Huszonöt éves az első magyar Opel Astra

ORIGO, Mr.Gabee, Csepel.info

Forrás: Opel

Huszonöt éve, azaz 1992. március 13-án, Antall József miniszterelnökkel a kormány mögött legördült a szentgotthárdi gyártósorról a modern idők első magyar személyautója.

Szentgotthárdon azóta is készülnek motorok és hengerfejek a különböző Opel modellekhez. Sőt, szinte napra pontosan húsz évvel az első magyarországi projekt bejelentése után az Opel újabb beruházást indított, amelynek révén a világ egyik legkorszerűbb, legrugalmasabb motorgyára épült fel Szentgotthárdon alig több mint két év alatt.

Forrás: Opel

Az Opel Magyarország kereskedelmi szervezete 1991 januárja és 2016 decembere között összesen 415 ezer autót értékesített. Szentgotthárdon 1992 és 1999 között 80 835 Opel Astra és 4404 Vectra hagyta el a gyártósort. Motorokból 1992 júniusa óta több, mint kilencmillió készült, hengerfejből pedig 1997 óta közel hétmillió darab.

 

2 hozzászólás “Huszonöt éves az első magyar Opel Astra” bejegyzésre

  1. ZsiványZoli szerint:

    Az “F” Astra a középkategória egyik legjobb verdája,nem ritka a félmillió km feletti példány sem.Praktikus,kényelmes.Fogyasztása kb az akkori kiskategóriának felel meg,sőt még ma sem tűnik vészesnek a 6 literes átlag.Akinek volt vagy van ilyen,szerintem tudja miről beszélek 🙂

  2. TenkA szerint:

    Kíváncsi vagyok, mi lesz a céggel miután megvette a PSA-csoport.

Itt lehet hozzászólni !