Egyedi farmerruhák divatbemutatója a Vásárhelyiben

Csepel.hu

tbe_8303

Ciprusról, Franciaországból és Spanyolországból érkező középiskolás diákok és tanárok részvételével rendeztek divatbemutatót a BGSZC Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnáziumban március 23-án. A látványos fashion shown fellépők saját készítésű farmerruhákat mutattak be, melyet szakemberek segítségével használt anyagokból állítottak össze.

A külföldi látogatók és kísérőik az Európai Unió támogatásával megvalósuló Erasmus+ mobilitási programon vesznek részt. Pénteken hagyományos magyar táncokkal ismerkedtek meg. A héten jártak a Parlamentben, a Bazilikában, megnézték a Halászbástyát, a Mátyás templomot, a Budai Várat, valamint egésznapos kiránduláson vettek részt Tihanyban és Balatonfüreden.

A divatbemutató előtt rendezett öko-design workshopon a diákok újrahasznosított anyagok felhasználásával készült termékeket árultak. A csepeliek kávékapszulákból gyártottak nyakláncokat, gyűrűket és fülbevalókat.

Az intézmény profiljához kapcsolódik a pályázat fő témája, az üzleti tervezés. A Vásárhelyi középiskolások közül néhányan már bepillantottak e szakterületbe, a diákcsere program során a közelmúltban jártak Cipruson és Spanyolországban.  „Számomra rendkívül hasznos volt mindkét országban tett látogatás. Megismerkedtem többek között a nyilvános beszéd előadásmódjával, gyakorlati tanácsokat kaptam a környezettudatos energiafelhasználás lehetőségeiről, megtanultam hogyan készíthetek üzleti tervet és hogyan érdemes felépítenem egy vállalkozást” – mondta el oldalunknak Roland.

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !