Lendvai Ildikó: nemzetközi viszonylatban a régió éllovasa leszünk… hamarosan

Magyar Hírlap

Jó döntés született, amikor új kormányt alakítottak a szocialisták – jelentette ki Lendvai Ildikó, a párt parlamenti frakcióvezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján. A politikus szerint az MSZP-sek vállalták a népszerűtlenséget, mert az ország érdeke azt kívánta, hogy megtegyék a válság kezeléséhez szükséges lépéseket.

Lendvai Ildikó úgy véli, hogy már látszanak az első eredmények, és ha nem lépnek közbe, ma 400 forint lenne egy euró, és sokkal több munkahely került volna veszélybe.

A szocialista frakcióvezető szerint Magyarország nemzetközi viszonylatban nemsokára a régió éllovasa lehet.

A sikerekhez az MSZP mellett hozzájárultak az ország polgárai, az érdekképviseleti szervek, a parlament többsége, illetve Sólyom László köztársasági elnök – tette hozzá a politikus.

A pártelnök a következő száz napra is megfogalmazta az MSZP elvárásait és kéréseit, e szerint a szocialisták többek között szigorú és fegyelmezett jövő évi költségvetést akarnak, amelyben van pénz a krízisalap, a közrendvédelmi program folytatására, valamint az Út a munkához program kiszélesítésére.

magyarhirlap.hu

43 hozzászólás “Lendvai Ildikó: nemzetközi viszonylatban a régió éllovasa leszünk… hamarosan” bejegyzésre

  1. balszélső szerint:

    Ezt a történetet ki hiszi még el?

  2. Gordon szerint:

    Jó dolog, hogy legalább Lendvai ilyen optimista tud lenni…

  3. Attila szerint:

    Szerintem ennek a nőnek inkább az arca robban szét a botoxtól…hamarosan.

  4. miska72 szerint:

    A kép címe: Már kátom az alagút végétT Ott van! De miért dudál?

  5. ifjútitán szerint:

    Megfogalmazódott egy-két kérdés bennem:
    Ha ilyen jól végezte a kormány a munkáját az elmúlt 6 évben, valamint éllovasok vagyunk a válságkezelésben akkor miért van ennyi munkanélküli, miért dőlnek be a hitelek? Miért csökken az ország adófizető lélekszáma?
    Azt látom, hogy a nagy pénzek kiosztásában (gondolok itt a végkielégítésekre, hídfelújításokra, közbeszerzéssel pályáztatott egyéb kiadásokra) elég jó helyezettek tudunk lenni a nemzetközi palettán…

  6. miska72 szerint:

    Etr az e-mailt ma kaptam!

    Kedves Barátom!

    Biztos nem mondok újat azzal, hogy a rendorség is a politikusok zsebében van.
    Nem engedték, hogy mi, a népszavazást akarók megtartsunk egy pár száz fos néma és békésen tiltakozó gyertyás éloláncot a Parlament körül.
    Seres Mária többször nyilatkozta, hogy jogtalanul akadályozták meg a képviselok elszámoltatásáról szóló népszavazást. A Parlament hozott egy törvényt: kicserélték a költségtérítés fogalmát egy másikra, és jól megemelték a fizetésüket, miközben a képviselok, ha nem adnak számlát, akkor is kapnak pénzt.
    És ezek után még tiltakozni sem lehet?! Pedig a parlament most üres, nyaralnak a drága honatyák!
    A rendorség nevetséges módon arra hivatkozott, hogy az esti csendes tiltakozás felborítaná a belváros forgalmi rendje. Hol élünk?! Mihez van nekünk jogunk egyáltalán? Vagy demonstrálni csak a molotov-koktélosoknak lehet, aki csendben és békésen akar, az meg takarod jon?
    ERROL BOVEBBEN ITT OLVASHATTOK.

    Adj vért! A Civil Mozgalom szervezi! Élolánc helyett ez is egyfajta tiltakozás! Vérszívók helyett véradók – mennyivel jobban hangzik!
    ÉS NÉZD MEG ITT EZT A VIDEÓT IS, MEGÉRI!

