Olvasónk felháborodásának adott hangot

Csepel.info, Mr.Gabee

wp_20170411_18_08_26_pro

Olvasónk az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünk elektronikus postafiókjába:

Azon észrevétellel és problémával fordulok önökhöz, hogy a mai napon azt vettem észre tilosban parkol az autóm, mivel alapvetően kerékpárral közlekedek, így van hogy 1-2 napig meg sem mozdulok vele. A helyszín 1212 Bp. Kikötő utca 2-8. Van velünk szemben egy orvosi rendelő illetve patika. Közvetlen az ő oldalukon van fent tartva 2x regisztrált egészségügyi szolgálat/mentők parkoló.

Ez nekik nem volt elég, így kilobbiztak maguknak a társasház oldalán lévő parkolóból még 3x helyet “egészségügyi szolgálat címen” időkorlát nélkül. Tehát adott esetben munkaszüneti napokon és ünnepnapokon sem lehet oda állni akkor amikor rokonság is szeretne látogatóba jönni. Egyéb iránt az orvosi létesítmény rendelkezik saját zárt kertes parkolóval is ahova a Széchenyi István útról lehet behajtani. Itteni lakóközösségnek az nagyon nagy probléma, Én nekem is van két gyermekem és a bevásárolásokból, utazásokból hazajövet nem egy kis tatyóval szállok ki a kocsiból. Egyébként sem volt elég hely, de így még három hellyel megrövidítették a parkolási esélyünket. Ha legalább rokkant parkolót hoztak volna létre, azt megérteném. Mert egy egészségügyi létesítmény előtt azért annak is illene lennie. De ez mindösszesen azért jött létre, hogy az ott dolgozó kedves körzeti orvosoknak ne kelljen a munkahelyükre 5 lépésnél többet megtenni. Szeretném kérni a probléma felülvizsgálatát, hogy ez helyén való eljárás vagy sem.

Üdvözlettel:
P. Gábor (helyi lakos)

7 hozzászólás “Olvasónk felháborodásának adott hangot” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    T. P. Gábor! Elhiszem, hogy önnek a legfontosabb, hogy ablakából lássa kocsiját és fontos a ház előtti parkolás, mert “nem egy kis tatyóval” száll ki (kérdem, a “nem egy kis tatyót” hol rakta tele és mit tett addig két gyermekével???).
    A parkolóhelyek nem a patikusoknak, orvosoknak kellenek, mert ahogy írja, saját telkükön van számukra hely. A parkoló a 4 háziorvos betegeinek – akik nem napokig foglalják a helyet – hanem vizsgálatra mennek oda és nem a szembeli házból, hanem távolabbról érkeznek, ill. hozzák őket, valamint a patikába orvosságért menőknek szükséges!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. info szerint:

    Ezek szerint a lakók nyugodtan megállhatnak ott, hiszen valószínűleg, az ott rendelő orvoshoz tartoznak.

    Szóval nagyapó, megint hülyeségeket írsz.

  3. Nagyapó szerint:

    Tudja info! Vannak emberek, akik igyekeznek betartani a törvényeket és vannak, akik azok kijátszásával próbálkoznak. Ezeket összegezve szoclibeknek nevezik.
    Jellemző info óvis szellemi képességéhez, hogy el sem tudja képzelni, hogy egy rendőr kb. 1 perc alatt megállapítja, hol lakik a tulajdonos.
    Ki a hülye??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. csak egy hozzászólás szerint:

    “A parkoló a 4 háziorvos betegeinek …”
    Ha ez tényleg így van, bár kétlem, akkor hogyan dönthető el, hogy az illető szabályosan parkol, és tényleg az orvosnál vagy a gyógyszertárban van.
    Egyetlen módszer, a közteres bemegy az orvosiba, hangosan kihirdeti a rendszámokat, és várja a jelentkezőket.

  5. info szerint:

    Kedves Nagyapó! Nem sikerült értelmezni, azt amit írtam.

    Még egyszer megpróbálom: Ott betegek autói nem parkolhatnak, hiszen ők nem ‘EÜ szolgálat’ tagjai, erre próbáltam rávilágítani.

  6. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    Gábor úr nem meri személyesen szóvá tenni a körzeti orvosának a problémát, ahogy feltehetően a többi lakó sem. Hivatalos levelet sem mernek írni a jegyzőnek, mert akkor az orvosuk megtudja, ki jelentette őt fel. Marad az arctalan, névtelen hőbörgés, felháborodás, miközben a rendelőben a földig hajolnak az orvos előtt köszönéskor. Tipikusan magyar módi.

  7. Letiltatni szerint:

    A parkolást jelző tábla- kiegészítése kellene, amely a speciális parkolási lehetőséget megadott időközben biztosítja a rendelő számára – hozzáigazítva esetleg a munkarendhez. Például: Reggel 8 és este 6 között hétköznap csak a rendelőt igénybe vevők, a feltüntetett időszakok kívül más is.

Itt lehet hozzászólni !