lolka szerint:

    “Bencze József elmondta, hogy az utolsó gyilkosságnál használt fegyver az elsődleges fegyverszakértői vélemény szerint olyan puskából származik, amilyet két korábbi támadásnál is használtak.” Érti valaki ezt a mondatot?

  35. miska72 szerint:

    Ige. ELIT ALAKULATRÓL VAN SZÓ!

  36. Jani szerint:

    Index: “Itthon kell keresni a romák támadóit
    2027-ig titkosak a rendkívüli bizottsági ülésen elhangzottak, a Fidesz szerint fölöslegesen.”

    2027????????????????????????

    Miért????????????????????????

  37. miska72 szerint:

    Ma mit láttam a sétáló utcában?
    Megemlékezést a roma gyilkosság áldozataira!
    De ennek nem csak én voltam a szemtanúja!

    Hát úgy szebb lett volna, hogy megemlékezés a gyilkosság áldozataira,
    romákra és magyarokra.

  38. CsepeliXXI szerint:

    Az utóbb elfajuló vita két család között robbant ki csütörtök este, majd bekapcsolódott a rokonság és a szomszédok is – mondta Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság helyettes sajtószóvivője. Hozzátette: az ibrányi rendőrőrs és a nyíregyházi kapitányság állománya nagy erőkkel vonult a helyszínre, majd kivezényelték a bevetési szolgálat tagjait is. A rendőrök megfékezték a verekedést, öt hangadót kiemeltek a tömegből, és előállították őket. A mentők három sérültet szállítottak kórházba. A rendőrök péntekre virradó éjjel is a településen maradtak, de már nem volt szükség további intézkedésekre – emelte ki Fedor Rita.

  39. CsepeliXXI szerint:

    Hoppá!Ez lemaradt:

    “Százfős tömegverekedés Szabolcsban
    Ásókkal, kapákkal, vasvillákkal és botokkal felfegyverkezve mintegy százan vettek részt egy tömegverekedésben Paszabon; hárman megsérültek, öt embert előállítottak – közölte a rendőrség.

    2 család az 100 fő????
    Ezek a norvégek!!!! 🙂

  40. Gordon szerint:

    miska! Lehet, hogy nem csak te voltál “szemtanúja”, de szerintem te azon “szemtanú” vagy, akinek nem éppen érthető a felháborodása a megemlékezés miatt. Hiszen az általad oly sokszor dicsért Balóné Magyar Gárda is csak olyan cselekmények áldozataira emlékezett, ahol cigány volt az elkövető. Akkor az nem zavart. Felesleges tehát tanácsokat osztogatni, mert a végén még arra fogsz ébredni, hogy bilibe lóg a kezed.

    Balóné gárdistái és minden egyéb megemlékezés kapcsán jómagam azt mondanám, hogy emlékezzünk egyformán a gyilkosságok áldozataira,
    függetlenül attól, hogy az áldozat(ok) melyik közösség tagjának tekintették magukat.

    Te pedig miska, próbálj hitelesebb lenni.

  41. Prendick szerint:

    “csak olyan cselekmények áldozataira emlékezett, ahol cigány volt az elkövető”

    1300:8

    Ilyen arányok mellett nehéz máshova menni. 🙂

  42. miska72 szerint:

    Gordon Gorddon?
    Vajon Mariann Kozmára megemlékeztek?
    Volt itt egy felhívás, hogy gyújtsunk gyertyát a Csepel SC-nél, Mariann Kozma emlékére. Nem volt ott senki csak én! Csak 1 gyertya égett!

    Gordon, én is azt mondom, ogy az ÁLDOZATOKRA kell emlékezni!
    MINDENKIRE! Horák Nóri, Szögi Lajos, stb. Takács József, Papp László, és a roma áldozatokra is, tehát MINDENKIRE!

    A most meggyilkolt roma édesanya nevét nem találtam meg, ezért nem írtam ki.

  43. Gordon szerint:

    Marian Kozmára a jövő szerdai Magyarország – Románia barátságos válogatott focimeccsen emlékezik az ország. Remélem mind a pálya környékén, mind a lelárókon az alkalomhoz illő magatartást fognak tanusítani az emberek. Meglátjuk sikerül-e.

    A pályán meg azért jó lenne nyerni. Képesnek érzem erre a mostani csapatunkat a gyengélkedő román válogatottal szemben.

  44. bolemann lajos szerint:

    Ha már oly mély a szívedben a gyász, nem ártana helyesen írni a nevét: Marian Cozma!
    Cozma megkapta a végtisztességet. Dísztemetés, emlékmérkőzések, bevont 8-as számú mez, dokumentumfilm, díszpolgárság. Mi kellett volna még?
    A eset pikantériája, hogy a román idegenlégiós késelője a magyar származású Németh Győző.
    A román fórumokon többek között ezért “magyar gyilkosoztak”.

  45. bolemann lajos szerint:

    És ami még lemaradt:
    1. A Román Kézilabda Szövetség is visszavonultatta Cozma 82-es mezszámát, amellyel a sportoló a román kézilabda-válogatottban játszott.
    2. A magyar és a román szövetség, illetve a veszprémi klub képviselői megegyeztek, hogy minden év februárjának első hetében magyar-román válogatott mérkőzést rendeznek Veszprémben Marian Cozma emlékére.
    3. A Bukaresti Dinamo mellszobrot állít egykori játékosának, sportkomplexuma egyik új terme előtt.
    4. Segesváron róla nevezték el azt a nemzeti olimpiai tehetséggondozó kézilabda-központot, ahol az ország minden pontjáról összegyűjtött ifjú reménységek nevelkednek.
    5. Veszprém és Bukarest is díszpolgárává avatta.
    6. Bukarestben róla nevezték el azt az utcát, ahol korábban élt.
    7. 2009. február 15-én több ezer ember vett részt a Marian Cozma tiszteletére rendezett emlékmeneten Veszprémben.[7][8]
    8. 2009. március 8-n Veszprémben, a várban lévő Szent Mihály-székesegyházban ökumenikus istentisztelettel emlékeznek Cozmára, melyen részt vesz édesapja és menyasszonya is. A szertartást román ortodox, katolikus, református és evangélikus püspökök közösen celebrálják. Fellép a Rajkó zenekar.[9]
    9. 2009. március 14-én Bukarestben, Gyenesei István magyar önkormányzati miniszter, a “Magyar Sportért Emlékérem” arany fokozatát adta át Petre Cozmának, Marian Cozma édesapjának.
    10. Magyar és román művészek fellépésével emlékkoncertet tartottak tiszteletére Budapesten, 2009. április 10-én az A38 hajón.

    Esmét kérdem. Mit szeretnél még?

  46. Gordon szerint:

    Kedves bolemann! Ezt most kinek írtad? Én és miska is helytelenül írtuk a román sportoló nevét. Ha feltett kérdéseid netán nekem szólnának, akkor ezt tedd egyértelművé és természetesen válaszolni fogok.

  47. bolemann lajos szerint:

    M72-nek, aki kevesellte a Cosma megemlékezést.

    Véleményem szerint ezt is kicsit túl lihegik. Legnagyobb eredménye egy KEK. Se EB, se VB, legkevésbé olimpiai érem. Nem volt ő azért akkora sportcsillag.

  48. miska72 szerint:

    bolemann Lajos!

    Én nem voltam rest és a felhívásnak eleget téve bementem a Csepel SC ellé, és gyertyát gyújtottam!
    Marian Cosma-t nem ismertem! Nem jártam a kézilabda mérközéseire!
    De te is tudod kiről van szó!
    És nem csak én írtam rosszúl a nevét!
    No comment!
    Köszi!

  49. bolemann lajos szerint:

    Váljék egészségedre! Naponta gyújthatsz érte gyertyát, ha arra van ingered. Ez egy szabad ország. Ha szappanból kifaragnád a képmását, lehetne otthon egy házioltárod.

  50. miska72 szerint:

    Ha ha ha 🙂 🙂 🙂 Most is vicces voltál mint mindíg!

  51. miska72 szerint:

    És mondtam, hogy ne kommentáld!
    No comment!
    Baj van a felfogásoddal? 😉

  52. én szerint:

    Azért milyen okos a mi Benczénk!

    Rájött, hogy valami addig folytatódik, amíg véget nem ér. Ehhez már kell ész!

  53. kovács jolán szerint:

    – törölve –

Itt lehet hozzászólni !