    Regisztráljatok a Civil Mozgalom hálózatába! Nehogy már azt higgyék a politikusok, hogy lesöpörtek bennünket. Elég sokan voltunk, több mint 600 ezren. Legyünk akkor egymillióan a választásra! Csak az a lehetoség maradt, ha az élosködo politikusok helyett a társadalmat képviselo és hazánk érdekeit mindig szem elott tartó, tisztességes emberek kerülnek a parlamentbe! És ez minden más pro blémát megoldhat.
    Nincs mit vesztenünk, cselekedni kell, és ebben Seres Mária már jó példát mutatott. Folytassuk közösen azt, amit elkezdett, mert ahogy a hatalom elbánt velünk, azt nem lehet szó nélkül hagyni.
    KAPCSOLÓDJ BE TE IS KÖZÉNK, ITT MEGTEHETED.

    Baráti üdvözlettel: Kovács Endre

  7. miska72 szerint:

    Rendőrségi NEM az élőláncos tiltakozásra
    Beküldés ideje: 2009.07.22. – Seres Mária

    Megkaptam a rendőrség elutasítását: nem szervezhetünk élőláncot a Parlament épülete köré, mert – nem találnátok ki – akadályoznánk a forgalmat.
    Én háromszáz főben gondolkodtam, de szerintük többen leszünk (micsoda elismerés!) és a többlet ember biztosan elállná a villamos útját, az úttestet és még ki tudja mit. Emellett az is érdekes, hogy a Parlament előtti téren legalább ezer ember elférne kényelmesen, de mi nem is tömböt szeretnénk alkotni, hanem egy élő láncot, márpedig erre elég fura azt mondani, hogy nem fér el a Parlament körül, azt még inkább, hogy akadályozza a közlekedést, hiszen az épülettől minden közlekedési útvonal elég távol esik…
    Egy a lényeg: mi, ott a Parlament körül, este, gyertyával a kezünkben felborítanánk a belváros közlekedési rendjét. (Ha Budapest közlekedésére gondolok, van egy kis ellenérzésem is a rend szó használatával kapcsolatban.)

    A rendőrségi indoklás alapos, részletes, kitér minden törvényre, ahogyan kell. Mert nekem igenis be kell tartanom a törvényeket! Ez csak az „EGYENLŐBBEKNEK” nem kötelező.
    A gyülekezési jog alkotmányos jog, de „A gyülekezési jog más fontos érdekek védelmében korlátozható jog” – írják az indoklásban. Ennél a mondatnál erős felindulást éreztem. Egyrészt a tartalom miatt: Mi az hogy MÁS? És mi az hogy FONTOS? Kinek fontos? De a felindulásom valódi oka az volt, hogy mindez egy Alkotmánybírósági Határozatban foglaltatik benne. Na ne…!
    Én július 14-én megtanultam, hogy az Alkotmánybírósági Határozatokkal nem kell foglalkozni. Olyanok mintha nem is lennének. Hisz maga az Alkotmánybíróság sem vesz róluk tudomást döntései során! Vagy csak abban az esetben tekintetnek el a figyelembevételétől, ha az „EGYENLŐBBEK” érdeke úgy kívánja? Minden népszavazási kezdeményezést megillet az alkotmányos védelem, tehát az általam kezdeményezett 605 ezer ember által aláírt népszavazás is alkotmányos védelem alatt állt, ennek ellenére az Alkotmánybíróság mégis hagyta, hogy a javadalmukat féltő politikusok kijátsszák a közakaratot. Pedig ők még 1997-ben határozatban rögzítették, hogy semmiféle beavatkozás nem megengedett.
    Nem tudom, meddig lehet még feszíteni a húrt…

    A közlekedésrendészeti szakvélemény szerint a tervezett demonstráció 3 órája alatt akár tízezres nagyságrendű ember közlekedése hiúsulna meg. És a gyülekezési jogot gyakorlókon kívüliek jogait – így a mozgásszabadságát – is védi a törvény. Ennek értelmében tiltotta meg a rendőrség a rendezvényt.
    Nem keserített el a hozzáállásuk – viszont a tanulságot levontam.
    Lehet, hogy nem most kell nekünk gyülekezni a Parlament körül. Gyülekezzünk a váradóállomásoknál, a vidéki falvakban, városokban. Épüljön csak tovább a Civil Mozgalom országos hálózata, mely a mai napon átlépte a bűvös ezer fős létszámot!
    És készüljön a rendőrség: mert ősszel már annyian leszünk, hogy tényleg le kell majd állítani a forgalmat a Kossuth téren, hogy végre kinyilváníthassuk véleményünket az „EGYENLŐBBEKNEK”…

    …és utólag egy most érkezett levelet mellékelek még, amihez nincs mit hozzáfűzni:

    Tisztelt Civil Mozgalom, Kedves Seres Mária!
    Megdöbbenve olvastam, a rendőrségi elutasító határozta indoklását. Én aki itt lakom a Kossuth téren, számtalan “haszontalan”, de ENGEDÉLYEZETT demonstrációt láttam, sajnos, sőt elviseltük kényszerűségből az öszödi beszéd után kialakult áldatlan állapotokat is. Sokszor voltunk kordonok közé zárva, mint a “majmok az állatkertben”, közlekedni csak személyi igazolvánnyal tudtunk, szinte egész nap nem volt sem villamos, sem busz, sem egyéb közlekedési lehetőségünk, sőt még a metró sem állt meg a Kossuth téren. Ezeket a TÜNTETÉSEKET engedték, ezek nem akadályozták a forgalmat? A békés DEMONSTRÁCIÓT akadályozza?. Sajnos ez jellemző a mi adónkból fizetett rendőrségre, de ha jobban belegondolnának, tulajdonképpen az Ő megélhetésükért is MI demonstrálnánk, ezzel a békés megmozdulással. Bátran lehet állítani, hogy nagyon félnek tőlünk, tudják, hogy a végsőkig feszítették az emberek tűrőképességét, de ezzel a tiltással csak még több erőt adnak nekünk is és a velünk szimpatizáló embereknek is. Őszintén remélem és kívánom, hogy valamilyen formában sikerüljön egy BÉKÉS megmozdulást tartanunk, akkor valóban kiderülne, hogy hány ember ért egyet a Mozgalommal. A további munkájához sok sikert és kitartást kívánok.
    Üdvözlettel: G. E.

    Feliratkozás hírlevélreNév:
    E-mail:

    Keresés

    EseményekJelentkezés a Civil Mozgalom országos véradó akciójára
    CM találkozó Budapest
    Budapest
    Békés demonstráció
    Budapest
    Országos véradó akció
    Budapest
    Tovább »»

    Hasznos olvasnivalókGeorge Orwell – Állatfarm
    Harmathy Ildikó: PIAC
    Dolgozat – A tökéletesen elhülyített országról
    Bereznay András – Kibulizott ország

    © 2009 minden jog fentartva • http://www.civilmozgalom.hu.
    Telefon: 70/231-6933 • LevÉlcÍm: Civil Mozgalom, 1426 Budapest, Pf.: 122.

  8. miska72 szerint:

    Mi ez ha nem MAFFIA?
    Mi ez ha nem ezs szervezett BŰNSZERVEZET?
    Hogy a rendőrség NEM POLITIKAI MEGRENDELÉSRE DOLGOZIK?
    Magyar rendőr velünk van?

    GAZEMBEREK VEZETIK AZ ORSZÁGOT!

  9. kíváncsi fáncsi szerint:

    Miből él Seres Mária, avagy ki fizeti a révészt? Mi az, hogy civil? Qui prodest?

  10. kíváncsi fáncsi szerint:

    És bocs, de hol vannak a Jobbikos hozzászólók? Tán beszorultak a szépasszony ülepibe?

  11. miska72 szerint:

    Miből él Seres Mária?

    http://www.seresmaria.hu

    Itt mindent megtudsz.
    Örülök hogy KÍVÁNCSI VAGY! 😉

  12. miska72 szerint:

    Az aláírásokat ÖNKÉNTESEK segítségével gyűjtötte!
    Én is gyűjtöttem aláírást!

  13. miska72 szerint:

    Én is éltetem a JOBBIKOT!
    Hát itt vagyok! 🙂 🙂 🙂 🙂
    Meg a GÁRDÁT is!

  14. miska72 szerint:

    Seres Máriát nem sárral kellene dobálni, hanem TISZTELNI!
    Nyíregyrázáról vállalta ezt az ügyet!

  15. kíváncsi fáncsi szerint:

    Klassz szörme boája van, ezt már tudom (láttam a képen). De miből él? Kivel és kinek dolgozik? Van-e vagyonnyilatkozata, amit a neten is közzétesz? Én is tiszta közéletet szeretnék! Meg tisztán látható közszereplőket, nem árnyékembereket!

  16. miska72 szerint:

    Olvasd el az oldalát!

  17. miska72 szerint:

    Miért tenné közzé a vagyonnyilatkozatát?
    MAGÁNSZEMÉLY!
    Nea az adóból kapja a fizetését!
    A te befizetett adódból nem kap egy fillért se!
    Se Ő se én!
    Én tagja vagyok a Csepeliek A Zöld Kis-Dunapartért Közhasznű egyesületnek, mi se kapunk pénzt senkitől! A tagdíjakból működünk!

  18. miska72 szerint:

    Itt van, hogy miből él!

    Seres Máriának hívnak – Nyíregyházán élek, 43 éves vagyok.
    Építészmérnökként végeztem Budapesten a Műszaki Egyetemen 1989-ben, valamint van egy mérnök-tanári diplomám, melyet a Műszaki Egyetem Természet- és Társadalomtudományi karán szereztem.
    Tizenöt éve élek házasságban, négy gyermekem van.
    Tavaly nyáron eldöntöttem, hogy a megszokott napi feladataim mellé vállalok egy újat: népszavazási kezdeményezést nyújtottam be az Országos Választási Bizottsághoz.

    A megszokott napi feledatai mellé VÁLLALT EGY ÚJAT!

  19. miska72 szerint:

    De ha az oldalán küldesz neki e-mailt, szívesen válszol a kérdésedre, hogy miből él? 😉

  20. miska72 szerint:

    Azok a politikusok miből énnek, akik nem járnak be a parlamentbe?
    Ez a kérdés engem jobban foglalkoztat!
    Mert ők a befizetett adómból kapják az illetméyüket! Medg a tiédből is!
    Meg azokat a politikusokat minek fizetjük, akik 1 év alatt 20 másodpercet beszélnek? Meg azokat akik hozzá se szólnak semmihez?
    Szerintem ez jobb téma.

  21. miska72 szerint:

    Mondom, Ő egy MAGÁNSZEMÉLY!
    Olyan mint te, vagy én!
    Te ha ilyet INGYEN elválallnál, feltennéd a netre a vagyonnyilatkozatodat?
    Adóbevallása az van, úgy mint neked, vagy nekem.

  22. én szerint:

    Mennyit iszik ez a nő, mielőtt ilyen hülyeségeket beszél?

  23. lolka szerint:

    kíváncsi fáncsi:
    Miért nem azon töröd a fejed, hogy miből különitett el a kurmány krizisalapot “amelyben van pénz a krízisalap, a közrendvédelmi program folytatására, valamint az Út a munkához program kiszélesítésére.”-ezen kéne kiváncsi fáncsizkodni, de ha nem tudod megmondom a lakosság burkolt villanyszámla emeléséből ( ŐT milliárd ) ebből lehet majd a demonstrálókat ütni és lefujni….

  24. médi szerint:

    Azért, hogy tisztán lássunk, megjegyzem, hogy a CIVIL MOZGALOM BEJEGYZETT PÁRT, az EP választásokon másképpen nem gyűjthetett volna kopogtatót. A városi legenda műfaja az egész, bázisépítés. Lehet, hogy Mária távol állt a politikától, de a férje, akihez talán közel áll, a Zöld Dem. Párt alelnöke. Lehet utána nézni az interneten.

  25. miska72 szerint:

    médi milyen néven szerepeltek az EP listán?

  26. médi szerint:

    Nem sikerült begyűjteni nekik a kellő számút.

  27. CsepeliXXI szerint:

    Fáncsi!
    Ha már fitogtatod a latin tudoményodat,akkor legalább helyesen idézzél.

    Cui prodest?

    Azaz kinek használ?

  28. miska72 szerint:

    médi, aha? Akkor egy senkik.

  29. miska72 szerint:

    Akkor ez egy bejegyzett törpepárt, de te EFÁNTOT kiáltasz. 🙂 🙂 🙂

  30. miska72 szerint:

    Úgy adtad elő, hogy ez agy bejegyzett párt, mintha több 10.000 támogatója lett volna.
    Már majdnem megijedtem. 😉
    A frászt hoztad rám.

  31. médi szerint:

    Nem az a kérdés, hogy mennyi cédulát szedtek össze, hanem az, hogy miért kell egyszerre civilest meg pártost játszani. Tudomásul kell venni, hogy jelenleg a politika pártokra épül, és a párt és a civil szervezetek között az a különbség, hogy a pártoknak a parlamentbe illik igyekezni, a civileknek pedig tilos. AZ nem kérdés, hogy neked vagy nekem ez tetszik ez vagy sem. Azt is nyilvánvalóan látnunk kell,hogy valami nem attól jó vagy rossz, hogy mi a neve, ergo a párt sem eleve istentelenség. Az azonban megtévesztés, ha valaki nem deklarálja,hogy miért vált párttá a szervezete, a sok derék ember meg az általuk szidott formációt építi. Szerintem pedig ma igazi civilkurázsi ahhoz kell, hogy az ember párttagként próbálja segíteni országát.
    Ellenkező példa a Kétfarkú Kutyapárt, ami egyesület,de legalább annyi kárt tesz az emberek hitében, mint CM.

  32. miska72 szerint:

    Seres Mária nem pártos!
    MAGÁNSZEMÉLY!

  33. médi szerint:

    Persze, hogy magánszemély, akárcsak Lendvai Ildikó fiatalkorában. Mindannyian magánszemélyek vagyunk. Különben tíz magánszemély már pártot alakíthat. Az egyházhoz talán több kell, nem tudom.

  34. médi szerint:

    Köszönöm a linket, valahogy én is ezt gondoltam.

  35. hollósi szerint:

    Mi köze Seres Máriának Sopánka kánikulai nagyot mondásához?

  36. Vátesz szerint:

    Lendvay tulajdonképpen azt mondta: “Országomat egy lóért!”
    Úgy lesznek Európa éllovasai, hogy sovány disznó vágtában fognak menekülni.

  37. Nagyapó szerint:

    Éllovasok leszünk ismét, ha eltűnnek a szocik, meg a libsik. Akkor lesz fellendülés, ha a polgári pártok elérik a 2/3-ot, a Jobbik nélkül.
    Idézet:
    „Egy hónapja, hogy az EP-választások eredményének ismeretében Csurka István megírta a Lefelé menekülni című elemzését. Csurka ebben a Jobbikra osztja azt a szerepet, amit a rendszerváltozás kisiklatásában az SZDSZ játszott. Röviden azt jósolja, hogy a Jobbik fogja taccsra tenni a magyar megújulási folyamatot az előttünk álló években, amint az SZDSZ vitte vakvágányra az 1990-es „kísérletet” is.
    Csurka figyelmeztet: a Jobbikot titkosszolgálati eszközökkel titkosszolgálati erők hozták létre.
    Nem szeretik Csurkát.
    Már 1990 óta nem szeretik balliberális oldalon, mert ilyenféléket írt róluk. Mostantól a jobbszélen sem fogják szeretni.
    Azt se feledjük, Csurkának már mindegy. Politikai pályája véget ért, a MIÉP-bázist elszippantotta (felszippantotta?) a Jobbik, maga Csurka sem lett fiatalabb az elmúlt évtizedekben. Ez viszont arra int, hogy tudatosítsuk: ő már megengedheti magának az igazmondás luxusát.”
    A Jobbik jó úton halad. Morvai már elfoglalta helyét az EP Mezőgazdasági…stb. bizottságában (a la Torgyán). A jogászok baromira értenek a mezőgazdasághoz (mint minden máshoz).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  38. atata szerint:

    Nagyapó! néha a jó Csurka urat is meg kéne vakargatni, hiszen ő ismert és elismert tégla volt. Ő aztán ismeri a titkosszolgálati módszereket (belülről is) használja a jól bevált suttogó propagandát. Most újra felhasználták. Csak ennyi. Olvasd Temesi Ferencet, a trilógiájába feketén- fehéren leírta, hogyan ismerte a művesz világ Csurka Pistát, és hogyan viszonyultak hozzá. De Závadának is van néhány utalása a dologra – a sorok közt is kell olvasni- hiszen tanultad – nem?
    Hát ennyit az igazmondás luxusáról.
    A Torgyán párhuzam érdekes- de stratégiát is lehet keresni benne a mezőgazdaság a jövő és a túlélés záloga.

  39. Attila szerint:

    Nagyapó!

    Mielőtt átveszel egy ilyen baromságot, légy oly szíves és gondolkozz is rajta, de legalább olvasd el, hogy ki írta.
    Nehogy már egy III/III-as óbégasson itt titkosszolgálati szerveződésekről. Bár tudom a hangsúly a szemét Jobbikon van, de ne a tolvaj ordítozza, hogy kiraboltak.

  40. miska72 szerint:

    Ezt a nőt úgy utálom mint a sz@rt!

  41. Tuti szerint:

    Csodálatos NŐ vagy Ildikó.

Itt lehet hozzászólni !